Προσκλήσεις τρίμηνης προθεσμίας για την υποβολή προτάσεων προς ένταξη έργων, απευθύνει ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Το ποσό των 17,85 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις βελτίωσης των λιμενικών υποδομών στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, διαθέτει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει τρεις προσκλήσεις προς τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία και τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υποδομών, για να υποβάλουν εντός τριών μηνών, τις προτάσεις τους για την ένταξη και χρηματοδότηση έργων και δράσεων, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, την άρση της απομόνωσης των νησιών και την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των παρεχομένων υπηρεσιών.

Στόχος είναι η ενίσχυση των λιμενικών πυλών εισόδου – εξόδου, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση κατάλληλων δράσεων που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σύνδεσης των νησιών με την υπόλοιπη Περιφέρεια, καθώς και με τις πύλες εισόδου – εξόδου της Περιφέρειας, με σκοπό την προώθηση της ισόρροπης χωρικής ανάπτυξης και την εξασφάλιση ισοδύναμης μεταφορικής εξυπηρέτησης των πολιτών.

Η πρόσκληση με τίτλο «Ολοκλήρωση, βελτίωση ή/και αναβάθμιση διαπεριφερειακών και ενδοπεριφερειακών λιμενικών συνδέσεων» και συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη 5.000.000 ευρώ, αφορά στα νησιά: Άνδρος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως, Λέρος, Μήλος και Τήνος. Απευθύνεται προς: την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου). Τους Δήμους Άνδρου, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Λέρου, Μήλου και Τήνου και τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Άνδρου – Τήνου, Καλύμνου, Κω, Πάτμου, Μήλου και Νότιας Δωδεκανήσου. Για την υποβολή προτάσεων έργων: βελτίωσης λιμενικών υποδομών, όπως κατασκευή προβλητών, κρηπιδωμάτων, κυματοθραυστών, κτιριακών εγκαταστάσεων για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη βελτίωση της λειτουργικότητας των λιμένων, ενίσχυσης της ασφάλειας των λιμένων δημιουργίας υποδομών υδατοδρομίων.  Η προθεσμία υποβολής προτάσεων και για τις τρεις προσκλήσεις, είναι τρίμηνης διάρκειας και συγκεκριμένα, από 02/01/2017 έως τις 31/03/2017.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.