Ήταν μαζί με τον τ. Βασιλέα Κωνσταντίνο στον «Ιβανόη», στον θρυλικό αγώνα του 1967, στην Άνδρο.

Αληθινός ευπατρίδης, ευεργέτης της Ελλάδος και της Άνδρου, με διεθνή την σφραγίδα του στη Ναυτιλία, αλλά και στο χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών, ο Αλέξανδρος Γουλανδρής, «Αλέκος» όπως τον αποκαλούσαν οι οικείοι του, «έφυγε» από τη ζωή στις 25 Μαΐου 2017, ένα μήνα περίπου μετά την απώλεια της συζύγου του Μαριέττας.

Ο Φάρος Τουρλίτης της Άνδρου, που ανακατασκευάστηκε το 1994 με φροντίδα του ζεύγους Αλέκου και Μαριέττας Γουλανδρή εις μνήμην της κόρης τους Βιολαντώς, θα φωτίζει για πάντα το λιμάνι της Χώρας, και η «ανάσταση» της ιστορικής ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού, του θωρηκτού «Αβέρωφ» που αποτελεί το τελευταίο του μεγαλόπνοο σχέδιο που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή μιας και το πλοίο βρίσκεται στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για εργασίες συντήρησης και επισκευής, θα αναδεικνύουν για πάντα το Ήθος του Ευεργέτη, την άσβεστη Φλόγα για την Πατρική Γη και την Θάλασσα του Αιγαίου, την Αγάπη για τη Ζωή.

Μαριάννα Φωτοπούλου – Μαργέτη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.