Η μεγάλη κυρία της εκπαίδευσης της Άνδρου

Έφυγε από κοντά μας στις 26/01/2012 η δασκάλα της Άνδρου Αργυρώ Ρούσσου και κηδεύτηκε στις 27/01/2012 από το Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνδρου. Η ταφή της έγινε την  ίδια μέρα στο κοιμητήριο της Χώρας.

Γέννημα θρέμμα Χωραΐτισσα και μάλιστα «καμαριανή», σπούδασε στο Αρσάκειο του Ψυχικού και μετά την αποφοίτησή της διορίστηκε το 1948 στο 1/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Γιαννισαίου Άνδρου. Μετά 3 χρόνια μετατέθηκε στο 2/θέσιο Λαμύρων, όπου υπηρέτησε επί 6 συνεχή χρόνια και πήρε οριστική οργανική θέση στο 6/θέσιο της Χώρας, όπου υπηρέτησε ως δασκάλα και Διευθύντρια επί 28 συνεχή χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή της και αφού πήρε τον ανώτατο καταληκτικό βαθμό Διευθυντού Α’, υπηρέτησε ως αναπληρώτρια επιθεωρητή στο Γραφείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άνδρου.

Είχα την τύχη να συνυπηρετήσω μαζί της επί 10 συνεχή χρόνια εκ των οποίων τα 6 την είχα Διευθύντρια. Η συνεργασία μας υπήρξε άψογη. Αυτό που την χαρακτήριζε ήταν η άοκνη επιμονή της στη μάθηση των μαθητών της, πολλούς από τους οποίους έπαιρνε από την Α’ Δημοτικού μέχρι που τους έβαζε κατόπιν εξετάσεων στο Γυμνάσιο. Βλέπετε τότε είχαμε εισαγωγικές, οι οποίες δυστυχώς καταργήθηκαν.

Η επιτυχία των μαθητών στις εισαγωγικές Γυμνασίου έκρινε και την ποιότητα των δασκάλων.

Εκείνο που την ανέβαζε πολύ σε συναδέλφους και στην κοινωνία της Άνδρου ήταν η Εκπαιδευτική και Διοικητική της ικανότητα αλλά και η πραότητα με την οποία ασκούσε τα καθήκοντά της. Όλοι την αγαπούσαμε και την σεβόμαστε γιατί έδινε την ψυχή της για τη κανονική και εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ του νησιού μας Αργυρώς Ρούσσου είναι η συνεχής αναφορά στο όνομά της από τις γενιές των μαθητών που πήραν τα πρώτα φώτα της μάθησης από αυτήν.

Αιωνία σου η μνήμη αξέχαστη συνάδελφε Αργυρώ Ρούσσου.

Αλέξανδρος Χελιώτης, Συνταξιούχος Δάσκαλος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.