Αυτές τις μέρες συντελείται στο χωριό μου, τον Αμόλοχο της Άνδρου, ένα αξιοσημείωτο γεγονός. Και δεν είναι άλλο από αυτό της ασφαλτόστρωσης του κακοτράχαλου δρόμου μας που συνδέει τον Αμόλοχο με το Γαύριο, την έδρα του δήμου Υδρούσας. Ένα έργο που το περιμέναμε 50 χρόνια. Γιατί τόσα πέρασαν αφ’ ότου άρχισε να κατασκευάζεται ο δρόμος και μάλιστα με τους κασμάδες και τα φτυάρια.

Επειδή η αποτυχία είναι ορφανή ενώ η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες, θα ήθελα να παραθέσω τα παρακάτω, σημειώνοντας ότι κάθε άλλος ισχυρισμός από οποιονδήποτε για ενέργειες προς επίτευξη του στόχου, την ασφαλτόστρωση δηλαδή του δρόμου, εξυπηρετεί ιδιοτελείς σκοπούς και μόνο. Πριν περίπου 4 χρόνια πρωτοστάτησα στην αποστολή επιστολών προς διάφορους αποδέκτες, όπως, προς τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, Υπουργό Άμυνας, Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, βουλευτές του νομού Κυκλάδων, Νομαρχία Κυκλάδων, Επαρχείο Άνδρου, Δήμο Υδρούσας.

Όλα αυτά έγιναν γιατί το χωριό μου αντιμετωπιζόταν  από τους τοπικούς φορείς σαν να μην υπήρχε, αγνοώντας την μεγάλη του ιστορία, πασίγνωστη πιστεύω σε όλους. Η κίνηση αυτή είχε αποτέλεσμα, και αυτή τη στιγμή βλέπουμε το όνειρό μας να γίνεται πραγματικότητα. Ένα έργο που ενώ για εμάς ήταν ένα όνειρο, για τα άλλα μέρη της Ελλάδας είναι το αυτονόητο. Με αυτή  την επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω: Το πολιτικό γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, που ανταποκρίθηκε στις  επιστολές που απεστάλησαν (η αρχική επιστολή είναι στην διάθεση κάθε αναγνώστη).

Τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργο Σουφλιά για την έγκριση του αρχικού ποσού των 300.000 Ευρώ. Την βουλευτή Κυκλάδων κ. Αριάδνη Μανούσου – Μπινοπούλου, η οποία ανταποκρίθηκε ΑΜΕΣΑ στην επιστολή μου, και οι ενέργειές της είχαν σαν αποτέλεσμα να εγκριθεί  αρχικά από τον ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά το ποσό των 300.000 Ευρώ (η αρχική μου επιστολή προς την κ. Μανούσου και η απάντησή της είναι στην διάθεση κάθε αναγνώστη). Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις ενέργειες που προέβει για την υλοποίηση του έργου και    την ενημέρωσή  (ενημερωτικές επιστολές είναι στην διάθεση κάθε αναγνώστη). Τον Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάϊλα  και τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών της Νομαρχίας κ. Ι. Αλβέρτη, για την έγκριση του σημαντικού συμπληρωματικού ποσού για την ολοκλήρωση του έργου (350.000 Ευρώ), που χωρίς το συμπληρωματικό αυτό ποσό, το έργο θα παρέμενε ημιτελές. Την Νομαρχιακή Σύμβουλο κ. Δέσποινα Τούντα, για την αποφασιστική της συμβολή στην έγκριση του παραπάνω συμπληρωματικού ποσού για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και για την συνεχή υποστήριξη στις προσπάθειές μου. Το Επαρχείο Άνδρου. Τον Δήμαρχο Υδρούσας για την βοήθειά του στο αρχικό στάδιο της όλης προσπάθειας. Σας ευχαριστώ πολύ.

10 Σεπτεμβρίου 2009

Γιάννης Στ. Μαμάης Πλοίαρχος Ε.Ν.

Αμόλοχος, Άνδρος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.