Θέλουμε ειλικρινά να συγχαρούμε για άλλη μια φορά τον Σύνδεσμο Ανδρίων Πειραιώς και την πρόεδρό του κ. Βασιλική Λινού, που επανέφερε πρώτη το δίκαιο αίτημα της Ανδρου και των συνταξιούχων ναυτικών μας για την λειτουργία Καταστήματος της Εμπορικής Τραπέζης στο νησί, ένα αίτημα για το οποίο συνηγόρησαν στη συνέχεια και άλλοι φορείς.

Παρόμοια επίσης τα αισθήματα και προς τους όποιους παράγοντες συνέδραμαν, ώστε σήμερα το δίκαιο και χρόνιο αίτημα να γίνεται πραγματικότητα. Ομως, ξεχωριστές ευχαριστίες οφείλονται προς την βουλευτή Κυκλάδων Αρια Μανούσου, της οποίας η δυναμική και ουσιαστική παρέμβαση ήταν καταλυτική, όσον αφορά το σημερινό θετικό αποτέλεσμα.

Για λόγους ιστορικούς και μόνο, θα θέλαμε να σημειώσουμε, ότι στο θέμα έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία και γι’ αυτό μεγάλη είναι η ικανοποίησή μας από την θετική αυτή κατάληξη.  Και τούτο διότι από τον μικρό μας σύλλογο, που συμβαίνει να δραστηριοποιούμεθα, μη φειδόμενοι κόπων για το καλό του νησιού μας, θέσαμε για πρώτη φορά ανάλογο αίτημα κατά την περίοδο 1995-96, περιγράφοντας το πρόβλημα των συνταξιούχων ναυτικών της Ανδρου προς την Τράπεζα, το ΥΕΝ και το ΝΑΤ. Το αίτημα κοινοποιήθηκε παράλληλα  προς τοπική αυτοδιοίκηση, τον τύπο και τους τότε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους μας, από όπου όμως υπήρξε μόνο μια λακωνική -τυπική συμφωνία. Παρά ταύτα η Τράπεζα εξέτασε το θέμα και απέστειλε στελέχη της στην Ανδρο για τοπική έρευνα και εξεύρεση κατάλληλου χώρου, χωρίς όμως να λάβει τότε την επιθυμητή απόφαση. Ισως λοιπόν να είχαμε από την εποχή εκείνη (1997-98) ένα θετικό αποτέλεσμα, αν βέβαια οι τότε παράγοντες ενεργούσαν πιο ουσιαστικά και δεν παρέμεναν μόνο σε επίπεδο μιας τυπικής και άνευ ουσίας επικοινωνίας.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν και πάλι στο Σύνδεσμο Ανδρίων Πειραιώς και στη βουλευτή μας κ. Μανούσου Μπινοπούλου για την επιτυχή επίλυση του χρόνιου προβλήματος που αντιμετώπιζαν οι συνταξιούχοι ναυτικοί μας. Πιστεύω μας είναι ότι οι πολιτιστικοί φορείς μπορεί και πρέπει να προσφέρουν στον τόπο κάτι περισσότερο από τα απλά και καθιερωμένα!

Αυγουστής Μπάλκας

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.