Ο αξιότιμος Δήμαρχος Άνδρου κύριος Γλυνός, αποδεικνύει με τις πράξεις του πως μάλλον δεν θέλει τον διάλογο, την αντίθετη άποψη, την κριτική, αλλά και τις προτάσεις – ιδέες.

Ως αντιπολίτευση, αδυνατούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους ο αξιότιμος κύριος Δήμαρχος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ σε καμία από τις έγγραφες ερωτήσεις μας. Δεν έχει κάτι να πει; Ή, απλά, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την αντιπολίτευση –και μαζί και τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους σχεδόν 3.212 Ανδριώτες που ψήφισαν την παράταξή μας;

Μας ενημερώνει Παρασκευή μεσημέρι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει Τρίτη – προφανώς για να μην έχουμε το χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Όλα τα Δημοτικά Συμβούλια τα προγραμματίζει Τρίτη ή Πέμπτη. Ημέρες κατά τις οποίες τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, με αποτέλεσμα Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και απλοί κάτοικοι να μην μπορούν να παραβρεθούν σε αυτά. Του έχουμε ζητήσει πάμπολλες φορές να αλλάξει η μέρα των Συμβουλίων, αλλά το αυτί του ηγεμόνος δεν ιδρώνει…

Για τα περισσότερα θέματα των Δημοτικών συμβουλίων δεν μας δίνονται εισηγήσεις, με αποτέλεσμα να προσερχόμαστε σε αυτά χωρίς να ξέρουμε τι θέμα θα συζητήσουμε. Πολλές φορές κάποιες από τις εισηγήσεις – μετά από πολλή πίεση – φθάνουν στα χέρια μας κάποιες ώρες πριν. Η μόνιμη δικαιολογία του Δημάρχου: “Δεν έχω υπαλλήλους”, δεν μας καλύπτει. Δείχνει την ανικανότητά του να οργανώσει το προσωπικό του Δήμου μας. Εκτός αν αυτό αποτελεί μια φτηνή δικαιολογία του τύπου «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει». Όλα τα παραπάνω θυμίζουν πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Κάποια από τα οποία, άλλωστε, ο κ. Δήμαρχος δεν έκρυψε στο παρελθόν ότι θαυμάζει… Ο κ. Γλυνός είναι φανερό πως προσπαθεί με διάφορες άστοχες πρακτικές να μας αποκρύψει τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί. Να φιμώσει την αντίθετη άποψη και τις νέες ιδέες (μάλλον διαφορετικές από τις δικές του). Δηλώνουμε αντίθετοι σε αυτές τις πρακτικές. Και παραμένουμε σταθεροί υπέρ του δημοκρατικού διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων, με ατζέντα για το κάθε θέμα. Η εποχή του «ξερόλα» πέρασε ανεσπιστρεπτί. Εμείς, ο συνδυασμός “ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ”, δηλώνουμε πως θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να καταλάβει επιτέλους ο κ. Γλυνός ότι ζούμε σε μια χώρα με νόμους και Σύνταγμα.

Την επιστολή υπογράφουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού “ΑΝΔΡΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.