«Άνοιξα ένα παράθυρο της ψυχής μου

είδες τρικυμία και φοβήθηκες

Ντύθηκα το πιο γλυκό μου χαμόγελο

αλλά δίστασες

Σου πρόσφερα λουλούδι

σε μπέρδεψε το χρώμα

Αντί να επιμείνω παραιτήθηκα

Χαθήκαμε στην αποκωδικοποίηση

συμβόλων και νοημάτων»

Στην τρίτη του ποιητική συλλογή ο συγγραφέας συνεχίζει την πορεία του προς την αυτοπραγμάτωση, δια μέσου μιας θετικής υπαρξιακής προσέγγισης. Οι εκ βαθέων ψαγμένοι συμβολισμοί μας καθηλώνουν με την ξεκάθαρη δομή τους, τα εξαιρετικά εύστοχα λογοπαίγνια κεντρίζουν τη νοημοσύνη μας, οι συγκινησιακά φορτισμένοι απολογισμοί περιέχουν ωστόσο μηνύματα αισιοδοξίας. Παρατηρούμε έναν πραγματικό ποιητή, με σοφία, ωριμότητα, ενήλικη αυτογνωσία και συγχρόνως παιδική ψυχή. Οι στίχοι εκπέμπουν έναν βαθύ ρομαντισμό και μία κατασταλαγμένη βιωματική φιλοσοφία . Ως εκ τούτου, ο αναγνώστης νιώθει την συνύπαρξη του πάθους με την ψυχική γαλήνη.

Ειρήνη Ζαχαροπούλου, φιλόλογος‐ψυχολόγος

Ο Άρης Μαργέτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άνδρο, όπου τελείωσε το Εμπειρίκειο Ναυτικό Λύκειο Άνδρου. Αν και κατάγεται από ναυτική οικογένεια, ο ίδιος δεν έγινε ναυτικός αλλά δεν ξέφυγε τελείως από τη θάλασσα, αφού εργάστηκε σε ναυτιλιακές εταιρείες, κυρίως στην Eletson Corporation. Η ποίηση ήρθε στη ζωή του από τη σύγκρουση της πρακτικότητας του εργασιακού του χώρου με τον ευαίσθητο και ανήσυχο εσωτερικό του κόσμο. Άρχισε να γράφει ποιήματα από το 1983 αλλά η πρώτη ποιητική συλλογή του «Ταξίδι σε Αχαρτογράφητα Νερά» εκδόθηκε το 2014. Η δεύτερη ποιητική σου συλλογή, «Λαθρεπιβάτης Ονείρων» εκδόθηκε το 2015. Το βιβλίο «Αποτύπωμα στην Άμμο» αποτελεί την τρίτη ποιητική συλλογή του με νεώτερα ποιήματα και ορισμένα παλαιότερα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στις δύο προηγούμενες.

Το βιβλίο Αποτύπωμα στην Άμμο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις CaptainBook.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.