Το Φεστιβάλ της Διεθνούς Κουζίνας τελείωσε και είναι μια ευκαιρία να γίνει ένας μικρός απολογισμός.

Σε ένα μικρό χωριό των Κυκλάδων στο Μπατσί της Άνδρου χώρεσε σχεδόν όλος ο κόσμος! 18 κράτη από 3 ηπείρους αντιπροσωπεύθηκαν επάξια από τους τουριστικούς επαγγελματίες εστιάτορες του Μπατσίου. Στολίστηκαν με τις σημαίες, τους τίτλους, τα χρώματα, τα αξιοθέατα και με την μουσική του κάθε τόπου, προέβαλαν την κουλτούρα και την κουζίνα των λαών που αντιπροσώπευσαν.

Συγχαρητήρια σε όλους τους επαγγελματίες και σε όλο το χωριό που έδειξε τέτοιο ανώτερο τουριστικό πολιτισμό.

Για 10 ημέρες , 18 κράτη είχαν στρέψει το βλέμμα τους στο χωριό μας και έβλεπαν τι γινόταν. 5 video που διαδοχικά ανέβηκαν στον ισότοπο είχαν τεράστιες επισκέψεις. Τις πρώτες 5 ημέρες είχαν ξεπεράσει τις 40.000 επισκέψεις χωρίς να έχει ανέβει ακόμη στο Youtube.

Για την εθελοντική συμμετοχή του ανθρώπου που χωρίς να πληρωθεί, για ένα μήνα περίπου έκανε πολύωρες λήψεις και πολλαπλές αναρτήσεις, το ελάχιστο που λέμε είναι ένα τεράστιο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Η καθολική συμμετοχή, η άψογη εκτέλεση και συνεργασία είναι σίγουρα απόρροια της υψηλής αίσθησης του τουριστικού γίγνεσθαι του χωριού μας.

Η αρωγή των πρεσβειών της κάθε χώρας συνέβαλλε τα μέγιστα ώστε να πάρουμε πολύ σοβαρά τον ρόλο μας, να ταυτιστούμε με την σημαία και την κουλτούρα του κάθε λαού και να δώσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, «Την επιτυχία του φεστιβάλ».

Από φέτος και κάθε χρόνο καθιερώνεται σαν θεσμός το φεστιβάλ και θα εμπλουτίζεται κάθε φορά και περισσότερο.

Δεν θα αναφερθώ σε μια –δυο περιπτώσεις ελλειμματικής συμμετοχής, διότι θεωρώ ότι ήταν μια άγνωστη καινοτομία και δεν την κατάλαβαν.

Εύχομαι το αποτέλεσμα να τους μαγνήτισε και να τους κερδίσουμε την επόμενη σεζόν.

Ούτε σε διάφορα αρνητικά σχόλια που έγιναν για προσωπικούς  η  πολιτικούς λόγους σε διάφορα site. Όλα έγιναν δεκτά. Απλά κρατήσαμε μόνον τα θετικά.

Το Σωματείο τους αγκαλιάζει όλους και θα τους κερδίσει με κάθε τρόπο.

Ακόμα και αυτόν που μας απείλησε με δικηγόρους επειδή οι πελάτες του δοκίμασαν και κατά άλλο από αυτό που τους έδινε για χρόνια. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρησιμοποιήσουμε την βοήθεια της επιστήμης! Μια τέτοια επιτυχία δεν θα πληγεί από κανένα και με τίποτα.

Κρατάμε μόνον τα θετικά, τα κάνουμε κεφάλαιο και κάνουμε ανέκδοτα όλα τα ευτράπελα για να έχουμε και χιούμορ…

                                                                                                       Ευτύχιος Τσιβουράκης

                                                                                Προέδρος Σωματείου Τουριστικών Επαγγελματιων

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.