«….Αν κάποιος ήθελε να εξετάσει τη σχέση μεταξύ σινεμά και γαστρονομίας, μάλλον θα έπρεπε να ανατρέξει στις βασικές λειτουργίες του ανθρώπου ή –για να είμαστε πιο ακριβείς– στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα. Γιατί τόσο μια καλή ταινία όσο κι ένα συναρπαστικό γεύμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένας μυστικός, μοναδικός συνδυασμός αισθήσεων που συνθέτει μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Βέβαια, ο κινηματογράφος και η μαγειρική τις περισσότερες φορές λειτουργούν συμπληρωματικά, ακουμπώντας διαφορετικές νευρικές απολήξεις και ξεκλειδώνοντας αλλιώτικα κομμάτια του εαυτού μας. Ωστόσο, ο στόχος και των δύο τεχνών (για όσους δεν το ξέρουν, η γαστρονομία είναι το φαβορί να πάρει το Νο 10 στη σχετική λίστα ) είναι να μας ταξιδέψουν μακριά από την καθημερινότητα και να μας αποκαλύψουν νέες ατραπούς της πραγματικότητας….»

Γιάγκος Αντίοχος – 21/08/2014 Αθηνόραμα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.