Αγώνας 5χλμ και 1χλμ για παιδιά την παραμονή του κύριου Αγώνα

Με δυο παράλληλα αγωνίσματα εμπλουτίστηκε το Andros Trail Race, που εξελίσσεται σε ένα πολύ δυνατό event –σημείο αναφοράς για την φθινοπωρινή Άνδρο!

Όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, τα παράλληλα αγωνίσματα θα αφορούν δρόμο 5 χιλιομέτρων σε μικτό στίβο (χώμα – άσφαλτος), αλλά και δρόμο ενός χιλιομέτρου αποκλειστικά για παιδιά. Τα δυο νέα αγωνίσματα θα διεξαχθούν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν τα επίσημα αγωνίσματα της κύριας μεγάλης διαδρομής των 24χλμ και της κύριας μικρής διαδρομής των 10χλμ, που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου.

Το καινούργιο αγώνισμα των 5 χλμ υπόσχεται μία απολαυστική αγωνιστική εμπειρία για δρομείς κάθε επιπέδου ή ενθουσιώδεις πεζοπόρους. Ένας συνδυασμός του ορεινού τρεξίματος και του τρεξίματος σε άσφαλτο, στα περίχωρα του Όρμου Κορθίου. Ονομάζεται Run & Hike City Trail, αφού η διαδρομή μοιράζεται σε κάθε είδους τερέν – χώμα, καλντερίμι, τσιμέντο, άσφαλτο και περνά μέσα από οικισμούς και προάστιες περιοχές.

Η διαδρομή ξεκινά από την Πλατεία του Όρμου Κορθίου, ακολουθεί τον παραλιακό δρόμο μέχρι το τέλος του για να ανηφορίσει σε μονοπάτι δίπλα από την γραφική εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης. Η πορεία συνεχίζει το χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία «Γριάς το Πήδημα» (προς την αντίθετη πλευρά) για να συναντηθεί με τον κύριο δρόμο που οδηγεί στον πανέμορφο οικισμό του Ρωγού. Το πέρασμα μέσα από το χωριό χαρίζει όμορφες κυκλαδίτικες εικόνες αποκαλύπτοντας οικοδομήματα και αρχιτεκτονική τοπίου,  μνημεία της πολιτιστικής κουλτούρας του τόπου, περιστεριώνες, κρήνες, αρχοντόσπιτα, λουλουδιαστούς κήπους, στενά σοκάκια, ρυάκια. Περνάει από τη Στίβα Ρωγού και την όμορφη πηγή, ακολουθεί τον τσιμεντόδρομο δίπλα στο ποτάμι και καταλήγει στην Πλατεία του Όρμου.

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ και υπάρχουν οι ακόλουθες παροχές:

-Ψηφιακή Χρονομέτρηση.

-Απονομή μεταλλίου σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν.

-Τσάντα  κατά την παραλαβή του αριθμού (BIBID Number) με μικρές εκπλήξεις και το αναμνηστικό βραχιολάκι του αγώνα.

-Δωρεάν συμμετοχή στο Pasta Party.

-Συμμετοχή στην κλήρωση για δώρα.

-Χειροποίητα έπαθλα από Ανδριώτη καλλιτέχνη για τους πρώτους τρεις νικητές άνδρες ή γυναίκες.

-Παροχές εκπτώσεων σε ακτοπλοϊκά, διαμονή, διατροφή.

Η  junior διαδρομή, μήκους 1 χλμ για όσους… εκκολαπτόμενους αθλητές θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση ορεινού τρεξίματος, έχει μικρές ανηφόρες και ελάχιστα σκαλιά, που επιτρέπει σε όλα τα παιδιά από 6 έως 17 ετών να έρθουν σε επαφή με το τρέξιμο!

Η διαδρομή αρχίζει και τελειώνει στην πλατεία του ‘Ορμου Κορθίου διασχίζοντας τα σοκάκια του χωριού.  Ξεκινώντας από την Πλατεία και ακολουθώντας τον πεζόδρομο της αγοράς , θα ακολουθήσει το ποτάμι του Ρωγού για μερικά μέτρα για να μπει στον οικισμό της Κοκκινιάς και να καταλήξει στην πλατεία.

Οι γονείς των παιδιών από 6-14 οφείλουν τα τρέξουν μαζί με το παιδί τους, καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Η αίτηση συμμετοχής θα γίνει από τους γονείς αναγράφοντας στην αίτηση και το όνομα του παιδιού για να παραλάβει τον αριθμό του.

Για τη συγκεκριμένη διαδρομή δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, ενώ παρέχονται:

-Αναμνηστικά μετάλλια

-Δωρεάν Συμμετοχή στο Pasta Party

-Έπαθλα – βιβλία από το Ευγενίδειο Πλανητάριο για τους πρώτους τρεις νικητές στα κορίτσια και τα αγόρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.