Το παρόν κείμενο αποτελεί μια σταχυολόγηση της ιδρυτικής διακήρυξης αρχών της δημοτικής κίνησης “« Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ» και παρουσιάζει μερικές από τις θέσεις και τις αρχές των ανθρώπων που συναπαρτίζουν το συνδυασμό μας.

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση « Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», δεν έρχεται να διχάσει αλλά έρχεται να ενώσει, να συνθέσει απόψεις, να πετύχει τους στόχους που βάζει. Ο δρόμος μας θα έχει λίγα λόγια και ουσιαστικές πράξεις, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει, σ’ αυτόν θα πορευτούμε με οποιοδήποτε κόστος και τίμημα…

Ανδριώτες- Ανδριώτισσες,

Με τα νέα αυτοδιοικητικά δεδομένα για την ερχόμενη 5ετία και ιεραρχώντας ως πρώτιστο αγαθό το συμφέρον του Δήμου μας και των δημοτών του, ανέλαβα να ηγηθώ μιας νέας ανεξάρτητης δημοτικής πρωτοβουλίας, με στόχο να συσπειρωθούν σε αυτήν ευρύτερες δυνάμεις του τόπου μας, ικανές να ανταποκριθούν με τρόπο υπεύθυνο, ανιδιοτελή και άμεσο στις επιταγές και στις ανάγκες της εποχής μας.

Αισθανόμενοι  συνυπεύθυνοι για την πορεία, για το παρόν και το μέλλον  του τόπου μας, πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τους ακέραιους και αυτόφωτους συνδημότες μας να απεγκλωβιστούν από το παρακμιακό ανακυκλούμενο κατεστημένο, που σήμερα, μας παρουσιάζεται με την ίδια αποτυχημμένη συνταγή των δήθεν «έμπειρων δημοτικών συμβούλων», να τα  αφήσουν στην άκρη  και να συστρατευτούν μαζί μας, ώστε να δώσουμε λύση και νέα πνοή στο Δήμο μας.

Κύρια επιδίωξη μας θα είναι να επιτύχουμε τη συναίνεση των πολιτών σε ένα πρόγραμμα δυναμικό και δημιουργικό με προοπτική ένα καλύτερο μέλλον για την Ανδρο. Η κοινωνία της Ανδρου αποζητά την ενότητα και δεν επιθυμεί κατακερματισμούς και παραγοντισμούς.

Επιδίωξη μας είναι η δημιουργία μιάς άλλης αυτοδιοικητικής λειτουργίας, που θα δημιουργήσει νέα στελέχη στα αυτοδιοικητικά και όχι μόνον πράγματα του νησιού μας και όχι, αυτοσκοπός και με κάθε μέσο, η κατάκτηση της πλειοψηφίας στον Δήμο!

Επιδίωξη μας, να  δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον, γεμάτο πραγματική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη, αναδεικνύοντας μια Δημοτική Αρχή που θα είναι δίπλα και μαζί με τον πολίτη και όχι απέναντι του, χωρίς ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις.

Καλούμε όλους τους φίλους και φίλες στην συστράτευση του αγώνα για να φέρουμε νέες ιδέες και προοπτική στον τόπο μας,να ανταμώσουμε και να φυτέψουμε έναν καινούργιο σπόρο στα αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου μας,  για το παρόν  και το μέλλον όλων μας, αλλά κυρίως των νέων, να τους κρατήσουμε στην αγκαλιά μας, ανάμεσα μας και να μην πάρουν τον δρόμο της ξενητιάς, τους θέλουμε όλους εδώ !

Σήμερα εμείς αύριο πολλοί περισσότεροι, από διαφορετικές πολιτικές, επαγγελματικές και κοινωνικές αφετηρίες, αλλά επιδιώκουμε σαν  σύνολο να επιβάλλουμε την αλήθεια και την κοινή λογική, φέρνοντας ουσιαστική δομική ανανέωση στον Δήμο.

Απευθυνόμαστε σε σκεπτόμενους πολίτες. Δεν στηριζόμαστε σε κομματικούς στρατούς, δήθεν έμπειρους δημοτικούς συμβούλους, αλλά  στεκόμαστε απέναντι, στα μικροπολιτικά συμφέροντα και τις προσωπικές επιδιώξεις, ξεπερνώντας  κατεστημένα.

Κανείς δεν περισσεύει στον τόπο μας, γι’ αυτό δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι η επιδίωξή μας δεν είναι η εξουσία καθεαυτή, αλλά ο κοινός αγώνας για τη δημιουργία προοπτικών  που θα εξασφαλίζουν τη ζωή την δικιά μας και των μελλοντικών γενεών.

Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την  ανατροπή του μοντέλου που μας σερβίρουν οι δήθεν έμπειροι, που δεν είναι τίποτα άλλο, από την επιστροφή  στην παλαιότερη κατάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης, μιας φαύλης λογικής, για τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς που δεν έχει οδηγήσει πουθενά.

Ολοι  εμείς, που συμμετέχουμε σ’ αυτήν την προσπάθεια, πιστεύουμε ακράδαντα ότι ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΔΡΟ !

Για την Ανδρο της ζωής μας:

Που μπορεί να αναπτυχθεί οικονομικά με την ενεργό συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης, των συλλογικών φορέων, των επιχειρήσεων αλλά και των πολιτών.

Που θα αναδεικνύει και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Που θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και την συνεκτικότητα του κοινωνικού ιστού.

Που θα δημιουργεί νέες και βιώσιμες θέσεις απασχόλησης,παρεμβάσεις, για την στήριξη της τοπικής οικονομίας, ικανές να δώσουν ανάσα ζωής στους συμπολίτες μας.

Που θα σέβεται τον ιστορικό, πολιτιστικό και περιβαλλοντικό μας πλούτο.

Που θα ικανοποιεί το περί δικαίου αίσθημα και την ισονομία, έξω από ιδιοτέλειες, προσωπικά συμφέροντα, ημέτερους και λοιπές μεθοδεύσεις.

Μια τοπική κοινωνία που θα στηρίζεται πρώτα και  κύρια στις δικές της δυνάμεις.

Με μεγάλο σεβασμό και αγάπη στην πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία της Άνδρου και στο απέραντο φυσικό κάλλος που διαθέτει ο τόπος μας, θα επιδιώξουμε να συναποφασίζουμε με τους πολίτες για κάθε τι που αφορά το Δήμο και τους δημότες μας.

Θα παλέψουμε να αλλάξει ριζικά η νοοτροπία και ο τρόπος λειτουργίας του Δήμου, να μπει ένα τέλος στην ανευθυνότητα και στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, αξιοποιώντας δημιουργικά και υπεύθυνα τους κόπους και τις εισφορές των δημοτών μας. Δηλαδή να πιάνει τόπο και το τελευταίο ευρώ.

Επιλογή μας θα είναι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ, θα καλλιεργήσουμε το ηθικό καθήκον, την ηθική συνείδηση και το κοινωνικό περιβάλλον.

Πάμε κόντρα  στα παζάρια συναλλαγής του «πάρε-δώσε», διαφωνώντας αν χρειαστεί με δημότες και φίλους που έχουν διαφορετική άποψη, γιατί πιστεύομε ότι την συμμετοχή μας στα κοινά, κανείς δεν μας την επιβάλλει, αλλά συμμετέχουμε για το κοινό όφελος. Υπάρχει θέληση να είμαστε παντού, κάθε μέρα δίπλα σε όλους τους συμπολίτες, σε αυτούς που αντιδρούν και σε αυτούς που συμφωνούν μαζί μας, στις κακές και στις καλές στιγμές, θα είμαστε ανοιχτοί στην εποικοδομητική κριτική, στην καλοπροαίρετη διαφωνία.

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση « Η ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», δεν έρχεται να διχάσει αλλά έρχεται να ενώσει, να συνθέσει απόψεις, να πετύχει τους στόχους που βάζει. Ο δρόμος μας θα έχει λίγα λόγια και ουσιαστικές πράξεις, αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει, σ’ αυτόν θα πορευτούμε με οποιοδήποτε κόστος και τίμημα.

Η δύναμη της Άνδρου, είναι η δύναμη των ανθρώπων της, εδώ που ζούμε, αλλά και ακόμη και αυτών που ζούνε και μεγαλουργούν στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά η ψυχή τους είναι εδώ, μαζί μας και τους θέλουμε διαρκώς μαζί μας.

Θα τους καλέσουμε αυτή την φορά να έρθουν μαζικά κοντά μας, να έρθουν να μας ψηφίσουν και να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους διαψεύσουμε, αλλά θα τους κάνουμε περήφανους!

Καλούμε όλους εκείνους που επιθυμούν να διαθέσουν γνώσεις, εμπειρία και χρόνο για τον κοινό στόχο. Δημιουργείται η ανάγκη και  το ζούμε όλοι μας, ότι τώρα και μετά την εμπειρία του ενιαίου Δήμου, υπάρχει πλέον η ανάγκη στροφής σε ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας, σε σχέση με αυτό που επικρατούσε μέχρι σήμερα. Να υπάρξει ο  περιορισμός της όποιας αψυχολόγητης σπατάλης, ο εξορθολογισμός των δημοτικών υπηρεσιών, η ανασυγκρότηση του εισπρακτικού μηχανισμού, η αξιοποίηση ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων για έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, οι συμπράξεις με το εθελοντικό κίνημα για περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες, οι διαδημοτικές συνεργασίες με στόχο τις οικονομίες κλίμακας. Η  επένδυση στην τοπική ανάπτυξη (επιχειρηματικότητα, πολιτισμός, νέες τεχνολογίες κτλ.) είναι μόνο μερικοί από τους τομείς στους οποίους μπορεί και πρέπει να στραφεί  ο Δήμος, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών.

Η Δημοτική αρχή οφείλει να είναι  ενημερωμένη  και αποτελεσματική. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ο Δήμος θα πρέπει να αναπτύσσει δίκτυα, θα πρέπει να εντάσσεται σε δίκτυα, να συνθέτει και να καταθέτει τεκμηριωμένες προτάσεις, να  διεκδικεί  και να εντάσσει έργα και δράσεις σε  Ευρωπαϊκά προγράμματα, να μάχεται για την προώθηση των συμφερόντων του συνόλου των κατοίκων του.

Η Δημοτική αρχή οφείλει να είναι παρούσα στα προβλήματα των συμπολιτών και να δίνει λύσεις.  Να απαιτεί  από όλους την τήρηση των υποχρεώσεων τους απέναντι στον Δήμο και  τον δημόσιο χώρο, να εμπνέει για προσφορά  με τη συλλογική της δράση και να εγγυάται το σεβασμό σε κανόνες και δικαιώματα.

Θέλουμε μαζί μας, όλους όσους αποστρέφονται το πολιτικαντισμό, τον παλαιοκομματισμό, τις μεγαλοστομίες,τα ις δήθεν έμπειρες γνώσεις για τα δημοτικά μας πράγματα, που όλως τυχαίως παρουσιάζονται σε κάθε προεκλογική περίοδο και μετά εξαφανίζονται, μέχρι να ξανάρθουν οι επόμενες εκλογές.
Ελάτε λοιπόν, να συμπαραταχθούμε με τις παραγωγικές, επιστημονικές, κοινωνικές και πολιτιστικές δυνάμεις, με τη συμμετοχή και των νέων μας, για να κάνουμε πράξη τις προσδοκίες, για έναν νέο δημιουργικό Δήμο.
Καλούμε σε ισότιμη και ανιδιοτελή συμπαράταξη όλους τους πολίτες και τις κοινωνικές δυνάμεις που μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες, με την δέσμευση ότι στη νέα αυτοδιοικητική προσπάθεια θα πάμε όλοι μαζί.

Πάμε μπροστά, πάμε δυνατά, με όραμα και ελπίδα !

Όλοι μαζί, όλοι ενωμένοι για ένα καλύτερο νησί !

Θέλουμε να εκλεγούμε για να δώσουμε λύσεις, όχι για να απολαμβάνουμε την εξουσία!

Ιωάννης Καπάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.