«Αυτό το  λόγο  θα  σας  πω, δεν  έχω  άλλον κανένα

Μεθύστε  με  τ, αθάνατο  κρασί του   εικοσιένα»

Κ. Παλαμάς

Δεν   είναι   μόνον   μια  υπέροχη Ελληνική  στιγμή, αλλά ημέρα με παγκόσμια  ακτινοβολία. Όταν όλοι οι λαοί της Ευρώπης πανικόβλητοι παραδίδονται στον Χιτλερισμό, η μικρή Ελλάδα είχε την τόλμη να ύψωση το ανάστημα της. Εμψυχώνει  την αποθαρρημένη  Ευρώπη  με  το  λαμπρό παράδειγμα  της και με το αίμα των  παιδιών  της. Ο Ελληνικός  λαός επείνασεν, εμάτωσε, εσταυρώθη, αλλά δεν  γονάτισε, δεν  αισθάνθηκε  ποτέ   νικημένος. Έτσι   γράφτηκε  το   έπος  της   Εθνικής   αντίστασης   στα βουνά και στις πόλεις, αλλά και στο εξωτερικό στους ωκεανούς και στις ερήμους. Το  πρώτο  χαρακτηριστικό  του  Έλληνα   είναι   η  λατρεία  για την   ελευθερία. Στο βωμό της καμία θυσία δεν λογαριάζεται. Δεύτερο  χάρισμα  το   αίσθημα της  τιμής  και η ατομική φιλοτιμία. Οι Θερμοπύλες δεν ξεχνιούνται.

Οι  Έλληνες παρουσίασαν  από  τα παλιά χρόνια δείγματα φαντασίας και επινοητικότητας. Με αυτό άνοιξαν καινούργιους δρόμους στην επιστήμη και στις  τέχνες. Ο δρόμος του χρέους είναι ολοκάθαρος. Είναι ο δρόμος της Ελληνικής  λεβεντιάς, της Ελληνικής ευγένειας και της Ελληνικής αρετής. Ας  κλείσουμε στην  ψυχή  μας  την  Ελλάδα. «Η Αγγλία οφείλει πολλά  στην  Ελλάδα. Μέσα εις τα τόσα πολλά παραδείγματα  ηρωισμού που  σημειώθηκαν στην  διάρκεια του τελευταίου  πολέμου, σπάνια να άνευρη  κανένας  πράξεις ευγενέστερες από εκείνες που   επετελέσθησαν   εις  την  Ελλάδα, προς υπεράσπισιν των   αρχών  της ελευθερίας (Ουΐνστον  Τσόρτσιλ)»

Η Ελλάδα  έχει  περίαπτον  θέση εις  την  πρωτοπορίαν των προηγμένων  λαών. Ας  τιμήσουμε  τους  ήρωες μας και ας σταθούμε άξιοι τους.

Μιχ. Α. Βενίτης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.