* Κι έχουμε και λέμε…

«Στη σιωπή, θαρρείς, επικρατεί ένα πλήθος από εγκατεστημένους μηχανισμούς και αυτοματισμούς συντήρησης της ζωής, που λειτουργεί εν κενώ, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το αντέχεις…»

«Η Έλλη ήταν μέσα της χαλά, μόνο όταν υπήρχε μια προστατευτική ισορροπία γύρω της και πάνω της και μόνον όταν βρισκόταν στην έξαρση της έμπνευσης με όλη την υπόλοιπη ζωή της τακτοποιημένη και σταθερή, αψηφούσε τις αδυναμίες της και αυτοσαρκαζόταν με ιλαρό τρόπο για αυτές… δημιουργώντας ένα συμπαθητικό κλίμα στους άλλους για το άτομο της…»

* Περίπατος

«Σαν μια καρδιά εχτύπησε ταχύπαλμα ο κόσμος,

στο τόσο κι άλλο τόσο μίσος που τα ανάθρεφε

κι έγινε ζαρωμένη χούφτα κι ένα φύλλο δυόσμος,

που εζητιάνεφε η νιότη τους και τα ‘ θρέψε…

φρούδους και μελανούς σκοπούς να υπηρετούν!»

«Αναζητάς ταξίδια μα πάλι καταχωρείσαι

στη μοναξιά, η θλίψη σε παίρνει και πλοηγείσαι…

Σ ε σπρώχνει, την τορπιλίζεις

στο μέλλον απολογείσαι…

Αναζητάς ταξίδια, μαθαίνεις κι αναρωτιέσαι

Ποιον τάχα διαλέγει τρόπο η αγάπη να καταχτάει

Εκείνο που δεν της ανήκει

κι ωστόσο το κυνηγάει…»

Γλαφυρή και συναισθηματική με εμφανές το πρακτικό υπόβαθρο της επιστήμης της η Κατερίνα Κολυδά με το χρωστήρα ενός ζωγράφου αναλύει σε ρεαλιστική βάση όψεις και απόψεις μιας καθημερινότητας που κατατρέχει όλους μας και τα όνειρα που μας αγγίζουν. Λιτή στον ποιητικό της λόγο «περιπατεί εντός τούτου του κόσμου και εκτός του» με την ευαισθησία του ανθρώπου και το στιβαρό βάδισμα στα «Πλοία μιας άγονης γραμμής».

Η Κατερίνα Ν. Κολυδά γεννήθηκε το 1965 στις Στενιές Άνδρου. Το 1983 εισήχθη στην Πολυτεχνική Σχολή του Αρι­στοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1989 πήρε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Ζει μόνιμα στην Άνδρο.

Απασχολήθηκε αρχικά στην Αναπτυξιακή Άνδρου Α.Ε. και από το 2001 εργάζεται ως Μηχανικός στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Άνδρου. Το 2005 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή, με τίτλο «Ετήσιες», η οποία παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Άνδρου, με ομιλητές τον κ. Αριστοτέλη Παπανικολάου, Μουσουργό – Λογοτέχνη και τότε Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και την κ. Θεοδώρα Κουφοπούλου – Ηλιοπούλου, Ποιήτρια -Λαογράφο.

Το 2009 κυκλοφόρησε η δεύτερη ποιητική της συλλογή, με τίτλο «Ρεμβασμός», η οποία παρουσιάστηκε και πάλι στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Άνδρου, με ομιλητές τον κ. Μιχάλη Χαλά, Συγγραφέα-Οικονομολόγο, τον κ. Αριστοτέλη Παπανικο­λάου, Μουσουργό – Λογοτέχνη και την κ. Θεο­δώρα Κουφοπούλου – Ηλιοπούλου, Ποιήτρια -Λαογράφο.

Ποιήματα και διηγήματα της, έχουν δημοσιευτεί σε τοπικές εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά και έχουν απαγγελθεί σε λογοτεχνικές εκδηλώσεις. Της έχει απονεμηθεί το πρώτο βραβείο για το ποίημα «Άρνη», σε διαγωνισμό που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ανδριώτη κ. Μιχάλη Χαλά. Στις αρχές του έτους 2011 κυκλοφορούν δυο νέα βιβλία της. Το ένα από αυτά είναι η νέα της ποιητική συλλογή με τίτλο «Περίπατος» και το άλλο βιβλίο της «Κι έχουμε και λέμε…» απαρτίζεται από Επιστολές και Διηγήματα. Με τα νέα της αυτά βιβλία συνεχίζει την πορεία της στο λογοτεχνικό χώρο, σε άλλα μονοπάτια, στοχεύοντας και κοπιάζοντας πάντα για την ομορφιά της ψυχής και του πνεύματος, ενώ παράλληλα ανακαλύπτει νέες αφετηρίες έμπνευσης και δημιουργίας και προσφέρει το λόγο της ως αντίδωρο, στην κοινωνία και στους καιρούς που την φιλοξενούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.