Και εκεί που λες πως ποίηση πια δεν υπάρχει, έρχεται η Ιουλία. Με την εύστροφη ματιά και την ευαισθητοποιημένη γραφή της είναι ευθύβολη, μαχητική και συνάμα τρυφερή και γαλήνια, όπως μπορούν να είναι οι… ποιητές.

«Ομοιώματα

Διακοσμητικά ημίγυμνα αντικείμενα, εμείς.

Χειροκροτητές και βοηθοί στις παραστάσεις.

Έχουν τόσες άδειες θέσεις να γεμίσουν.

Θα μπορούσαν βεβαίως με λίγη φαντασία να φτιάξουν πανέμορφα κέρινα ομοιώματα,

με μουσική υπόκρουση και επευφημίες.

Μέσα στο ημίφως, αλήθεια, ποιος προσέχει αν ο διπλανός του έχει ψυχή».

Από την καινούρια της συλλογή με τίτλο «Αναχωρητές» εκδόσεων Γαβριηλίδη.

Η Ιουλία Ζαννάκη-Λιάλιου γεννήθηκε στη Βουρκωτή Άνδρου και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Πρωτοδημοσίευσε ποίη­ση σε λογοτεχνικά περιοδικά το 1965. Πολύ αργότερα ασχολήθηκε με όλα σχε­δόν τα είδη του γραπτού λόγου (δημοσί­ευση ποιημάτων σε λογοτεχνικά περιο­δικά -Τραμ, Λωτός κλπ.- χρονογραφή­ματα σε τοπικές εφημερίδες Άνδρου και Δράμας). Διακρίθηκε σε έξι πανελλή­νιους ποιητικούς διαγωνισμούς, ένα παι­δικής και δύο νεανικής λογοτεχνίας. Τι­μήθηκε το 2003 από το δήμο Νέας Ιω­νίας για την προσφορά της στα Γράμμα­τα και τον Πολιτισμό. Είναι Μέλος της ΕΛΒΕ (Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελ­λάδος) και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Από τις εκδόσεις Gutenberg κυκλοφόρησε το καλοκαίρι το καινούριο βιβλίο της: «Βουρκωτή το χωριό που νόμιζαν πως δεν υπάρχει».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.