Σημαντική χρονιά το 2017 για τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου που συμπληρώνει 60 χρόνια από της ιδρύσεώς του, το 1957. Τότε που τα ιδρυτικά μέλη του υλοποίησαν αυτό που βιώνουμε σήμερα. Το όραμα από το 1955, ήταν ο ναυταθλητισμός, η κωπηλασία και η ιστιοπλοΐα να βρουν μια στέγη. Το 1957 συστήθηκε ο Ν.Ο.Α. Ιδρυτικά μέλη (με αλφαβητική σειρά) ήταν οι εξής : Δημήτριος Βογιατζίδης, Περράκης Βογιατζίδης, Αντώνιος Ι. Βροντίσης, Νίκος Γκούμας, Ιωάννης Β. Γουλανδρής, Γεώργιος Δανιόλος, Νίκος Δανιόλος, Γεώργιος Λ. Καμπάνης, Γεώργιος Ζ. Καμπάνης, Ζαννής Λ.Καμπάνης, Λεωνίδας Καραπιπέρης, Αριστείδης Καρυστινάκης, Αντώνιος Λ. Καρυστινάκης, Λορέντζος Κασιμάτης, Γεώργιος Κονδύλης, Θεόδωρος Κυδωνιεύς, Μιχαήλ Λογοθέτης, Μιχαήλ Παλαιοκρασσάς, Μιχαήλ Σ. Πολέμης, Λεωνίδας Σ. Πολέμης, Σπύρος Ε. Πορφυράτος, Δημήτριος Ν. Ράλλιας, Λεωνίδας Σταματιάδης, Μιχαήλ Ε.Τρικόγλου.

Σπύρος Μ. Πολέμης, Νώντας Λογοθέτης, Ιωάννης Β. Γουλανδρής

«Χάριν του Ομίλου η ιστιοπλοΐα και η κωπηλασία στην Άνδρο εδραιώθηκαν σαν κλασικά αθλήματα στο νησί. Το 1967 με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή άρχισε ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης Άνδρου, ο οποίος συνεχίζεται έκτοτε κάθε καλοκαίρι (με εξαίρεση το 1974 λόγω των γνωστών πολιτικο-στρατιωτικών γεγονότων) με αφετηρία τον Σαρωνικό, πρώτο τερματισμό την Xώρα της Άνδρου και εν συνεχεία επιστροφή στον Σαρωνικό με ένα διήμερο παραμονής στο νησί όπου διεξάγεται ο τοπικός  αγώνας Όρτσα Πρίμα».

Για τον φετινό Αγώνα που οργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου από κοινού με το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος η Οργανωτική Επιτροπή παρουσιάζει απόψε το πρόγραμμα της 50ης επετείου του θεσμού στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στον Πειραιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.