Μια πρακτική σπουδή, στην φύση και στή χρήση της. Ένα μάθημα γύρω από τα βότανα και τα προϊόντα της φύσης, τις ευεργετικές τους ιδιότητες και ιδιαιτερότητες, τους τρόπους ανίχνευσης και μεταποίησης και ταυτόχρονα η έναρξη ενός ταξιδιού ζωής, που μας φέρνει πιο κοντά στο σώμα μας και στην εκλέπτυνση του ψυχικού μας κόσμου.

Σάββατο 10 Ιουνίου Σεμινάριο με Θέμα : Παρασκευή αντηλιακών σκευασμάτων: λάδια, αιθέρια έλαια, κρέμες, ζελέ, κρεμοζελέ, γαλακτώματα και συνταγές για βρέφη, παιδά και ενήλικες με αντηλιακή δράση αλλά και after sun και εντομοαπωθητικά. ώρα 17.00-20.00

Τόπος : Χώρα, Λειβάδια, Στον μπαξέ της Έφης Ραπτάκη Τα αντηλιακά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι βαριά χημικά σκευάσματα που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας και βλάπτουν την υγεία μας. Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε πώς με απλά υλικά μπορούμε να φτιάχνουμε τα δικά μας αντηλιακά, ενυδατικά, αντιγηραντικά προϊόντα που θρέφουν την επιδερμίδα μας και μας προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.

*Παρασκευές και συνταγές αντηλιακών κρεμών με γαλακτωματοπιητές, με κερί και cold creams. *Παρασκευές αντηλιακών λαδιών μαυρίσματος. *Παρασκευές προιόντων για μετά τον ήλιο. *Παρασκευές εντομοαπωθητικών κρεμών, λαδιών και λοσιόν.

Φέρτε μαζί σας μολύβι και χαρτί !

Κυριακή 11 Ιουνίου Σεμινάριο Θέμα : Τα δυνατά βότανα του Καλοκαιριού ώρα 10:30-12:00 : Περίπατος Αναγνώρισης και Συλλογής Βοτάνων ώρα 12:00-15.00 : Ιδιότητες και Χρήσεις Τόπος Συνάντησης : Μονή Παναχράντου

  Αυτό το πρωινό ελάτε να μάθουμε τα πάντα για τα δυνατά βότανα του Καλοκαιριού! Το καλοκαίρι θα έχει πλέον εδραιωθεί και ο λαμπερός ζωογόνος του ήλιος, που είναι ένας καλός φίλος και όχι εχθρός όπως έχει παρεξηγηθεί στις μέρες μας, μας θρέφει και μας ζεσταίνει. Σε λίγες μέρες ακολουθεί και το θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου), η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και είναι η ώρα να συλλέξουμε τα πιο δυνατά βοτάνια της φύσης. Θα κάνουμε μία μικρή βόλτα στα μονοπάτια της γύρω περιοχής, για να αναγνωρίσουμε τα βασικά βότανα όπως βάλσαμο, θυμάρι, δεντρολίβανο, λεβάντα μαντζουράνα, φασκόμηλο, εκουιζέτο, κυπαρισσάκι, κίστος (λαδανιά), σύμφυτο, ρίγανη κ.α. Θα μάθουμε να τα συλλέγουμε σωστά και με σεβασμό προς τη μητέρα Γη, θα αναλύσουμε τις ιδιότητες τους και θα κουβεντιάσουμε για τις δράσεις και τις εφαρμογές τους που μας ενδυναμώνουν, αποτοξινώνουν, επουλώνουν, θεραπεύουν και στηρίζουν τον οργανισμό μας εσωτερικά και εξωτερικά. Τα βότανα που συλλέγουμε το καλοκαίρι, αν τα χρησιμοποιούμε το χειμώνα θα είμαστε υγιείς και δυνατοί.

Κόστος ανά ενότητα : 35 ευρώ το άτομο. Και τις δύο ενότητες : 60 ευρώ το άτομο

Το κόστος περιλαμβάνει την αμοιβή της εισηγήτριας, σχεδιασμό και υλοποίηση.

Λίγα λόγια απ τη Μαρία Σκαρλή.

Γεννήθηκα στη Χαλκίδα το 1974. Φοίτησα στο ΤΕΙ ζωικής παραγωγής στη Φλώρινα μέχρι το 1996. Το 2005 παρακολούθησα στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής τα μαθήματα της αρωματοθεραπείας και του creative healing από την Κατερίνα Παπακωνσταντίνου. Δίπλα στην Έλενα Σωμαρακάκη (Αρογαλίδα) στην Κρήτη, συνέχισα τη μελέτη μου πάνω στις ιδιότητες, τις χρήσεις, τις παρασκευές αλλά και τη σωστή συλλογή των ελληνικών άγριων βοτάνων. Είχα επίσης, την τύχη να μαθητεύσω κοντά στη Μπριγκίτε Ρουθ στη Λευκάδα. Μέσα από τη σύνθεση των σπουδών αυτών και τις προσωπικές εμπειρίες που απέκτησα από την επαφή μου με ανθρώπους από όλη την Ελλάδα στον τομέα της υγείας, εστιάζομαι στη φυσική θεραπευτική και τη μετάδοσή της.

Σήμερα ζω στην Εύβοια με τα τρία μου παιδιά. Συλλέγω βότανα, παρασκευάζω σαπούνια, φυσικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια, βάμματα, λάδια βοτάνων και θεραπευτικά σκευάσματα στο εργαστήριό μου το «Βάλσαμο». Παραδίδω επίσης τα εξής σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα:

– Συλλογή και αναγνώριση άγριων βοτάνων ανά εποχή – Παρασκευή σαπουνιών(στερεών, υγρών και καθαριστικών σπιτιού) – Παρασκευή θεραπευτικών, καλλυντικών κηραλοιφών και κρεμών – Παρασκευές βοτανικών εκχυλισμάτων(βάμματα βοτάνων, βοτανόλαδα, σιρόπια βοτάνων)- Βοτανοθεραπεία (δράσεις, χρήσεις, ιδιότητες, συνταγές και ανάλυση 60 περίπου βοτάνων) – Ανθόνερα(hydrolats): δράσεις, χρήσεις και ιδιότητές τους – Σπιτικό φαρμακείο με αιθέρια έλαια και βότανα- Παραδοσιακές βεντούζες και μασάζ στην καθημερινότητα μας – Εποχιακές αποτοξινώσεις – Αισθητική αρωματοθεραπεία – Ενεργειακή αρωματοθεραπεία – Φυσική θεραπευτική για βρέφη και παιδιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.