Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τον Ημιμαραθώνιο Άνδρου, που διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 30 Απριλίου, ο Δήμος Ανδρου με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την υποστήριξη του αθλητικού συλλόγου Α.Π.Σ. Τελμησσός Νέας Μάκρης – Μαραθώνα, διοργανώνει αγώνα δρόμου απόστασης 21.097 μέτρων, με εκκίνηση την περιοχή του γραφικού Όρμου Κορθίου και τερματισμό την πρωτεύουσα του νησιού, την επιβλητική Χώρα. Παράλληλα, διοργανώνεται αγώνας δρόμου απόστασης 8.500 μέτρων, με την επωνυμία «Δρόμος Αφανούς Ναύτη», ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη των ναυτικών της Άνδρου που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά από το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη, στη Χώρα. Οι δρομείς θα κατευθυνθούν προς το πανέμορφο χωριό Στενιές και, κάνοντας αναστροφή, θα επιστρέψουν στη Χώρα για τον τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

Ήδη έχουν προεγγραφεί περισσότεροι από 170 αθλητές, κάτι που σημαίνει πως οι συμμετοχές και στους δυο δρόμους αναμένεται να ξεπεράσουν τις 350. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης, (https://androshalfmarathon.wordpress.com), στην οποία θα βρουν χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα, τις διαδρομές, τις μετακινήσεις τους κλπ.  Για τις ανάγκες του αγώνα λειτουργεί  και σελίδα στο facebook (https://www.facebook.com/androshalfmarathon).

Πολύτιμη είναι η υποστήριξη των τοπικών φορέων και συλλόγων επαγγελματιών, καθώς και επιχειρηματιών του νησιού, όπως βεβαίως και των δεκάδων εθελοντών. Οι ναυτιλιακές εταιρείες GOLDEN STAR FERRIES και FAST FERRIES προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις σε όσους ταξιδέψουν για τον αγώνα, τα ΚΤΕΛ Ανδρου προσφέρουν λεωφορεία για τις μετακινήσεις των αθλητών, η VODAFONE στηρίζει τους αγώνες με την επιμέλεια των T-shirts, ενώ για την επικοινωνία φροντίζουν το runningnews.gr, η ΕΡΤ, η εφημερίδα Live Sport, καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ.

(Press Release:Δήμος Άνδρου)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.