Αγαπητοί φίλοι,
Παρατηρούμε μετά λύπης πλέον ότι η καλοκαιρινή σαιζόν τέλειωσε από τα τέλη Αυγούστου για την Άνδρο εν αντιθέσει με άλλα νησιά όπου συνεχίζεται ακόμη 1-2 μήνες!
Καμία εκδήλωση δεν διοργανώθηκε για το μήνα Σεπτέμβριο εν αντιθέσει με άλλες χρονιές που γίνονταν συνέδρια, ημερίδες, εκδηλώσεις κάποια Σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου.

Ενώ η Άνδρος διαθέτει πλούσιο φυσικό περιβάλλον με τα μονοπάτια για δραστηριότητες Φθινοπωρινές, φανταστικές ποικιλόμορφες ήσυχες παραλίες, Μοναστήρια και πολλά άλλα… Δυστυχώς δεν διαθέτει το βασικότερο Ανθρώπους με γνώσεις, όρεξη και δυναμισμό να τρέξουν να διεκδικήσουν μερίδιο στο τουριστικό τομέα και να φέρουν στο νησί μας ποιοτικό τουρισμό επιμηκύνοντας τη σαιζόν.
Το θέμα είναι τι περιμένουμε να συμβεί ακόμη; Να κλείσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και σιγά – σιγά τα καφέ κλπ; Πρέπει να κινητοποιηθούμε από φέτος για την επόμενη τουριστική σαιζόν στοχεύοντας σε ξένες ανερχόμενες αγορές που θα φέρουν ποιοτικό τουρισμό και όχι μόνο στην ελληνική αγορά που είναι φθίνουσα από άποψης οικονομικής!
Ας ασχοληθούν λιγάκι και οι αρμόδιοι κατέχοντες την «καρέκλα» και να μην διεκδικούν μόνο ψήφους παραμονές των εκλογών υποσχόμενοι ότι στο μέλλον θα κάνουν ενέργειες!!!
Ας φροντίσουν να φωτίσουν τον βασικό δρόμο στην αγορά που όταν κλείσουν τα μαγαζιά που φωτίζουν με τους προβολείς τους βυθίζεται όλος ο δρόμος στο σκοτάδι με αποτέλεσμα να οργιάζουν οι «κλέφτες» αδειάζοντας τα μικρά μαγαζάκια!!!
Ζούμε στην εποχή της πλήρους παρακμής και της αδιαφορίας αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία! Ας ελπίσουμε ότι θα κινητοποιηθούν κάποιοι γιατί είμαι πεπεισμένη ότι υπάρχουν πολλοί ικανοί και άξιοι άνθρωποι στο παρασκήνιο που μπορούν αν προσφέρουν στον τόπο και να αρχίσει να μπαίνει το νερό στο αυλάκι έστω και τώρα, ποτέ δεν είναι αργά!

Μαρία Τσακίρη
Χημικός Μηχανικός  Επιχειρηματίας της Άνδρου (FB Πολίτες Άνδρου)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.