Με την ευκαιρία της μεταστέγασης του Δημαρχείου Άνδρου στο νέο κτίριο που βρίσκεται παραπλεύρως της Παιδικής Χαράς στη Χώρα , οφείλω υπεύθυνα αλλά και    για την αλήθεια να θυμίσω τα εξής:

1.Τό Νεοκλασικό διώροφο κτίριο Βούλγαρη μαζί με τα 3 επί πλέον όμορα οικόπεδα αγοράστηκαν την 20ην Δεκεμβρίου 2000 με αριθμό συμβολαίου 11.011και μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο Άνδρου στον τόμο 243 με αύξοντα αριθμό 77 την 29ην Δεκεμβρίου 2000.

2.Το ποσόν για την αγορά  εξασφαλίστηκε  από  το πρόγραμμα (Ε.Α.Π.ΤΑ ) του Υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή ο Δήμος Άνδρου δεν δαπάνησε ούτε μία δραχμή από τα χρήματα των Δημοτών του.
3.Πρίν να αγορασθούν τα ακίνητα εισηγήθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο να γίνει πρώτα επίσημη εκτίμηση από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, η οποία  και κατατέθηκε  στα μέλη του Δ.Σ. Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο  απεφάσισε ομόφωνα την αγορά,  διότι ήταν και συμφέρουσα και επωφελής για τον Δήμο Άνδρου.

4.Το διώροφο κτίριο 621.20 τ. μ. και  τα 3 επί πλέον Εντός Σχεδίου οικόπεδα,  συνολικής εκτάσεως 6.939,72 τ. μ. σύμφωνα με την έκθεση των Ορκωτών της 12ης Ιουλίου 2000 αποτιμήθηκαν στο ποσόν των 395.000.000 δρχ..

5.Τελικά τα  ακίνητα όλα, δηλαδή  κτίριο και οικόπεδα αγοράστηκαν αντί του     συνολικού ποσού των 290.000.000  δρχ. δηλ. κατά  105.000.000 δρχ. λιγότερα  από την εκτίμηση των Ορκωτών!!

6.Από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών σε σύνολο 20 Δήμων και 11 Κοινοτήτων στο Νομό Κυκλάδων μόνον 2 δήμοι πέτυχαν να  χρηματοδοτηθούν, ο Δήμος Άνδρου και ο Δήμος Ποσειδωνίας Σύρου.

7. Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου αλλά και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου, που ομόφωνα συμφώνησαν στην πρότασή μου, ως Δημάρχου για  την αγορά αυτή που εκ του αποτελέσματος κρίθηκε ως   ευφυής  απόφαση αλλά και επωφελής για τον Δήμο και τους Δημότες.

8. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, για την πολύτιμη συνεργασία τους και σε αυτό το θέμα, πολλές ευχαριστίες επίσης στον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Β. Πομώνη, τον Τοπογράφο Μηχανικό κ. Χρ. Μανάλη ,τον  συμβολαιογράφο κ. Αν. Δημητρίου και τους Δικηγόρους Ι. Ξανθό, Ελ. Μπάλα για τις  υπηρεσίες και σωστές συμβουλές τους, έτσι  όλοι μαζί, πετύχαμε σε διάστημα μόλις 8 μηνών να ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία της αγοράς.

Με την ευκαιρία αυτού του ενημερωτικού δελτίου εύχομαι στον συνάδελφο Δήμαρχο Γ. Γλυνό και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλορίζικο το Νέο Δημαρχείο με σωστές  αποφάσεις για όλους τους Ανδριώτες.

Τέλος, για το γεγονός, της μη παρουσίας μου στα εγκαίνια του Νέου Δημαρχείου,  τούτο συνέβη διότι -δεν  προσκλήθηκα- ούτε καν τηλεφωνικά.

Δημήτρης Ν. Γιαννίσης π. Δήμαρχος Άνδρου.

Άνδρος  24-5-2011 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ      ΔΕΛΤΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.