Ένα από τα 8 παιδιά της Ασημίνας και του Βαλεντίνου Κατσιώτη από τον Πιτροφό, αφού τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στην Άνδρο, φοίτησε στο Αρσάκειο Διδασκαλείο Αθηνών.

Πρώτοι της μαθητές τα παιδιά του Βιταλίου και στην συνέχεια αυτά του Πιτροφού και των Μενήτων. Παντρεύτηκε τον καπετάν Λεωνίδα από τις Μένητες και για να τον ακολουθεί στα ταξίδια του πολύ νωρίς σταμάτησε να εργάζεται ως δασκάλα. Όμως οι ηθικές αξίες που ήταν χαραγμένες μέσα της η ευαισθησία της και η μεγάλη αγάπη για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα για τον πάσχοντα την έκανα σε όλη της την ζωή να ασχολείται ποικιλοτρόπως με τα ανθρώπινα προβλήματα. Αποκορύφωμα αυτής της έγνοιας της ήταν η ίδρυση του Γυναικείου Φιλανθρωπικού Συνδέσμου Άνδρου «Παναγία η Θεοσκέπαστη» τον οποίο υπηρέτησε με πάθος για πολλά χρόνια.Λέξεις που συνέχεια επαναλάμβανε στο καθημερινό της λεξιλόγιο ήταν αγάπη αξιοπρέπεια, βοήθεια, ανθρωπιά, αφοσίωση. Αυτόν τον Άνθρωπο με κεφαλαία, χάσαμε στις 3 Μαρτίου 2010. Η κηδεία της έγινε στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών και το 40ήμερο μνημόσυνο στις 14 Απριλίου 2010 στον Άγιο Γεώργιο Διονύσου. Οσοι ζήσαμε κοντά της θα έχουμε να θυμόμαστε τον γλυκό χαμογελαστό της πρόσωπο που εξέπεμπε μια απέραντη καλοσύνη και ζεστασιά.Η Ανιψιά της Λίτσα Μαμάη Φλάμου Τ. Διευθύντρια Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.