Στο φύλλο του Ιουνίου 2010 της έγκριτης εφημερίδας σας δημοσιεύθηκε επιστολή, την οποία υπογράφουν μέλη του Συλλόγου μας και ούτως ή άλλως είχε δοθεί στη δημοσιότητα αφού είχε μοιρασθεί και στο Νησί μας.

Για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, οι οποίοι στο σύνολό τους αγαπούν την Άνδρο και τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η προβολή της, σας αναφέρουμε τα εξής:

αρχικά, και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, η επιστολή που έφτασε στα χέρια μου ήταν στην ουσία ανώνυμη, καθώς το κείμενο το οποίο δημοσιεύεται δεν το συνόδευαν τα ονόματα που αναγράφονται αλλά κάποιες υπογραφές, οι περισσότερες δυσανάγνωστες, για τις οποίες μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς σε ποια ανήκουν (σας αποστέλλω την επιστολή που παρέλαβα). Ο νομικός χειρισμός του θέματος ανήκει αποκλειστικά στον, επί σειρά ετών, Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου μας, τον οποίο εμπιστευόμαστε απολύτως. Ουδεμία απόφαση ελήφθη από τις 9 Απριλίου 2010 (συνεδρίαση του Δ.Σ. στο οποίο κατατέθηκε η παραίτηση του 7ου μέλους του) μέχρι την ημέρα που το Πρωτοδικείο αποφάσισε τη συμπλήρωση του Δ.Σ.). Πολύ δε περισσότερο ουδεμία οικονομική συναλλαγή πραγματοποιήσαμε.

Αυτά όσον αφορά το τυπικό μέρος της υπόθεσης. Πέρα και πάνω από αυτό υπάρχει η ουσία της υπόθεσης και η καθημερινή πραγματικότητα. Το ζήτημα της διενέργειας εκλογών θα είχε λήξει από το Μάϊο που έληγε η θητεία του Δ.Σ. αν ένα μέλος του Συλλόγου μας, που υπογράφει την επιστολή, δεν απειλούσε ότι θα προσβάλλει την εγκυρότητα της απολογιστικής συνέλευσης, που είχε ορισθεί και είχε ανακοινωθεί και μέσω της εφημερίδας σας,  για τις 21 Φεβρουαρίου 2010, επειδή ειδοποιήθηκε 23 μέρες πριν τη συνέλευση και όχι 30 που, κατά την ερμηνεία της,  προβλέπεται από το Καταστατικό. Θα είχαν γίνει οι εκλογές επίσης αν το 7ο μέλος του Δ.Σ., το οποίο επίσης υπογράφει την επιστολή, δεν παραιτούνταν εσπευσμένα παρά τις παραινέσεις όλων των υπολοίπων να παραμείνει για λίγες ημέρες προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών. Μήπως τελικά ο στόχος δεν ήταν η διενέργεια εκλογών και η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Συλλόγου αλλά η αναταραχή και η κωλυσιεργία; Επισημαίνω ότι μετά την προαναφερθείσα παραίτηση ήταν προγραμματισμένες δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις: Ο κλήδονας, πατροπαράδοτη εκδήλωση που φέτος έγινε στο Νειμπορειό. Τα παιδιά μας ήρθαν για άλλη μια φορά κοντά στην παράδοση αναβιώνοντας τα έθιμα του «αμίλητου νερού», της «καύσης των Μάηδων» και «του πηδήματος των φωτιών». Αμέσως μετά ακολούθησε γλέντι με Νησιώτικα τραγούδια και χορό στο οποίο συμμετείχαν και διασκέδασαν, μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, εκατοντάδες συμπολίτες μας. Ετήσια χορευτική συνάντηση, η οποία όπως κάθε χρόνο έγινε στην πλατεία Γηροκομείου. 1000 και πλέον θεατές καμάρωσαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας, όλων των ηλικιών σε μια, κατά γενική ομολογία, πολύ όμορφη παράσταση. Ακόμα με την πρόσκληση και φιλοξενία του χορευτικού από την ιστορική Βεργίνα, πατρίδα του Φιλίππου, ήρθαμε σε επαφή με ήχους και παραδόσεις της Μακεδονίας. Μια άλλη παράμετρος των εκδηλώσεων είναι ότι αποτελούν σημαντική οικονομική ένεση για τα καταστήματα της Χώρας σε περίοδο μάλιστα που η τουριστική κίνηση δεν είναι έντονη, αφού όλοι οι θεατές που κατεβαίνουν για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις διασκορπίζονται στα διάφορα μαγαζιά. Από την πρώτη μέρα που με τίμησαν τα μέλη του Συλλόγου μας και μου ανέθεσαν την Προεδρία θεωρώ ότι πρέπει, τόσο εγώ όσο και το Συμβούλιο να εργαζόμαστε με σκοπό τη δημιουργία και να συμβάλλουμε στο μέτρο του δυνατού στην προβολή της Άνδρου. Θα ήταν πιο ξεκούραστο για μας να ξοδεύουμε το χρόνο μας σε άσκοπες αντιδικίες και κόντρες, αλλά τότε δε θα δίναμε στα παιδιά τη χαρά να προσεγγίσουν την παράδοση και να περάσουν αυτά και οι γονείς τους κάποιες ευχάριστες ώρες δε θα είχαν οι γονείς και οι παππούδες τη δυνατότητα να καμαρώσουν τα βλαστάρια τους να χορεύουν μπροστά σε τόσο κόσμο δε θα είχαν οι επιχειρηματίες την ευκαιρία να δουν τα  μαγαζιά τους να γεμίζουν σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές.

Ζητούμε συγνώμη από όσους διαφωνούν αλλά εμείς απέναντι στην γκρίνια και τη μιζέρια θα αντιπαραθέτουμε τη δημιουργία και την ανάπτυξη. Και σ’ αυτή την πορεία η πόρτα του Συλλόγου μας είναι πάντοτε ανοικτή σε όλα τα μέλη και μη. Και το Διοικητικό μας Συμβούλιο στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία. Εμάς θα μας βρίσκουν πάντα εκεί.

Πόπη Κοραχάη

Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Χώρας Άνδρου

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.