Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΝΔΡΙΝΟΣ

Μετά τις εκπληκτικές εμφανίσεις του Λεωνίδα Τσορτανίδη στο 27ο Athens Eurolymp Week 2017 που εξασφάλισε αήττητος την συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα τόσο στα RSX 8,5 όσο και στα TECHNO PLUS  η τηλεόραση του Alpha έκανε ειδικό αφιέρωμα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Μελίνα Παπά και στον Κυκλαδίτη Παγκόσμιο Πρωταθλητή Λεωνίδα Τσορτανίδη γιατί εκτός από τις εκπληκτικές τους επιδόσεις στην ιστιοπλοϊα είναι και άριστοι μαθητές. Ο αθλητής του Ναυτικού Όμιλου Άνδρου απάντησε στις ερωτήσεις της ρεπόρτερ του Alpha και έδειξε πόσο συνεσταλμένος και ώριμος είναι,  παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 16 ετών.

Στο μεταξύ με τον τίτλο «Οι Ολυμπιονίκες του 2020», το περιοδικό «Κ», της κυριακάτικης «Καθημερινής» παρουσίασε πέντε νεαρούς Έλληνες αθλητές, οι οποίοι –βάσει επιδόσεων και διακρίσεων- έχουν τις προδιαγραφές να κερδίσουν ολυμπιακά μετάλλια το 2020, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στο ρεπορτάζ, που υπογράφει ο Μάριος Δανηλόπουλος, γίνεται εκτενής αναφορά και στον αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Λεωνίδα Τσορτανίδη. Για τον οποίο ο δημοσιογράφος επισημαίνει τα εξής:

«Πολλές ομοιότητες (σ.σ. με την περίπτωση του ιστιοπλόου Δημήτρη Παπαδημητρίου, που αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα) παρουσιάζει η περίπτωση του Λεωνίδα Τσορτανίδη, που αποτελεί το μέλλον της ιστιοσανίδας, βαδίζοντας στα χνάρια των Νίκου Κακλαμανάκη και Βύρωνα Κοκκαλάνη. Ηδη, τις δύο χρονιές που πέρασαν, στην κατηγορία Techno 293 – προθάλαμο της ολυμπιακής RS:X – πανηγύρισε ισάριθμα παγκόσμια μετάλλια σε ιταλικά ύδατα: ένα χρυσό το 2015 στο Κάλιαρι και ένα ασημένιο τον περασμένο Οκτώβριο στο Τρεντίνο. Αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ανδρου και μόνιμος κάτοικος του νησιού από μικρή ηλικία, ο 16χρονος Λεωνίδας έχει υψηλές βλέψεις, αρχικά, για την Ολυμπιάδα Νέων του Μπουένος Αϊρες, το 2018. Ωστόσο, ολυμπιακή προετοιμασία συνεπάγεται, εκτός από διεθνείς αγώνες κάθε χρόνο, και ταξίδια σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, για προπονήσεις στη Βάρκιζα. Αν σε αυτά συνυπολογιστεί και ο ακριβός εξοπλισμός, είναι προφανές ότι μόνο με επιπλέον στήριξη θα παραμείνει ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο. Μια στήριξη που έρχεται λιγότερο από το κράτος και περισσότερο από τον όμιλο, την οικογένεια και τους χορηγούς του. Ο «Βενέτης» από το 2015, ανέλαβε, μεταξύ άλλων, τον εξοπλισμό του, η «Fast Ferries» του προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις από και προς την Άνδρο, η Αegean Airlines καλύπτει όλα τα ταξίδια και τις μεταφορές εξοπλισμού από αέρος, ενώ ο όμιλος του, έχει αναλάβει τα έξοδα διαμονής τόσο στην πρωτεύουσα, όσα και στο εξωτερικό. Οσο για την ομοσπονδία, εκτός μικρών χρηματικών επάθλων για τις μέχρι τώρα διακρίσεις του, έχει δεσμευτεί και για έναν «εξοπλισμό υψηλού πρωταθλητισμού», τον οποίο, πάντως, δεν έχει λάβει, παρότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τις επιτυχίες του. Αυτό που κέρδισε πάντως, μέσω των διακρίσεών του, είναι το ενδιαφέρον από το εξωτερικό, μιας και ήδη εξετάζει πρόταση υποτροφίας από πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Ενδεχόμενο που, όπως ο ίδιος εξομολογείται, δεν τον αφήνει ασυγκίνητο, ειδικά από τη στιγμή που θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα, προπονούμενος στις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.