Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Άνδρου Γιάννης Καπάκης απέστειλε επιστολή την 11η Νοεμβρίου 2016 στη Διοικήτρια της  2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κα Όλγα Ιορδανίδου, προκειμένου να την ενημερώσει για την ελλειπή στελέχωση, την ελλιπή επάρκεια σε ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας της Άνδρου και των Περιφερειακών Ιατρείων.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης  Καπάκης διαπιστώνει ότι τα τελευταία χρόνια, ο τομέας της υγείας στο νησί αντιμετωπίζει  σοβαρά προβλήματα αφού οι συνθήκες περίθαλψης χειροτερεύουν διαρκώς, δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη σε βασικές ιατρικές ειδικότητες και σε απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό.

Η ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων αποτελεί για το νησί πρώτη προτεραιότητα, αφού μέχρι σήμερα οι κάτοικοι του νησιού αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα, προκειμένου να τύχουν ακόμα και της αναγκαίας πρωτοβάθμιας περίθαλψης, γεγονός που σημαίνει μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση για τους Ανδριώτες σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία που βιώνουνε σήμερα.

Επίσης, ο Γιάννης Καπάκης  ζήτησε από την καθ’ ύλην αρμόδια Διοικήτρια να εξετάσει το ενδεχόμενο αποστολής κλιμακίου Κέντρου Πιστοποιημένης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην Ανδρο, έτσι ώστε με τον τρόπο αυτό οι Ανδριώτες να μπορούν  να αποκτούν την απαιτούμενη πιστοποίηση και να μην αναγκάζονται να μεταβούν στη Σύρο, με δεδομένο και την περιορισμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση. Σημειώνεται ότι το ΚΕ.Π.Α στη Σύρο είναι το μοναδικό στο Νομό και ειδικά οι άνθρωποι με αναπηρία είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σημειώνεται ότι προκειμένου να λάβουν γνώση για το ιδιαίτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Άνδρος για την ελλειπή στελέχωση του Κέντρου Υγείας ο κ. Γιάννης Καπάκης κοινοποίησε την επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό και στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.