Ανοικτή  Επιστολή

“Μωρακέο”  – Η Σταχτοπούτα της Καππαριάς

Tο χωριό μας, οι Μωρακέοι, είναι ένας μικρός οικισμός της Καππαριάς Κορθίου-Άνδρου, που συναντάς αριστερά, κατεβαίνοντας προς το Κόρθι, λίγο μετά το κεντρικό χωριό “Βορεινά”. Ήταν κάποτε πολύ όμορφο, τώρα όχι πια, και ίσως συμβάλλουν και οι κάτωθι λόγοι.

1. Ο κάδος σκουπιδιών [γενικής αποδοχής] βρίσκεται σε  οικτρά χάλια, φθαρμένος, κι έτοιμος να μείνει χωρίς πάτο, [τα απορρίμματα βγαίνουν έξω]. Κάδος ανακύκλωσης δεν υπάρχει, μόνο στους υπόλοιπους οικισμούς.

2. Οσες φορές επισκέπτομαι το χωριό νυκτα, οι λαμπτήρες των στηλών της ΔΕΗ είναι  σπάνια αναμμένες.

3. Μπάζα ριγμένα σε σταυροδρόμι του χωριού εμποδίζουν το κατέβασμα των σκαλιών με κίνδυνο να σπάσουμε κάποιο άκρο μας.

4. Οι σωλήνες πόσιμου ύδατος έχουν προ πολλού σκουριάσει και είναι χωμένοι μέσα στις λάσπες το χειμώνα. Τελικά πίνουμε νερό από  φθαρμένους σωλήνες που πρέπει οπωσδήποτε να αντικατασταθούν.

5. Κάποιος τοίχος, πρόσφατα κτισμένος  σε δωρηθέν οικόπεδο, έχει καταρρεύσει και έχει φράξει τη διάβαση του δρόμου.

6. Δύο βρύσες γεμάτες χορτάρια και σκουπίδια.

Θέλετε κι άλλα;

Το Μωρακέο είναι η Σταχτοπούτα της Καππαριάς! Είναι κρίμα, γιατί το καλοκαίρι όλα τα σπίτια είναι ανοικτά και με απογοήτευση διαπιστώνουμε την πλήρη εγκατάλειψη ενός το πάλαι ποτέ ωραίου οικισμού, με περιστεριώνες, βρύσες, ελαιοτριβεία, καφενέδες, αλώνια, νερόμυλους κ.α.

Κύριοι, να μην δείχνουμε ενδιαφέρον μόνον εκεί που φθάνουν οι τουρίστες.

Αν ομορφύνουμε τα χωριά μας θα έχομε σ’ όλα τα μέρη  τουρισμό.

Είμαστε φορολογούμενοι νησιώτες, τηρούμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις χωρίς καθυστέρηση, δικαιούμαστε να έχομε περιβαλλοντικές και υγιεινές φροντίδες και μια ζωή αξιοπρέπειας, κι όχι κακομοιριάς.

Είμαστε σίγουροι ότι  κάποιοι αρμόδιοι – υπεύθυνοι θα προσέξουν το αίτημά μας που είναι αυτονόητο για να διορθωθούν μερικές βλάβες  και ελλείψεις στο χωριό μας.

Με τη δέουσα εκτίμηση για τους αγώνες σας στο νησί μας, σας ευχαριστούμε και πιστεύουμε ότι δεν θα προσπεράσετε και τα δικά μας τοπικά προβλήματα.

Υπεύθυνα

Από την Ειρήνη-Φάνια Παπιδά 

Με αληθινό ενδιαφέρον για το  Μωρακέο Καππαριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.