Αποκαλυπτικός ο Λάμπερτ ίσως στην πιο «δραματική» έκθεση στο Ίδρυμα Π. & Μ.Κυδωνιέως

 

«Παρά τον καύσωνα που επικρατούσε το Σάββατο το βράδυ (25.7.09) ακόμη και στο Αιγαίο, το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως στην Άνδρο ήταν από νωρίς κατάμεστο από κόσμο που είχε έρθει για να παρακολουθήσει τα εγκαίνια της έκθεσης του Χάρη Λάμπερτ. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε η Αντιπρόεδρος της και Βουλευτής κυρία Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στους κληροδότες, αλλά και στους συντελεστές της διοργάνωσης, γοητευμένη από τα έργα που μόλις είχε δει, για τα οποία συμφώνησαν όλοι όσοι ακολούθησαν, εισερχόμενοι σ’ ένα κτίριο μεταμορφωμένο.

Ο φωτισμός στο κτίριο (με επιδεξιότητα ρυθμισμένος) εναλλασσόταν κάθε τρία λεπτά και από το φως των προβολέων συνδυασμένων με υπεριώδη ακτινοβολία, αναδυόταν μια υποβλητική ατμόσφαιρα, που προέτρεπε τον θεατή να στοχαστεί γύρω από τη λανθάνουσα ή την επιζητούμενη πνευματικότητα του σημερινού ανθρώπου.

Στην βραδιά των εγκαινίων παρευρέθηκαν ο βραβευμένος ποιητής με το Αριστείο Γραμμάτων και Τεχνών κ. Κ. Χαραλαμπίδη, ο Τακτικός Καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Π. Α. κ. Φ. Δημητρακόπουλος, ο Τακτικός Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ. Μ. Παπανικολάου,  η κ. Β. Μανάκου που εκπροσώπησε τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Αντ. Σατραζάνη. Στο πολυπληθές κοινό μεταξύ των άλλων διακρίναμε: τον Πρόξενο της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Σιγιερού Κικούμα, τους Βουλευτές κ. Ι. Βρούτση και κυρία Α. Μανούσου, τον κ. Ι. Μαλταμπέ, Έπαρχο Άνδρου, τους Δημάρχους Άνδρου και Κορθίου κ.κ. Μ. Βάμβουκα και Ι. Γλυνό, τον κ. Στ. Μαύρο Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ, τον κ. και κυρία Ι. Κωστόπουλου, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Ελληνικών Πετρελαίων, τον κ. Ι. Παλαιοκρασσά, την κυρία Σ. Βούλτεψη, την κυρία Μ. Καρακλιούμη Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., τον κ. και κυρία Π. Σερπατή, τον κ. Στ. Βεργωτή, τον κ. Χ. Μαμιδάκη, τον κ. και κυρία Αλ. Καΐρη, τον κ. και κυρία Επ. Λογοθέτη, τον κ. και κυρία Π. Ζουγανέλη, τον κ. Γ. Καϊτσιώτη με τη σύζυγό του Λ. Μαμιδάκη, τον κ. και κυρία Μ. Κοκκίνη, τον κ. Ι. Καρασταμάτη, τον κ. Σπ. Γκίνη, τον κ. Τ. Μελετόπουλο, τον κ. Ά. Δαβαράκη, την κυρία Ι. Ροκοφύλλου, τον κ. Δ. Χατζημιχάλη, σύμβουλο του Δικηγορικού Συλλόγου, την κυρία Ά. Σεϊμανίδου, τον κ. και κυρία Γ. Φωτεινόπουλου, Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ και τους ζωγράφους Στ. Δασκαλάκη, Ν. Μόσχο, Α. Βερούκα, Γ. Χαδούλη, Ε. Ηλιοπούλου, Μ. Φιλοπούλου, Ά. Μ. Τσακάλη, Α. Μάτσα και τους ιστορικούς τέχνης Χ. Καμπουρίδη, Ι. Κολοκοτρώνη και Ίριδα Κρητικού, κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.