Στην Άνδρο δεν γίνονται και πολλά σεμινάρια. Για τον λόγο αυτό αξίζει να επισημάνουμε το γεγονός πως με πρωτοβουλία του γνωστού λογιστή και φοροτεχνικού από το Κόρθι Χρήστου Βουραζέρη έγινε μεγάλο φορολογικό σεμινάριο στις 30/4 . Στο σεμινάριο που παρακολούθησαν πολλοί επαγγελματίες του νησιού μας δίδαξε ο Ορέστης Σειμένης ειδικός σύμβουλος σε θέματα αποδήμων Ελλήνων, Οικονομολόγος-Φοροτεχνικός-Συγγραφέας Φορολογικών βιβλίων.

Επισημαίνουμε για τους μη γνωρίζοντες πως ο κ. Σειμένης διδάσκει στο μεταπτυχιακό τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι τακτικό μέλος της Επιτροπής Λογιστικών Βιβλίων του Υπουργείου Οικονομικών και Ειδικός Σύμβουλος Οικοδομικών και Τεχνικών Επιχειρήσεων.

Το σεμινάριο έγινε από τον επιχειρηματία Λεωνίδα Βούλγαρη ( κέντρο Διόνυσος) σε συνεργασία με το λογιστικό γραφείο του Χ. Βουραζέρη συνεργάτης του οποίου είναι ο κ. Σειμένης. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως ενώ οι επιχειρηματίες του νησιού κάνουν ότι μπορούν αυτοτελώς για να βελτιώσουν την θέση τους με επιμορφωτικά σεμινάρια στα οποία πληρώνουν χρήματα (70 ευρώ έκαστος κόστισε το σεμινάριο, στην Αθήνα το ίδιο σεμινάριο κοστίζει 200 ευρώ το άτομο) ο Δήμος Άνδρου που έχει και θεωρητικά το αδρανές κτίριο για σεμινάρια στο Κόρθι δεν φαίνεται να κάνει τίποτα. Αλήθεια το πανεπιστημιακό κτίριο του Κορθίου έχει ανοίξει τις πόρτες του τα τελευταία 3 χρόνια σε κάποιον;

Στο φορολογικό σεμινάριο αναλύθηκαν τα διεξοδικά εξειδικευμένα θέματα:

Η φορολογία εντός και εκτός Ελλάδος, το Πόθεν Έσχες και τα τεκμήρια (αντικειμενική δαπάνη), αναστολή Πόθεν Έσχες για αγορά ακινήτων, συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας, συντάξεις και φορολόγησή τους, φορολογία κατοίκων εξωτερικού και ελλήνων με εισοδήματα εκτός Ελλάδος.

Επίσης αναλύθηκαν και θέματα περιουσίας όπως:  Το παγκόσμιο εισόδημα και η φορολόγησή του, η μόνιμη κατοικία και η συνήθης διαμονή, οι αγοροπωλησίες, η διαχείριση, η εκμετάλλευση και η φορολόγηση των ακινήτων στην Ελλάδα, οι καταθέσεις στις τράπεζες και το συνάλλαγμα των ομογενών, η μετοικεσία των ομογενών, η πρώτη κατοικία στην Ελλάδα για τους ομογενείς, οι διαθήκες των ομογενών για περιουσίες στην Ελλάδα, η φορολογία των κληρονομιών και των δωρεών στην Ελλάδα κλπ

Στο τέλος υπήρξε μακρύς διάλογος με όλους τους επαγγελματίες που συμμετείχαν

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.