Την τελευταία ημέρα του Ιουνίου δημοσιεύθηκαν οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων. Τα όνειρα των παιδιών που διαγωνίσθηκαν μπαίνουν σε νέες διαύλους… με Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού για …συγκροτημένο παράθυρο στο μέλλον.

Του ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΚΡΟΓΚΙΚΑ

Ρωτώντας ένα μαθητή τι σκέπτεται να κάνει στο μέλλον, συχνά η απάντηση είναι ότι δεν γνωρίζει. Το πρόβλημα αυτό δημιουργείται διότι υπάρχει περιορισμένη γνώση για τις κλίσεις, τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά του…

Η απουσία προσανατολισμού δημιουργεί αρνητικές καταστάσεις αφού από την αποφοίτηση του μαθητή από το Γυμνάσιο βρίσκεται σε διαρκή διλήμματα επιλογής σπουδών. Καλλιεργείται το άγχος και η ανασφάλεια διότι στις επιλογές του τα κριτήρια δεν είναι τόσο σαφή.

Κατηργημένο πλέον ως μάθημα, ο επαγγελματικός προσανατολισμός, δυσχεραίνει τους μαθητές ακόμη περισσότερο στις επιλογές τους για το μέλλον τους. Ως μάθημα, όταν διδασκόταν με τον ενδεδειγμένο τρόπο, είχε σημαντική συμβολή στον προβληματισμό του μαθητή στον προσανατολισμό  των σπουδών του.

Στον επαγγελματικό προσανατολισμό ο ειδικευμένος φορέας του Υπουργείου Παιδείας, ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) προσφέρει για τους μαθητές δωρεάν τεστ που τους βοηθά στον προσανατολισμό ανακαλύπτοντας ενδιαφέροντα.

Πάτησε ΕΔΩ http://www.eoppep.gr/teens/index.php/login?view=registration για να εγγραφείς στο σύστημα (δημιουργία λογαριασμού) και αφού λάβεις στο email σου τον προσωπικό σου κωδικό, μπορείς να συμπληρώσεις online τα παρακάτω τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού:

Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων

Τεστ Εργασιακών Αξιών

Τεστ Επαγγελματικών Αποφάσεων

Η διαδικασία συμπλήρωσης είναι πολύ σύντομη και απλή και αφού ολοκληρώσεις κάθε τεστ λαμβάνεις μια σύντομη περιγραφή για τα ενδιαφέροντά σου και άλλα προσωπικά σου χαρακτηριστικά που σε βοηθούν να κάνεις τις κατάλληλες για εσένα επιλογές για τη σταδιοδρομία σου. Τα συγκεκριμένα τεστ αποτελούν επιστημονικά έγκυρα εργαλεία, τα οποία μέσα από ειδικές έρευνες έχει διασφαλιστεί ότι είναι κατάλληλα να χρησιμοποιούνται από εφήβους και νέους στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα,  από ένα τεστ δεν αποτελούν την «απόλυτη» διάγνωση που θα ισχύσει για όλη τη ζωή σου και θα δώσει το κλειδί της επιτυχίας. Τα τεστ αυτά να τα επαναλαμβάνει ο μαθητής ανά τέσσερις μήνες διότι ο άνθρωπος, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος και μοναδικός και παράλληλα εξελίσσεται συνέχεια. Επίσης, συνέχεια αλλάζει και εξελίσσεται η επιστήμη, η τεχνολογία, η εκπαίδευση και η αγορά εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.