Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας ευχόμαστε Καλή και Ευτυχισμένη Χρονιά με Υγεία, Αγάπη και Ευημερία σε σας και στις οικογένειές σας. Ευχόμαστε από καρδιάς αυτή η χρονιά που μόλις ανατέλλει, να μας χαρίσει αρκετές χαρές ως αντιστάθμισμα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που διανύει η χώρα μας. Το γραφείο μας για φέτος διοργανώνει και φέρει την υπογραφή του σε 3 αξιόλογες εκδρομές, για τις οποίες, αναλογιζόμενοι την δύσκολη οικονομική συγκυρία, η εξόφληση αυτών θα γίνει σε δόσεις.

Θέλοντας να βοηθήσουμε για μια ακόμα φορά τους φίλους και πελάτες μας, προσφέρουμε τις εκδρομές αυτές σε χαμηλότερες τιμές των ανταγωνιστικών γραφείων της Αθήνας, παρέχοντας αφενός μεν περισσότερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες και αφετέρου δε, προσφέρουμε σημαντικές εκπτώσεις σε ομαδικές κρατήσεις. Το ημερολόγιο των εκδρομών μας για φέτος είναι: Σέρβικα Μοναστήρια, 7ήμερη οδική εκδρομή 04/04/16 – 10/04/16. Κως – Κάλυμνος – Αλικαρνασσός, 7ήμερη εκδρομή   20/05/16 – 26/05/16. Κύπρος,  6ήμερη αεροπορική εκδρομή 18/10/16 – 23/10/16. Όλες οι εκδρομές θα συνοδεύονται από τους ιδιοκτήτες του τουριστικού γραφείου Andros Marine Travel ούτως ώστε να βάλουμε και την τελευταία πινελιά για ένα άριστο αποτέλεσμα υπέροχων εντυπώσεων και ευχάριστων αναμνήσεων! Ευελπιστούμε στο ενδιαφέρον σας και στην συμμετοχή σας στις εκδρομές αυτές και είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Σερβικά Μοναστήρια 7ήμερη οδική εκδρομή 04/04/16 – 10/04/16

Belgrade cityscape on Danube
Belgrade cityscape on Danube

04/04/16: Συγκέντρωση στο λιμάνι του Γαυρίου και αναχώρηση με το πλοίο «Θεολόγος» 10:15 για Ραφήνα. Άφιξη στην Ραφήνα και επιβίβαση στο πούλμαν. Αργά το απόγευμα εν μέσω στάσεων, άφιξη στην Θεσσαλονίκη και διανυκτέρευση.

05/04/16: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Σερβία. Αναχώρηση για Πρέσεβο και παραλαβή του τοπικού μας Ελληνόφωνου ξεναγού. Θα διασχίσουμε το νότιο μέρος της χώρας για να φτάσουμε στη Νίση πόλη όπου γεννήθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος. Θα περάσουμε από τη Μητρόπολη και ακολούθως θα συνεχίσουμε τη πορεία μας για τη πόλη του Κράλιεβο μια μικρή περιφερειακή πόλη κοντά στην οποία βρίσκονται τα πιο γνωστά Βυζαντινά Μοναστήρια. Παραλαβή δωματίων αργά το απόγευμα. Ξεκούραση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

06/04/16: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Μοναστήρι της Στουντένιτσας, ταξιδεύοντας παράλληλα με το ποταμό Ίβαρ και ακολουθώντας μια πορεία ακόμα πιο νότια,  περνώντας από πρόποδες ψηλών οροσειρών και χαράδρες. Το Μοναστήρι που θα επισκεφθούμε είναι από τα πιο γνωστά και Ιστορικά της Σερβίας. Ακολούθως θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι της Ζίτσας. Αργά  το απόγευμα θα  αναχωρήσουμε για την Λουτρόπολη Βρίνιατσκα  Μπάνια. Στη Λουτρόπολη που είναι η πιο γνωστή στη Σερβία και μια από τις πιο γνωστές στα Βαλκάνια σας προτείνουμε να περπατήσετε κατά μήκος του πλακόστρωτου δρόμου, μέσα στα πάρκα, να δοκιμάσετε τις καφετέριες στο κέντρο, το μικρό τραινάκι  καθώς επίσης μην ξεχάσετε εσείς τα ζευγάρια να…. ενώσετε τις αγάπες σας….με τις κλειδωνιές στο γεφύρι της αγάπης…και να διαβάσετε την ιστορία του εθίμου που έχει σχέση με την Ελλάδα…. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

07/04/16: Μετά το πρωινό μας και γύρω στο μεσημέρι αναχωρούμε με τις αποσκευές μας για το Βελιγράδι μέσω Τοπόλας. Η Τοπόλα είναι  λίκνο πολιτισμού της δυναστείας των Καρατζιώρτζιεβιτς (Καραγιώργης Σερβίας, ο γνωστός στην Ελλάδα). Εκεί θα δούμε την εξαιρετική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο πιο ψηλό σημείο της πόλης Τοπόλας το γνωστό Όπλενατς. Τα πανέμορφα ψηφιδωτά που συνθέτουν τις εικόνες στην εκκλησία στο σύνολο τους σαράντα εκατομμύρια ψηφίδες, σε περισσότερα από δέκα χιλιάδες χρώματα!!! Αυτό και μόνο προκαλεί δέος. Η Τοπόλα είναι Θρησκευτικό και Ιστορικό κέντρο των Σέρβων διότι από το σημείο αυτό έχει ξεκινήσει η επανάσταση κατά των Τούρκων. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο απέναντι από την εκκλησία και το Κονάκι Καραγιώργη , του ηγέτη και οπλαρχηγού των Σέρβων στον απελευθερωτικό  αγώνα κατά των Τούρκων. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Βελιγράδι. Παραλαβή δωματίων. Αργά το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Σερβίας του Βελιγραδίου. Θα δούμε  την τεράστια σε μέγεθος εκκλησία της Ορθοδοξίας τον Ναό του Αγίου Σάββα, το Κοινοβούλιο, την Κεντρική Πλατεία, την Μητρόπολη και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε μοντέρνες συνοικίες του Νέου Βελιγραδίου. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται στο περίφημο φρούριο Καλεμεγκτάν γνωστή και ως Ακρόπολη του Βελιγραδίου όπου από εκεί ψηλά θα έχουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια περίπατος στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στη γνωστή οδό Κνεζ Μιχαίλοβα με τα μοντέρνα μαγαζιά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Δείπνο και διανυκτέρευση.

08/04/16: Μετά το πρωινό μας  αναχωρούμε για μια  ολοήμερη εκδρομή ξεκινώντας από την Φρούσκα Γκόρα μια πανέμορφη υψομετρική φυσική ομορφιά στην απέραντη πεδιάδα της Βοϊβοντίνας. Εκεί θα σταματήσουμε στο Μοναστήρι Κρούσεντολ του 16ου αιώνα. Ακολούθως θα επισκεφτούμε την όμορφη με μπαρόκ στυλ  πόλη του Σρέμσκι Καρλόβτσι.. Συνεχίζουμε την περιδιάβαση μας στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σαντ, η πόλη που την ονομάζουν Σέρβικη Αθήνα.  Ακολούθως θα κάνουμε μια μικρή περιδιάβαση στην πόλη, όπου η πολυτάραχη ιστορία της έχει αφήσει αρχιτεκτονικά σημάδια, αλλά και πολιτιστική ποικιλία Στον πεζόδρομο της πόλης θα έχουμε λίγη ώρα για φαγητό(προαιρετικό). Κατά την επιστροφή προς το Βελιγράδι θα επισκεφτούμε το όμορφο Μοναστήρι Κόβιλ. Επιστροφή στο Βελιγράδι.  Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

09/04/16: Μετά  το πρωινό, αρκετά νωρίς,  τοποθετούμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο και αναχωρούμε για το ταξίδι της επιστροφής για την Ελλάδα. Αργά το απόγευμα φθάνουμε στην Θεσσαλονίκη όπου και διανυκτερεύουμε.

10/04/16: Νωρίς το πρωί μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από την όμορφη Θεσσαλονίκη και μέσω στάσεων κατευθυνόμαστε προς το λιμάνι της Ραφήνας, όπου φθάνουμε το απόγευμα. Αναχώρηση με το πλοίο «Θεολόγος» 18:00 για Άνδρο.

Εδώ η εκδρομή με την Βοήθεια του Θεού τελειώνει, με το μεγαλείο της Σέρβικης  ιστορίας, κουλτούρας και φιλοξενίας  βαθιά χαραγμένο στην καρδιά μας.

Τιμή κατ’ άτομο για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο: 397,00 ευρώ. Επιβάρυνση Μονόκλινου συν  115,00 ευρώ. Χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής: Α’ προκαταβολή για δήλωση συμμετοχής 50,00 € έως 05/02/16. Β’ προκαταβολή 100,00 € έως 05/03/16. Εξόφληση έως 31/03/16. Περιλαμβάνονται: Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν 2 βράδια σε κεντρικό ξενοδοχείο 4**** με πρόγευμα και δείπνο στο Βελιγράδι. HOTEL PRAG 2 βράδια σε κεντρικό ξενοδοχείο 4**** με πρόγευμα και δείπνο στο Κράλιεβο. HOTEL TURIST 2 βράδια σε κεντρικό ξενοδοχείο 3*** της Θεσσαλονίκης με πρόγευμα. HOTEL EL GRECO ή παρόμοιο Τοπικός Ελληνόφωνος Ξεναγός στην Σερβία Είσοδος στην Τοπόλα Σερβίας Συνοδός του γραφείου Andros Marine Travel Ασφάλεια αστικής ευθύνης. ΦΠΑ. Ειδική προσφορά σε ομαδικές κρατήσεις: Ανά 25 άτομα 50% έκπτωση σε μια συμμετοχή σε δίκλινο δωμάτιο. Δεν περιλαμβάνονται: Ποτά στα γεύματα ή δείπνα. Είσοδοι σε μνημεία ή ιστορικούς χώρους. Αχθοφορικά. Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κως – Κάλυμνος – Αλικαρνασσός 7ήμερη εκδρομή   20/05/16 – 26/05/16

kos-andros-marine-3

20/05/16: Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά 17:30 και αναχώρηση 19:00  για την Κω αργά το απόγευμα με το πλοίο SUPERFAST XII.  Τακτοποίηση σε δίκλινες εξωτερικές καμπίνες.

21/05/16: Άφιξη 06:35 στο νησί της Κω νωρίς το πρωί και μεταφορά με πούλμαν στο ξενοδοχείο μας                   4**** PRINSESS OF KOS. (ALL INCLUSIVE) Τακτοποίηση στα δωμάτια και εν συνεχεία αναχώρηση για την γνωριμία μας με την πρωτεύουσα του νησιού. Το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο για γεύμα, ξεκούραση και δείπνο.

22/05/16: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με το πούλμαν για το γύρο της Κω. Το πρόγραμμα του γύρου νησιού αρχίζει με το Ασκληπιείο ένα παγκόσμιο μνημείο, και εν συνεχεία κατευθυνόμαστε προς το Όρος «Δίκαιο» στο παραδοσιακό χωριό της Ζία.  Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στα στενά δρομάκια ανάμεσα στα γραφικά σπίτια και να θαυμάσουμε την πανέμορφη θέα της λιμνοθάλασσας από τα ψηλά.  Στην συνέχεια θα περάσουμε από το Πυλί και θα κατευθυνθούμε στη Καρδάμαινα. Το χωριό είναι ένα από τα τουριστικότερα μέρη του νησιού. Οι λιγοστοί του κάτοικοι ασχολούνται αποκλειστικά με τον τουρισμό και την αλιεία, ενώ υπάρχουν και κάποιοι –ελάχιστοι– που ασχολούνται με την αγγειοπλαστική. Κατόπιν συνεχίζουμε για την Κέφαλο. Το χωριό Κέφαλος βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού. Απέχει 43 χλμ. από την πόλη. Είναι κτισμένο στη θέση που βρισκόταν η αρχαία πρωτεύουσα της Κω, Αστυπάλαια, η οποία ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο. Η παραλία του Κέφαλου θεωρείται από τις κοσμικότερες του νησιού. Χαρακτηριστικό της τα διάφανα καθάρια νερά και η ατέλειωτη αμμουδιά. Χρόνος ελεύθερος για καφέ / γλυκό  δίπλα στην θάλασσα και συνεχίζουμε για  Αντιμάχεια όπου θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφηθούμε δίπλα στο παλαιό ανεμόμυλο. Στάση για μισή ώρα και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για  το ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί  ξεκούραση / δείπνο / διανυκτέρευση.

23/05/16: Μετά το πρωινό μας η μέρα είναι αφιερωμένη στην προαιρετική μας μονοήμερη εκδρομή στο BODRUM (Αλικαρνασσός) της Τουρκίας. Αν η Τουρκία είχε τη Μύκονό της, αυτή θα ήταν η Αλικαρνασσός, που είναι η σημαία της τουριστικής της ευμάρειας. Εξερευνήστε την μαγεία της Ανατολής παγιδευμένη στο άρωμα των μπαχαρικών και στα ημιφωτισμένα μαρμάρινα Τουρκικά λουτρά.  Με το γραφικό του λιμάνι και το ξακουστό του παζάρι, το Μπόντρουμ είναι μία ιστορική και παράλληλα πολυμορφική πόλη γεμάτη καταστήματα για όλες τις προτιμήσεις.  Κατά τη διαμονή σας στο Μπόντρουμ όσοι θέλουν θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα παραδοσιακά Τουρκικά λουτρά (Χαμάμ) Θα κάνουμε έναν περίπατο σε μια πόλη που εξακολουθεί να κατέχει την κομψότητα των αρχαίων ηγεμόνων της Ιωνίας, την μεγαλοπρέπεια των ιπποτών και την ζεστή φιλοξενία των ντόπιων ψαράδων και ναυτικών. Κατά την διάρκεια της διαμονή μας, θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να κάνουμε τον γύρο της πόλης δωρεάν με μικρό λεωφορείο, επισκεπτόμενοι το αρχαίο αμφιθέατρο σκαλισμένο στην καρδιά του βουνού και τους παλαιούς ανεμόμυλους, με θεά τον κόλπο του Μπόντρουμ.  Χρόνος ελεύθερος στην πολύ φθηνή αγορά με τις πολύ συμφέρουσες αγορές. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση / δείπνο / διανυκτέρευση.

Για το ταξίδι στην Τουρκία απαιτείται διαβατήριο εν ισχύ, ή ταυτότητα με λατινικούς  χαρακτήρες. Προσοχή! Με ταξιδιωτική οδηγία της η Τουρκία επιβάλλει σε όλους όσους ταξιδεύουν με διαβατήριο, η ημερομηνία λήξης τους να είναι το λιγότερο έξι (6) μήνες αργότερα από την ημερομηνία αναχώρησης από την Τουρκία.

24/05/16: Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με καραβάκι για ολοήμερη κρουαζιέρα στην Κάλυμνο το νησί των σφουγγαράδων. Το νησί Κάλυμνος είναι γνωστό για την σπογγαλιεία εδώ και 500 χρόνια περίπου και φυσικά το πρώτο σουβενίρ που θα αγοράσετε στην Κάλυμνο είναι ένα σφουγγάρι. Η Κάλυμνος ή Πόθια πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, είναι γεμάτη από άσπρα ή στο χρώμα της ώχρας σπίτια, αρχοντικά, βίλες και παραδοσιακά. Η προκυμαία στολίζεται με αγάλματα και στο λιμάνι λειτουργεί σχολή δυτών που συνεχίζει τη μακρά παράδοση του νησιού στη σπογγαλιεία. Η Κάλυμνος είναι το ιδανικό μέρος για τους ψαροφαγάδες. Οι περισσότερες ταβέρνες έχουν φρέσκα ψάρια σε πολύ καλές τιμές , δεν υπάρχει σύγκριση με άλλα νησιά όπου απαιτείται μια περιουσία για ψάρι. Εκτός από θαλασσινά μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ όπως το «μαούρι» ( αρνί γεμιστό με ρύζι ψημένο σε παραδοσιακό φούρνο ), ντολμαδάκια και την σαλάτα μερμιζέλλι ( σαν τον κρητικό ντάκο). Αργά το απόγευμα επιβίβαση στο καραβάκι και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση / αποχαιρετιστήριο δείπνο / διανυκτέρευση.

25/05/16: Πρωινό στο ξενοδοχείο, check out και μέρα ελεύθερη για ψώνια και περιηγήσεις στην πόλη της Κω. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποια από τα πολυάριθμα εκκλησάκια και να απολαύσετε τα ψώνια σας στα γραφικά σοκάκια της παλαιάς πόλης, καθώς και στο παζάρι της κλειστής  αγοράς. Αργά το απόγευμα 19:25 αναχώρηση για Πειραιά με το πλοίο της BLUE STAR FERRIES, F/B DIAGORAS, τακτοποίηση σε εξωτερικές δίκλινες καμπίνες, Διανυκτέρευση.

26/05/16: Άφιξη στον Πειραιά 09:40. Εδώ η εκδρομή μας τελειώνει αφήνοντάς μας τις πιο όμορφες και γλυκές αναμνήσεις!

Τιμή κατ’ άτομο για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο και δίκλινη εξωτερική καμπίνα: 299,00 ευρώ. Επιβάρυνση Μονόκλινου συν  100,00 ευρώ. Χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής: Α’ προκαταβολή για δήλωση συμμετοχής 50,00 € έως 10/03/16. Β’ προκαταβολή 100,00 € έως 10/04/16. Εξόφληση έως 10/05/16

Περιλαμβάνονται: Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν. 4 βράδια στο 4**** PRINSCESS OF KOS στην Κω σε All Inclusive Basis. 2 βράδια σε δίκλινες εξωτερικές καμπίνες σε πλοία της Attica Group (Blue Star / Superfast). Πλήρη διατροφή στο ξενοδοχείο (πρωινό, γεύμα, δείπνο, ποτά και σνακ, γλυκά και αναψυκτικά στα pool bars). Χρήση Πισίνας, Γυμναστηρίου και Γηπέδων. Μονοήμερη εκδρομή στην Κάλυμνο. Συνοδός του γραφείου Andros Marine Travel. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. ΦΠΑ. Ειδική προσφορά σε ομαδικές κρατήσεις: Ανά 15 άτομα 100% έκπτωση σε μια συμμετοχή δίκλινου. Δεν περιλαμβάνονται: Εκδρομή στην Αλικαρνασσό (Bodrum) 28,00 € ανά άτομο. Είσοδοι σε μνημεία ή ιστορικούς χώρους. Αχθοφορικά. Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κύπρος 6ήμερη αεροπορική εκδρομή 18/10/16 – 23/10/16

cyprus-andros-marine-1

18/10/2016: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθήνας « Ελ. Βενιζέλος» στις 14:00. Αναχώρηση για Λάρνακα με πτήση της AEGEAN Α3914 18/10 ΑΘΉΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ 16:45 – 18:25 άφιξη και επιβίβαση στο λεωφορείο με προορισμό την Λεμεσό. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας παραλαβή δωματίων. Το βράδυ Δείπνο στο ξενοδοχείο.

19/10/2016: Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε στις 09:00 με την ξεναγό μας  για μια ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Πρώτος σταθμός θα είναι το Κούριο η οποία είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές αρχαιολογικές τοποθεσίες του νησιού. Ήταν ένα μεγάλο βασίλειο της πόλης και σήμερα εξακολουθούν να ανακαλύπτονται νέοι θησαυροί εκεί. Το πιο σημαντικό σε αυτήν την τοποθεσία είναι το Ελληνορωμαϊκό αμφιθέατρο και βίλες με εκπληκτικά ψηφιδωτά.  Στην συνέχεια θα κάνουμε σταθμό στην Πέτρα του Ρωμιού όπου σύμφωνα με το θρύλο, αυτό το εξαιρετικής ομορφιάς μέρος είναι το σημείο απ’ όπου βγήκε η Αφροδίτη από τα κύματα. Θα συνεχίσουμε για την πόλη της Πάφου όπου θα δούμε τους Τάφους  των Βασιλέων και μετά στάση στο γραφικό λιμανάκι της Πάφου με το Κάστρο για ξεκούραση και προαιρετικό  φαγητό. Τέλος θα δούμε το Αρχαιολογικό Πάρκο της Κάτω Πάφου που περιλαμβάνει χώρους και μνημεία από τη ρωμαϊκή περίοδο, τον Μεσαίωνα, και ακόμη και των προϊστορικών χρόνων. Από όλα τα ευρήματα, ίσως το πιο εντυπωσιακό είναι τα υπέροχα ψηφιδωτά δάπεδα από τέσσερις ρωμαϊκές επαύλεις που βρέθηκαν εδώ. Επιστροφή στην Λεμεσό στο ξενοδοχείο μας γύρω στις 5 το απόγευμα ξεκούραση και δείπνο.

20/10/2016: Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο μέρα ελεύθερη για ξεκούραση, ή βόλτες για περιήγηση ή ψώνια. Προτείνουμε επίσκεψη στην πόλη της Λεμεσού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τοπικό λεωφορείο για την μεταφορά σας ή να περπατήσετε από το ξενοδοχείο παραλιακά περίπου 20 λεπτά. Αξίζει να περπατήσετε στα δρομάκια με τα παραδοσιακά παλιά σπίτια αλλά και τα μικρά καταστήματα όπου μπορείτε να αγοράσετε αναμνηστικά. Εκεί θα βρείτε επίσης το Κάστρο της Λεμεσού, που χρονολογείται από το 1228 και σήμερα στεγάζει το Μεσαιωνικό Μουσείο. Για κάτι λίγο διαφορετικό, μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση σφουγγαριών στο παλιό λιμάνι και την Μαρίνα της πόλης για καφέ, φαγητό ή απλώς επίσκεψη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και δείπνο.

21/10/2016: Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε στις 09:00 με την ξεναγό μας  για μια ολοήμερη εκδρομή στην Λευκωσία την πρωτεύουσα της Κύπρου. Η Λευκωσία, συνδυάζει το παλιό με το καινούριο σ’ ένα πολυσύχναστο μοντέρνο εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο και έναν πολιτισμό αιώνων. Το κέντρο της Λευκωσίας βρίσκεται σε περιοχή που περιβάλλεται από ένα Ενετικό πέτρινο οχυρωματικό τείχος, τζαμιά και φοίνικες δίνουν μια ανατολίτικη ατμόσφαιρα στην παλιά πόλη. Θα περιπλανηθούμε στους στενούς δρόμους με τα κρεμαστά μπαλκόνια και στον όμορφο πεζόδρομο με τα μαγαζιά, τα γραφικά καφενεία και τις ταβέρνες. Θα κάνουμε  στάση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται δίπλα από την Αρχιεπισκοπή. Θα έχουμε χρόνο για προαιρετικό γεύμα στην παλιά πόλη της Λευκωσίας και θα επισκεφτούμε και την πράσινη γραμμή που χωρίζει την πρωτεύουσα εδώ και χρόνια. Επιστροφή στην Λεμεσό γύρω στις 5.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο για δείπνο.

22/10/2016: Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε στις 09:00 με την ξεναγό μας  για μια ολοήμερη εκδρομή στα βουνά του  Τροόδους που προσφέρουν μια αξιόλογη θέα του νησιού. Πρώτος σταθμός για καφέ στο χωριό Όμοδος που είναι περιτριγυρισμένο από βουνά, είναι από τα πιο γραφικά χωριά της Κύπρου. Η μεγάλη πλατεία του χωριού, μοναδική σε γραφικότητα και έκταση, μπροστά στο μεγαλόπρεπο μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού. Συνεχίζουμε για την πλατεία του Τροόδους  για ολιγόλεπτη στάση και φωτογραφίες. Τελικός προορισμός το Μοναστήρι του Κύκκου, το πλουσιότερο και πιο γαλαντόμο από τα μοναστήρια της Κύπρου,. Αφιερωμένο στην Παναγία, κατέχει μια από τις τρεις εικόνες που αποδίδονται στον Άγιο Λουκά τον Ευαγγελιστή. Η εικόνα, σκεπασμένη με ασημένιο κάλυμμα, είναι μέσα σε μια θήκη από ταρταρούγα και σεντέφι και βρίσκεται μπροστά στο εικονοστάσι. Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με σταθμό για φαγητό προαιρετικό και ξεκούραση. Επιστρέφουμε προς την Λεμεσό αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο για δείπνο.
23/10/2016: Μετά το πρόγευμα αναχώρηση με τις αποσκευές μας  από το ξενοδοχείο για μεταφορά στο αεροδρόμιο Λάρνακας, για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα. Α3903 23/10 ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ 10:45 – 12:30 Άφιξη στο αεροδρόμιο Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος». Εδώ η εκδρομή μας τελειώνει, με χαραγμένες στην μνήμη μας υπέροχες εικόνες από τον Κυπριακό Πολιτισμό και την ζεστή Φιλοξενία!

Τιμή κατ’ άτομο για διαμονή σε τρίκλινο δωμάτιο: 589,00 ευρώ, Τιμή κατ’ άτομο για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο: 649,00 ευρώ. Τιμή κατ’ άτομο για διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο: 745,00 ευρώ

Χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής: Α’ προκαταβολή για δήλωση συμμετοχής 100,00 € έως 31/05/16. Β’ προκαταβολή 200,00 € έως 20/07/16. Εξόφληση έως 30/09/16. Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean σε απευθείας πτήσεις Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα. Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων – (Οποιαδήποτε αύξηση είτε των φόρων είτε του επίναυλου καυσίμων μετά την ημερομηνία της παρούσης επιβαρύνει τον ταξιδιώτη) Μια βαλίτσα έως 23 κιλά. Μια χειραποσκευή έως 8 κιλά. Μετακινήσεις με πολυτελές πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα. 5 βράδια στο προσφάτως ανακαινισμένο 3*** Kapetanios Odyssia. Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο (πρωινό και δείπνο καθημερινά). Επαγγελματίας ελληνόφωνος ξεναγός 2η/4η/5η Μέρα. Συνοδός του γραφείου Andros Marine Travel. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. ΦΠΑ. Ειδική προσφορά σε ομαδικές κρατήσεις: Ανά 20 άτομα 50% έκπτωση σε μια συμμετοχή σε δίκλινο δωμάτιο. Δεν περιλαμβάνονται: Ποτά στα δείπνα. Είσοδοι σε μνημεία ή ιστορικούς χώρους. Αχθοφορικά. Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Διοργάνωση Εκδρομών: Andros Marine Travel (Κουρτέση Νίκη) Τουριστικό Γραφείο Πεζόδρομος Γ. Εμπειρίκου (Πλησίον Εθνικής Τράπεζας) Χώρα Άνδρου Τηλ. 22820 29090 και 22820 29091. Για τραπεζικά εμβάσματα προκαταβολών: ALPHA BANK 622002002005163, IBAN: GR1201406220622002002005163 (Δικαιούχος Κουρτέση Νίκη). EUROBANK  0026.0425.96.0200137874

IBAN: GR0902604250000960200137874  (Δικαιούχος Κουρτέση Νίκη)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.