Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη Ναυτιλία μας! Έτσι εκφραστήκαμε όλοι σχεδόν οι ναυτικοί αυτής της χώρας όταν μάθαμε από την νεοεκλεγείσα κυβέρνησή σας πως καταργείται το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Δεν μπορώ να καταλάβω αλλά και να πιστέψω πως για χάρη της λιτότητας και της οικονομίας (εσείς ως νέος πρωθυπουργός και μάλιστα χωρίς να πάρετε έστω και μια γνώμη από τους άμεσα ενδιαφερόμενους) αποφασίσατε να καταργήσετε το Υ.Ε.Ν. ενημερώνοντας μόνο τον κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο παππούς σας αλλά ούτε και ο πατέρας άγγιξαν το Υπουργείο της Εμπορικής Ναυτιλίας, αντιθέτως το τίμησαν ποικιλοτρόπως.Κύριε πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε καλές προθέσεις να κυβερνήσετε αυτό τον τόπο για το καλό όλων μας και το καλό της πατρίδας μας  γενικότερα. Αλλά εδώ νομίζω πως έγινε ένα μεγάλο λάθος. Η μεγάλη μας Ναυτιλία αλλά και σχεδόν μια από τις πρώτες στον κόσμο, αυτό το καμάρι της Ελλάδας με τους ναυτικούς μας που είναι το παράδειγμα όλου του κόσμου, με το συνάλλαγμα που είναι το μεγαλύτερο έσοδό μας (από αυτό ακόμη και του τουρισμού μας) να μην έχει το δικό της Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Εμείς οι ναυτικοί από τους πλοιάρχους-μηχανικούς ως και το τελευταίο ναυτόπουλο καθώς και όλος ο κόσμος που έχει σχέση και ζει από την ναυτιλία, σας διαβεβαιώνουμε ότι η στενοχώρια και η λύπη μας είναι μεγάλη, τεράστια μπορώ να πω.Η Π.Ν.Ο. και οι εφοπλιστές στην πρώτη τους εμφάνιση με την υπουργό Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας είπαν τη γνώμη τους που ασφαλώς δεν διαφέρει από τις προαναφερόμενες δικές μας σκέψεις και αποφάσεις.Ναι, αποφάσεις που θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με τρανταχτά επιχειρήματα, με ιστορικά ντοκουμέντα και με ένα σωρό παραδείγματα, ίσως και με κινητοποιήσεις να σας μεταπείσουμε να αλλάξετε γνώμη έστω και αργά.Μια τέτοια απόφαση θα αξιοποιηθεί από όλους εμάς και να είστε σίγουρος πω;ς θα έχετε την αμέριστο συμπαράσταση και συμπάθειά μας. Αναμένομε…   Ιωάννης ΑστράςΣυντ. Πλοίαρχος Ε. Ν. π. Πρόεδρος Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν., και Π.Ο.Α.Σ.Σ.Α.Ε.Ν., νυν μέλος Δ. Σ. Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.