Το τριήμερο 9-11 Σεπτεμβρίου 2011, 27 Αμερικανοί φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα στο Διεθνές Κέντρο Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών/ College Year in Athens (www.cyathens.org) επισκέφτηκαν την Άνδρο.

Με ένα μικρό πούλμαν –παραχώρηση στους φοιτητές από τον Δήμο Άνδρου-  επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Υψηλής, το μουσείο της Παλαιόπολης, επισκέφτηκαν τη Μονή Παναχράντου και το Κόρθι, τις βυζαντινές εκκλησίες του και μετά τον Όρμο και την παραλία της Γριάς. Πέρασαν από τα χωριά, Λάμυρα και Υψηλού κολύμπησαν στον Χαλκολιμιώνα και στα Πίσω Γιάλια, δοκίμασαν τοπικές λιχουδιές στις Μένητες επισκέφθηκαν ένα παλιό αγροτικό σπίτι γνώρισαν και μίλησαν με ντόπιους για τη ζωή στην Άνδρο και άκουσαν για τα προβλήματα του νησιού.

Οι σπουδαστές περπάτησαν στη Χώρα και επισκέφθηκαν στα μουσεία της.

 Έφυγαν από το νησί μας με τις καλύτερες εντυπώσεις γι’ αυτό διατηρούμε την ελπίδα ότι σύντομα θα  ξαναδούμε κι άλλους φοιτητές του CYA στην Άνδρο.

College Year in Athens

Το College Year in Athens /ΔΙ.ΚΕ.ΜΕ.Σ. είναι ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός πανεπιστημιακός οργανισμός με έδρα στη Βοστώνη, που δραστηριοποιείται στην Αθήνα από το 1962, παρέχοντας πανεπιστημιακά μαθήματα στις κλασσικές σπουδές και στις κοινωνικές επιστήμες με έμφαση στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μέσα στα σχεδόν 50 χρόνια της ιστορίας του, περισσότεροι από 7.000 αμερικανοί και καναδοί φοιτητές σπούδασαν στο College Year in Athens τον ελληνικό πολιτισμό και γνώρισαν τη νεώτερη Ελλάδα. Πολλοί από αυτούς τους απόφοιτους είναι τώρα καθηγητές ελληνικών θεμάτων σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και του Καναδά.

Από το 1997, το College Year in Athens εκπροσωπείται στην Ελλάδα από το θυγατρικό του εκπαιδευτικό οργανισμό Διεθνές Κέντρο Ελληνικών και Μεσογειακών Σπουδών (ΔΙ.Κ.Ε.ΜΕ.Σ.), που λειτουργεί με δικούς του καθηγητές και δικές του ακαδημαϊκές εγκαταστάσεις – εκτάσεως περίπου 1.200 τ.μ. – που απέκτησε πρόσφατα στην Πλατεία Σταδίου 5, πλάι στο Καλλιμάρμαρο. Η διδασκαλία γίνεται στην αγγλική γλώσσα πλην βεβαίως των μαθημάτων εκμάθησης των νέων ελληνικών.

Ο ετήσιος αριθμός φοιτητών του ΔΙΚΕΜΕΣ ανέρχεται κατά μέσο όρο στους 400, οι οποίοι, μετά το τέλος της σπουδών τους, γίνονται δια βίου πνευματικοί φίλοι της χώρας.

Ο οργανισμός έχει Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αποτελείται από εξέχοντα μέλη του ελληνικού και αμερικανικού επιχειρηματικού κόσμου καθώς και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.