ekdilosi-hilton

Με την παρουσία 80, περίπου, συμπατριωτών μας πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Χίλτον η παρουσίαση των δράσεων του Δήμου Άνδρου, σε σχέση με το περιβάλλον. Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια περιορισμού του όγκου των απορριμμάτων, καθώς και στην προσπάθεια περιορισμού των ρύπων, που για πρώτη φορά ξεκινά μια δημοτική αρχή του νησιού.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Άνδρου αναφέρθηκε: Στην απομάκρυνση όλων των σφάγιων που πλέον δεν καταλήγουν στον ΧΑΔΑ, αλλά μεταφέρονται στην Αθήνα. Στην προσπάθεια μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, μέσα από ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο σε όλα τα σχολεία της Άνδρου, καθώς και σε κατοίκους και επαγγελματίες. Η προσπάθεια ενημέρωσης θα εντατικοποιηθεί την άνοιξη και το καλοκαίρι, με βασικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση – συμμετοχή των επαγγελματιών. Στην προμήθεια 250 κάδων κομποστοποίησης που πρόκειται να τοποθετηθούν σε Γαύριο, Μπατσί, Χώρα και Κόρθι. Στη συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα του ΕΟΧ για την εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω εναλλακτικών  μορφών. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα από αυτό πρόκειται να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά στον βιολογικό Κορθίου, ώστε να εξασφαλιστεί η ενεργειακή του αυτονομία, ενώ θα τοποθετηθούν 80 ενεργειακά αυτόνομα φωτιστικά LED, σε δημόσιους χώρους (πλατείες κλπ). Επίσης, ο Δήμος, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα προμηθευτεί ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, μικρά λεωφορεία, καθώς κι ένα μικρό φορτηγό, εξασφαλίζοντας περιορισμό των ρύπων και σημαντική οικονομία στα καύσιμα.

Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου, έγινε σύντομη ενημέρωση για το περιεχόμενο των ημερίδων για την ανακύκλωση, που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία της Άνδρου, καθώς και αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας, από εξειδικευμένους επιστήμονες. Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο από το πρόγραμμα LIFE, η υλοποίηση του οποίου βοήθησε αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος του νησιού.

Γρ.Ε.Δ.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.