«Πυρκαγιά μεγάλης έντασης και έκτασης εκδηλώθηκε την 18-10-2016 λίγο πριν της 13:25, στην περιοχή Άνω Άγιος Πέτρος στη νήσο Άνδρο, οι αντίξοη καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, δυνατοί άνεμοι έως και 8 μποφόρ, δυσκόλευαν το έργο των Πυροσβεστών, Τα μέτωπο της πυρκαγιάς κινήθηκε στις περιοχές Άνω και Κάτω Άγιος Πέτρος καθώς και προς το Κυπρί,

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα και στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος δεκαοκτώ (18) Πυροσβεστικά Οχήματα με τριάντα δύο (32) Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους τριάντα (30) άτομα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ, οκτώ (8) υδροφόρα οχήματα του Δήμου και ιδιωτών, καθώς και ο Σύλλογος Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου της ΓΓΠ.Π. με δύναμη είκοσι (20) εθελοντές Πυροσβέστες με έξι (6) Πυροσβεστικά Οχήματα, καθώς επίσης και ένας (1) ιδιωτικός εκσκαφέας.

Να σημειωθεί ότι τα δώδεκα (12) Πυροσβεστικά Οχήματα ήρθαν για ενίσχυση από την Ραφήνα με πλοίο της γραμμής καθώς και ένα από την νήσο Τήνο* Οι πυροσβέστες για περισσότερες από δώδεκα (12) ώρες προσπαθούσαν να δαμάσουν τις μεγάλες φλόγες που έκαιγαν τα πάντα στο πέρασμα τους και με αντίπαλο τις ριπές ανέμου να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης* μπόρεσαν να διασφαλίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με τις λιγότερες απώλειες τις περιουσίες των Δημοτών της Άνδρου και να προστατέψουν τις κατοικίες τους αφού α φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από αυτές.

Στο έργο της κατάσβεσης παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έλαβαν μέρος δύο ζευγάρια αεροπλάνων αντίστοιχα.

Στον τόπο του συμβάντος από την πρώτη στιγμή παραβρέθηκαν, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Σερεντέλος Αθανάσιος ο οποίος ανέλαβε την εξ ολοκλήρου διαχείριση των επίγειων και εναέριων Πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς καθώς κα ο Προϊστάμενος του ΠΚ Άνδρου Ανθυποπυραγός Παπαϊωάννου Χρήστος

Για προληπτικούς λόγους με την άριστη συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αρχής εκκενώθηκαν δυο οικισμοί ο Άνω Άγιος Πέτρος και ο κάτω Άγιος Πέτρος,

Η Πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο την 19*10-2016 και περί ώρα 10:15 και υπό έλεγχο την 20-10-2016 και περί ώρα 15:30 αφού έκαψε 200 στρέμματα δασικής έκτασης καθώς και 1800 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης

Στο σημείο της πυρκαγιάς παρέμειναν επί δύο εικοσιτετράωρα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να εξαλειφθεί η περίπτωση τικ αναζωπύρωσης.

Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι την 21-10-2016 ημέρα Παρασκευή, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις εγκαταστάσεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, ημεδαπός άντρας ηλικίας 68 ετών, ο οποίος ομολόγησε ότι είναι υπαίτιος της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 18-10-2016 και περί ώρα 13:25 στην περιοχή Άγιος Πέτρος. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έπραξε όλες τις νόμιμες διαδικασίες»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.