9 Στις 18 Ιανουαρίου 2010 ο Χρήστος Μαρίνος κα ο Νίκος Αδρασκέλας, σε μια μουσική εσπερίδα στον Παρνασσό, με πυκνό ακροατήριο, εκτέλεσαν επί δίωρον, σε μια πιανιστική αγαστή συνεργασία, κλασσικό και νεοκλασσικό ρεπερτόριο, αποτελούμενο από: POULENC,LEONCAVALLO, PUCCINΙ, PASQUALE, BECAUD, SHOSTAKOVICE, ΞΑΡΧΑΚΟ, κ.ά.

Η συγκίνηση και τα θερμά χειροκροτήματα για την επιτυχία του επιλεκτικού προγράμματος και την θαυμάσια εκτέλεση, συγχρόνως σε δύο πιάνα, από τους δύο επίδοξους πιανίστες, φόρτισαν στα άκρα τους φιλόμουσους ακροατές με αποτέλεσμα στο τέλος να «μπιζάρουν» επαναληπτικά τους δύο μουσικούς, μαζί με τους δίδυμους καταπληκτικούς τενόρους Τάκη και Γιάννη Φίνα που πλαισίωναν και κάλυπταν φωνητικά το πολύ υψηλά ανεβασμένο μουσικό σύνολο των εκτελεστών. Ο Χρήστος Μαρίνος (γιος της Καλλιόπης Βαρθολομαίου, από την Καππαριά)  μαζί με τον μουσικό συνεργάτη του Ν. Αδρασκέλα, ξεκίνησαν μαζί το 2002, κατά την φοίτησή τους στο Ωδείο «Νέα Τέχνη». Έκτοτε έχουν εμφανισθεί σε συναυλίες στην Ελλάδα, Αυστρία και Ολλανδία. Αγαπούν ιδιαίτερα τη σύγχρονη μουσική και στοχεύουν στην παρουσίαση άγνωστων ή ξεχασμένων έργων και στην προώθηση έργων Ελλήνων συνθετών.

Στις αρμοδιότητές τους συμπεριλαμβάνονται οι μεταγραφές έργων για τέσσερα χέρια ή δύο πιάνα, σύμπραξη με άλλους καλλιτέχνες και η διοργάνωση διαλέξεων – ρεσιτάλ. Ουσιαστικός σταθμός στη ζωή τους υπήρξε η γνωριμία τους με τον πιανίστα, μαέστρο, παιδαγωγό και φιλόσοφο της μουσικής, Γιώργο Χατζηνίκο, του οποίου είναι μαθητές από το 2002.

Ο Χρήστος Μαρίνος (με γιαγιά Καππαριανής καταγωγής επίσης, από την οικογένεια Ζαρίκου) γεννήθηκε στην Αθήνα και το 1988  εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη όπου και πήρε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής. Μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, συνέχισε το 1999 στο Ωδείο «Νέα Τέχνη» πιάνο και θεωρητικά. Ο Χ. Μαρίνος είναι διαχειριστής του αρχείου του Γιάννη Χρήστου, βασικός συνεργάτης του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού RADIO-ART και έχει διατελέσει συντάκτης στο WWW CLASSICALMUSIC. GR. Το κουαρτέτο, δύο πιάνα και δύο τενόροι, αποτελείται από τέσσερις νέους καλλιτέχνες-ταλαντούχους, δρομείς της Τέχνης. Eυχή όλων μας είναι τα νέα αυτά παιδιά και ιδιαίτερα o «Ανδριώτης» Χρήστος Μαρίνος, όσοι από εμάς τους γνωρίσαμε, να έχουν ένα δημιουργικό μέλλον, κι’ αγαπημένοι ν’ ανεβαίνουν σκαλί-σκαλί με αρετή και όραμα την υψηλή κλίμακα του πενταγράμμου. Και φυσικά, επιθυμία όλων των Ανδριωτών είναι κάποια ημέρα να χειρο­κροτήσουμε τον Χρήστο με τους συνεργάτες του στην ωραία μας Άνδρο. Καλή Σταδιοδρομία από εμάς και από τον Κύκλο των Ανδρίων Ναυτικών Λογοτεχνών.

Ειρήνη – Φάνια Παπιδά

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.