Με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών του ελικοπτέρου σώθηκαν οι ναυτικοί του Cabrera

Στις βόρειες ακτές της Άνδρου προσάραξε τα ξημερώματα της 24ης Δεκεμβρίου 2016 το φορτηγό πλοίο Cabrera, με σημαία Αντίγκουας, φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου. Τα 9 μέλη του πληρώματος, που είναι αλλοδαποί, ζήτησαν την εγκατάλειψη του πλοίου, καθώς στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι 7 ως 8 Μποφόρ και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα. Πρόκειται για 3 Πολωνούς, 1 Ουκρανό, 1 Λιθουανό και 4 Φιλιππινέζους.

 Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία. Στα αμπάρια του μετέφερε 20 τόνους καυσίμων τα οποία αντλήθηκαν από το πλοίο πριν διαρρεύσουν στην θάλασσα. Μέσα στο νερό και με κλίση 45 μοιρών, βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου ενώ πλέον εκκρεμεί η μεταφορά από τα αμπάρια του πλοίου του φορτίου 3,5 τόνων σιδήρου και στην συνέχεια η ανέλκυση του ίδιου του σκάφους. Πάρα ταύτα η πλοιοκτήτρια εταιρία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ευθύνη της ρύπανσης των ακτών καθώς σε κοντινές παραλίες όπως αναφέρει σε δημοσίευση που υπογράφει ο Τίμος  Βικ. για λογαριασμό του enandro «ρύπανση των ακτών και του θαλασσίου περιβάλλοντος έγινε και διαπιστώθηκε από τους λιμενικούς που βρίσκονται συνεχώς στην περιοχή. Στις κοντινές παραλίες τα υπολείμματα των καυσίμων και του λαδιού έφτασαν μέχρι την αμμουδιά και τα βράχια, έχουν φωτογραφηθεί και έχουν καταγραφεί και επιστημονικά».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.