«Ο απόηχος της ζωής, η συγκίνηση, ο αποχωρισμός, το στερνό αντίο, συνοδεύουν το σκήνωμα της Άξιας, της έντιμης, της υπερήφανης Δέσποινας.

Η μεγαλοπρέπεια, η ακτινοβολία του βλέμματός σου και η δυναμική παρουσία σου στην Κοινωνία του Κερατσινίου σηματοδότησε την Αγάπη, την Συμπόνια και την Πολιτική και Χριστιανική έκφραση σου.

Πρώτη στους αγώνες, για μια δίκαιη Κοινωνία με στόχους και οράματα με πυγμή και θάρρος, με αποφασιστικότητα και διαύγεια πνεύματος, οδήγησες τους άπορους συνανθρώπους μας σε λιμάνια χαράς και ανακούφισης.

Χάιδεψες με την απλότητα και ευαισθησία της σκέψης σου, τα μικρά παιδιά της Πόλης και στάθηκες φρουρός ακατανίκητος στα πυρά των ανήθικων πειρασμών. Χαμογέλασες σε όλους μας με ευπρέπεια και σοβαρότητα στηρίζοντας το λόγο της ηθικής και των αξιών. Δέσποινα Πέτσα: Η αλύγιστη προσωπικότητα! Η Δυναμική εκπροσώπηση της Γυναίκας! Η παιδαγωγός, η σωστή οικογενειάρχης, η γλυκιά η νοσταλγική, η τρυφερή Μάνα! Σήμερα, κάτω από το γέρμα μιας ανοιξιάτικης μέρας, και ενώ κοντά σου βρίσκονται οι δικοί σου – τα παιδιά σου –  τα προσφιλή πρόσωπα της ζωής σου – τα εγγόνια σου, οι συνεχιστές της παρακαταθήκης σου και εμείς οι φίλοι σου, οι συναγωνιστές σου, οι οραματιστές των πόθων και των νοσταλγιών σου, να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε σένα, τον εμπνευστή και συνοδοιπόρο της καλοσύνης.

Δέσποινα, Οι «λέξεις» γέρνουν ευλαβικά και σε ανταμείβουν για όσα προσέφερες σε ολους μας. Ο πειθαρχημένος χαρακτήρας σου και η αταλάντευτη σκέψη σου θα οδηγούν την πορεία της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου. Υπηρέτησες με κύρος και πολιτισμένη συμπεριφορά, επί συνεχή χρόνια από το έδρανο του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου μας, εκπροσωπώντας επάξια τα καθήκοντα της Δημοτικής Συμβούλου. Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Κερατσινίου, χάραξες το στίγμα των πολιτικών και κοινωνικών επιλογών. Στο βάδισμα των δύσκολων χρόνων, περπάτησες με αγέρωχο ύφος  και αρχοντική αξιοπρέπεια. Σε τίμησε το Κερατσίνι, σε τιμούμε όλοι μας γιατί αποτέλεσες κρίκο ενότητας και συσπείρωσης. Μόχθησες και δούλεψες με συλλογικότητα και διαλλακτική ευγένεια. Δέσποινα,

Η ιστορία θαυμάζει τους αποφασιστικούς, τους γενναιόδωρους, τους υπερασπιστές, τους πρωτεργάτες της ζωής. …Φθάσαμε στο τέλος και απέμειναν τα χαρακτηριστικά λόγια της μεγάλης απούσας. «Να είστε ενωμένοι και να βλέπετε με αισιοδοξία το μέλλον του Κερατσινίου». Καλό δρόμο μεγάλη Κυρία! Το χώμα της Κερατσινιώτικης γης να είναι ανάλαφρο!»

Φώτης Μελάς

Δήμαρχος Κερατσινίου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.