Όταν πρωτομίλησε για το Φενγκ Σούι στην Ελλάδα ήταν ίσως η μοναδική. Στην συνέχεια το γνώρισαν σιγά -σιγά όλοι. Ο σύγχρονος δυτικός -κυρίως- άνθρωπος στην προσπάθειά του να ξαναβρεί τον χαμένο εαυτό του, τον διαμελισμένο κυριολεκτικά στην καθημερινότητα των μεγαλουπόλεων, αναζητά διαύλους εξόδου κι επικοινωνίας. Το Φενγκ Σούι αποτελεί λύση; Η Ελένη Καίρη γνωστή στο ανδριακό κοινό ως η κόρη του φημισμένου γιατρού της Άνδρου Πέτρου Καίρη, μας ξανασυστήνεται ως σύμβουλος Φενγκ σούι αλλά και ως συγγραφέας.

1 .Ένα χρόνο πριν κυκλοφόρησε το νέο σας βιβλίο ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ-ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΕΥ ΖΗΝ, ένας ύμνος στον έρωτα, στη ζωή. Πώς πραγματευθήκατε ένα τέτοιο θέμα;

Ο έρωτας είναι η πηγή της ζωής, χωρίς τον έρωτα δεν υπάρχει ζωή. Είναι χιλιοτραγουδημένος και πηγή εμπνεύσεως για τόσους καλλιτέχνες, συγγραφείς και ποιητές όλων των εποχών. Εν τούτοις, είναι εν πολλοίς παρεξηγημένος και η πολύ λάθος προσέγγιση σε αυτό το τόσο ζωτικής σημασίας θέμα έχει δημιουργήσει την δυσκολία η οποία υπάρχει.

Πραγματεύθηκα αυτό το θέμα διότι θέλησα να το τοποθετήσω στην σωστή του διάσταση, όπως μας την έδωσαν οι πάνσοφοι αρχαίοι Έλληνες. Να υμνήσω τον έρωτα με την ευρύτερή του έννοια, την φιλοσοφική, πέραν του στενού πλαισίου στο οποίο έχει περιορισθεί από την κοινωνία. Και ταυτοχρόνως και την ζωή, αυτό το θείον δώρον, την πραγματική ζωή, το ΕΥ ΖΗΝ, και όχι απλώς το ανούσιο ζην και το ολέθριο επιζήν. Έρωτας και ζωή είναι δύο έννοιες ταυτόσημες και απαιτούν όλη την εκτίμησή μας, όλον τον σεβασμό μας και την ανιδιοτελή αγάπη μας για να είμαστε ευτυχισμένοι και να έχουμε πραγματικό έρωτα στην ζωή μας. Διότι, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, ο έρωτας δεν είναι μόνο η γνωστή έλξη, η οποία δημιουργεί την ερωτική σχέση, η οποία ούτως ή άλλως, για να είναι αληθινή και ουσιώδης χρειάζεται την κατάλληλη παιδεία, θέμα το οποίο πραγματεύομαι στο βιβλίο μου. Ο έρωτας είναι η επιθυμία για το καλό, δηλαδή το ωραίο. Για το εύμορφο, το οποίο προσδιορίζει την εξωτερική ευμορφία, και για το ανώτερο, το ωραίο, το οποίο είναι η εσωτερική ωραιότητα, καθώς και για όλα τα υψηλά επιτεύγματα του ανθρώπου. Ο Έρωτας είναι ο δημιουργός της ζωής και ως εκ τούτου φορέας της θεϊκής αγάπης και αντανακλάται σε ο,τιδήποτε ωραίο και αγαθό δημιουργεί ο πολιτισμένος και πνευματικώς ανώτερος άνθρωπος σε όλους τους τομείς, Γι’ αυτό πρέπει να του δοθεί η σωστή του θέση, χωρίς λανθασμένες και άκρως περιοριστικές αντιλήψεις, οι οποίες υποβιβάζουν την έννοια της Συμπαντικής Αγάπης, η οποία περικλείει τον έρωτα.

Όπως μας λέει ο Ησίοδος ο Έρως είναι πρωταρχικό στοιχείο του φυσικού κόσμου, και σύμφωνα με την κοσμοθέαση των αρχαίων Ελλήνων, ο Φυσικός Νόμος ήταν υπεράνω ακόμα και των θεών. Ως εκ τούτου, η προσέγγισή στο θέμα αυτό πρέπει να αναθεωρηθεί πλήρως και να μάθουν επί τέλους οι άνθρωποι τι σημαίνει στην πραγματικότητα έρως. Πρέπει να είμαστε ερωτευμένοι με την ίδια την ζωή, με τον ίδιο τον Έρωτα και με τον εαυτό μας, για να μπορούμε να βρίσκουμε το σωστό ταίρι, να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε αληθινά, αυτή είναι η φιλοσοφημένη προσέγγιση του θέματος, για να μπορούμε να εκτιμούμε την ίδια μας την ύπαρξη, να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι και να απολαμβάνουμε την ζωή μας σε αυτόν τον υπέροχο πλανήτη.

2. Τι σας ώθησε;

Με ώθησε το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν έχουν την κατάλληλη παιδεία στην οποία αναφέρθηκα, πράγμα το οποίο είναι η αιτία για την τόση δυστυχία, η οποία υπάρχει και για τα τόσα δράματα, τα οποία δημιουργούνται χωρίς τελειωμό. Έχω κάνει πάρα πολλές γνωματεύσεις στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, σε ιδιωτικούς και επαγγελματικούς χώρους. Το θέμα των ερωτικών σχέσεων είναι ένα από τα πρωταρχικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τους ανθρώπους. Πάρα πολλά ζευγάρια και πάρα πολλές οικογένειες είχαν μεγάλο πρόβλημα σχέσεων, πολλά άτομα δεν μπορούσαν να βρουν τον κατάλληλο ή την κατάλληλη σύντροφο, και ζήτησαν την βοήθειά μου για να φέρουν την πολυπόθητη αρμονία στην ζωή τους και να αποκτήσουν το σωστό ταίρι.

Επειδή το πρόβλημα είναι εξαιρετικά οξύ στην εποχή μας και οι σχέσεις έχουν φθάσει σε ένα τέλμα, μου ζητήθηκε να γράψω μακροσκελή άρθρα τόσο στην ημεδαπή όσο και στην αλλοδαπή και το πώς μπορεί να βρει κανείς την σωστή ή τον σωστό σύντροφο και να διατηρήσει τον έρωτα.

3. Πώς το δέχτηκε το κοινό;

Το αγκάλιασε. Είχε πολύ μεγάλη απήχηση. Ο ι άνθρωποι έχουν ανάγκη την γνώση για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, το οποίο παίζει κυρίαρχο ρόλο στην ζωή τους, και την οποία δεν μπορούν να πάρουν σε κανένα σχολείο και σε κανένα πανεπιστήμιο, και όταν μάλιστα δίνεται με τρόπο βατό και με πρακτικά παραδείγματα και σαφείς και επακριβείς συμβουλές και οδηγίες, τις οποίες, αν θέλουν, μπορούν εύκολα να ακολουθήσουν.

4. Ποιοι σας ενθάρρυναν;

Μου το ζήτησαν. πελάτισσες και πελάτες μου, και επίμονα, ο εκδότης μου. Πολύ ενθαρρυντικοί ήταν φίλοι και γνωστοί και όλοι σε όσους έλεγα ότι επρόκειτο να γράψω ένα βιβλίο για τον έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Όλοι ενθουσιαζόντουσαν.

5. Φενγκ Σούι και καθημερινότητα

Κατ’ αρχήν, θέλω να εξηγήσω τι εννοούμαι όταν λέμε «φενγκ σούι.» Από πολύ καιρό δεν χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο, παρά μόνο ως σημείο αναφοράς. Ποτέ δεν ακολούθησα την συμβατική, κινέζικη παράδοση, αλλά την προσέγγιση, η οποία αναπτύχθηκε στην Δύση, και επειδή είναι ανθρωποκεντρική στράφηκα προς την αρχαία Ελλάδα καθώς ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός ήταν ανθρωποκεντρικός. Τότε άνοιξε μία πύλη, και βρέθηκα μέσα σε ένα σύμπαν σοφίας. Και αυτό γέννησε την Ελληνική Αρμονία του Χώρου –την Τέχνη του Ευ Ζην, βασισμένη στα διαχρονικά πιστεύω και τις σοφές διδαχές των αρχαίων Ελλήνων, έννοιες αναλλοίωτες, οι οποίες δίνουν , με τον καλύτερο τρόπο, την λύση για να αντιμετωπίζει ο σημερινός άνθρωπος τις ανάγκες του και να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Μας δίνει την μοναδική δυνατότητα να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας και να διαμορφώσουμε την ζωή μας όπως εμείς επιθυμούμε και όπως μας αρμόζει, ούτως ώστε να είναι η καθημερινότητα στην υπηρεσία μας, να την ορίζουμε εμείς και να μην μας ορίζει εκείνη και να μας κάνει δούλους της. Να μπορούμε να απολαμβάνουμε και να ζούμε συνειδητά κάθε στιγμή. Η Τέχνη του Ευ Ζην μας καθιστά ικανούς να είμαστε υπεράνω συνθηκών, καταστάσεων και συγκυριών. όσο δύσκολες και αντίξοες κι’ αν είναι.

6. Τι σημαίνει ασχολούμαι με την Αρμονία του Χώρου – την Τέχνη του Ευ Ζην;

Αυτό το οποίο ορίζουν σημειολογικά οι λέξεις: Φέρνω την αρμονία και την ισορροπία στην ζωή μου. Η Τέχνη του Ευ Ζην είναι η εναρμόνιση του ανθρώπου με το περιβάλλον του και με τον εαυτό του.

Την αρμονία την είχαν αναγάγει οι Έλληνες σε επιστήμη και τέχνη και πολλά μπορούμε να διδαχθούμε από αυτό.

Σημαίνει ότι έχω καλή ζωή, υγεία και ευημερία σε όλους τους τομείς, Αυτό είναι ευ ζην. Δεν σημαίνει μόνο ευημερία, σημαίνει σωματική, ψυχική, πνευματική και οικονομική ευρωστία, Υγεία και Ευημερία σε όλους τους τομείς.

Ο Μέγας Αλέξανδρος είπε: «Ο πατέρας μου μού χάρισε το ζην, αλλά ο διδάσκαλός μου (ο Αριστοτέλης) το ευ ζην. Ευ ζην = Ευημερία σε όλους τομείς.

Ευημερία = Καλή Ημέρα, να έχουμε δηλαδή πάντα μία καλή ημέρα.

7. Αρμονία του Χώρου- η Τέχνη του Ευ Ζην και επαγγελματική ζωή

Αυτή την υψηλή τέχνη την έχουν ασπασθεί μεγάλες εταιρείες και πολλοί επιχειρηματίες, όπως, μεταξύ άλλων, η MicrosoftIBM, και η British Airways, διότι εξασφαλίζει την ομαλή και σταθερή λειτουργία και πορεία των επιχειρήσεων, Η εφαρμογή αυτής της μοναδικής τέχνης αυξάνει στο έπακρον την ζωτικότητα, την δημιουργικότητα, την επίδοση και την απόδοση των εργαζομένων, προσωπικού και ιθυνόντων. Οδηγεί στην ευεξία και στην πλήρη ανάπτυξη των ικανοτήτων του κάθε ατόμου ξεχωριστά και αποσκοπεί στο να αυξήσει α μέγιστα το δυναμικό του, σε επαγγελματικούς χώρους όπου η εργασία είναι μία ευπρόσδεκτη, ευχάριστη ενασχόληση προς όφελος όλων. Η Αρμονία του Χώρου μας δίνει την δυνατότητα να εντοπίζουμε και να εξισορροπούμε επιβλαβείς ενέργειες, ο οποίες επηρεάζουν άσχημα την υγεία μας και δημιουργούν ανεξήγητη ατυχία. Η επιτυχία δεν είναι απλή σύμπτωση, την δημιουργούμε. Η Τέχνη του Ευ ζην εφαρμόζεται επίσης για την επεξεργασία λογοτύπων. Το λογότυπο παίζει πρωταρχικό ρόλο, είναι η εικόνα της επιχειρήσεως και η υπογραφή του επιχειρηματία. Δεν αρκεί να είναι καλαίσθητο, πρέπει και να αντιστοιχεί στο είδος της επιχειρήσεως και να εκφράζει σωστά το προϊόν το οποίο διακινεί μία εταιρεία ή τις υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει.

Είναι η πρώτη καταλυτική εντύπωση, και κανείς δεν έχει την δυνατότητα να κάνει την πρώτη εντύπωση δύο φορές!

8. Αρμονία του Χώρου- η Τέχνη του Ευ Ζην και προσωπική ζωή

Η Τέχνη του Ευ ζην δημιουργεί την ομορφιά της καθημερινότητας. Όταν διαμορφώνουμε το σπίτι μας με τέτοιον τρόπο ώστε να είμαστε υγιώς ταυτισμένοι μαζί του και ζούμε σε ένα αρμονικό περιβάλλον, το οποίο μας προσελκύει και μας εμπνέει σε χώρους ενεργειακώς υγιείς και αισθητικώς θελκτικούς, το σπίτι μας αποκτά άλλη οντότητα και γίνεται η φωλιά της ευτυχίας μας. Οι ευχές, οι επιθυμίες και οι διακαείς πόθοι δεν επαρκούν για να έχουμε καλή ζωή σε όλους τους τομείς. Όπως και η επιτυχία, έτσι και η ευτυχία δεν είναι απλή σύμπτωση, την δημιουργούμε. Η Τέχνη του Ευ Ζην δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους να διαμορφώσουν το σπίτι τους με τέτοιον τρόπο ώστε να απαλλαγούν από τυχόν εμπόδια και αναποδιές, από κακοτυχία, από ανεξήγητες αντιξοότητες και έριδες και να οδηγηθούν στην αρμονική συμβίωση με τους οικείους τους, να αποκτήσει άλλη διάσταση η ζωή τους και να είναι η καθημερινότητά τους πραγματική απόλαυση.

9. Αρμονία του Χώρου- η Τέχνη του Ευ Ζην υγεία/άνθρωποι/σχέσεις

Όταν η Αρμονία του Χώρου γίνει τρόπος ζωής επιδρά ευεργετικότατα στην υγεία μας. Μας δημιουργεί ευεξία και μας οδηγεί στην ευδαιμονία, η οποία είναι η βάση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας. Η υγεία μας όμως διακυβεύεται από επιβλαβείς ενέργειες, οι οποίες, ως επί το πλείστον, υπάρχουν σε επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες.

Οι ανθρώπινες σχέσεις όλων ειδών, ερωτικές, φιλικές επαγγελματικές, καθορίζονται και κτίζονται βάσει της ψυχοσυνθέσεως και της ψυχολογικής καταστάσεως των ανθρώπων. Και οι πιο καλοί και σώφρονες άνθρωποι μπορεί, σε μία δεδομένη στιγμή, να έχουν μία αδικαιολόγητα αρνητική συμπεριφορά, η οποία είναι το αποτέλεσμα των χώρων όπου διαμένουν και εργάζονται, όταν υπάρχουν οι προαναφερθείσες επιζήμιες ενέργειες, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά το νευρικό σύστημα του ανθρώπου, με αποτέλεσμα την διατάραξη έως και την διάλυση των καλών σχέσεων.

Σε πολλές περιπτώσεις, τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε επαγγελματικούς χώρους, μετά από γνωμάτευση, η οποία έγινε, επανήλθαν οι αρμονικές σχέσεις μεταξύ ζευγαριών, οικογενειών, συνεργατών και εργαζομένων, με την εξισορρόπηση των επιβλαβών ενεργειών.

10. Είσαστε συγγραφέας και ειδική σύμβουλος Αρμονίας του Χώρου – της Τέχνης του Ευ Ζην και Ενεργειακής Διαχειρίσεως. Πώς ορίζετε την εργασία σας;

Ως κοινωνικό πολιτισμό. Κάνω γνωματεύσεις σε επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους και δείχνω στους πελάτες μου τον τρόπο για να βελτιώσουν τα μέγιστα την ζωή τους σε όλους τους τομείς. Εταιρείες, οι οποίες ήταν στο χείλος του γκρεμού ανέκαμψαν και οδηγήθηκαν στην επιτυχία, γυναίκες και άνδρες απέκτησαν το κατάλληλο ταίρι, ζευγάρια, τα οποία ήταν υπό διάλυση επανέκτησαν μία αγαθή και αρμονική σχέση.

Κάνω ενεργειακή διαχείριση, συμβουλεύω τους πελάτες μου πώς να διαχειρίζονται τον χρόνο τους, διότι είναι κάτι για τους περισσότερους πολύ δύσκολο, φροντίζω για την εξισορρόπηση των επιβλαβών ενεργειών και δίνω οδηγίες για το πώς να διαχειρίζονται την προσωπική τους ενέργεια προς όφελός τους. Την ενέργεια την οποία φέρουμε μέσα μας ως σκέψεις, συναισθήματα και προθέσεις. Διότι τα πάντα είναι ενέργεια, όπως είναι γνωστό στην φυσική, και η ενέργεια ακολουθεί τις προθέσεις μας.

11. Ποια είναι τα προσόντα του καλού συμβούλου;

Η Αρμονία του Χώρου είναι μία πολυσύνθετη τέχνη και απαιτούνται η κατάλληλη κατάρτιση και βαθιές γνώσεις Μερικά από τα κυριότερα θέματα, τα οποία πρέπει να κατέχει ένας καλός σύμβουλος είναι:

1. Ανίχνευση και εξισορρόπηση των επιζημίων ενεργειών, όπως είναι η Γεωπαθολογία, η οποία είναι η διατάραξη του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της Γης, που δημιουργεί ενεργειακώς προβληματικούς χώρους και είναι άκρως επιζήμια για την υγεία.

2. Να γνωρίζει πώς γίνεται ο Ενεργειακός Καθαρισμός για να απαλλάσσει επαγγελματικούς χώρους και κατοικίες και από προηγούμενη βεβαρυμμένη ενέργεια, όπως πτώχευση και δυσάρεστα συμβάντα, τα οποία επηρεάζουν τους εκάστοτε ιδιοκτήτες και ενοίκους. Είναι γνωστοί οι «καλότυχοι» και οι «κακότυχοι» χώροι, ακόμα και σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν ασχολούνται καθόλου με το θέμα.

2. Να γνωρίζει Περιβαλλοντική Ψυχολογία, μία επιστήμη πολύ διαδεδομένη στο εξωτερικό. Το περιβάλλον μας μάς επηρεάζει άμεσα, και ανάλογα με τα ερεθίσματα, τα οποία μας δίνει, συνειδητά ή, σε πάμπολλες περιπτώσεις υποσυνείδητα, διαμορφώνεται η ζωή μας. Οι χώροι μας διαπλάθουν τον εσωτερικό μας κόσμο, ο οποίος χαράζει την πορεία μας και δημιουργεί το πεπρωμένο μας.

Πρέπει ο σύμβουλος να γνωρίζει πώς να διαμορφώνει τους χώρους, επαγγελματικούς και ιδιωτικούς, σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες των πελατών, τους στόχους τους και το γούστο τους για να δημιουργείται το κατάλληλο περιβάλλον με θετική επίδραση στον ψυχισμό τους και την ζωή τους.

3. Τέλος, πολύ σημαντικό είναι η παρακολούθηση του πελάτου. Η επιτυχία μίας γνωματεύσεως είναι η συνάρτηση των γνώσεων του ειδικού και η συνέπεια του πελάτου. Η ενημέρωση του συμβούλου από τον ενδιαφερόμενο και η επαφή μαζί του, φέρνει τα ποθητά αποτελέσματα.

12. Θα γράψετε κάτι καινούριο;

Ναι, έχω ήδη αρχίσει, κάτι πολύ διαφορετικό αυτή την φορά.

Η ΕΛΕΝΗ ΚΑΪΡΗ είναι Ειδική Σύμβουλος Aρμονίας του Χώρου – της Τέχνης του Ευ Ζην (Ελληνικό φενγκ σούι) και Ενεργειακής Διαχειρίσεως (Energy Management) και καταξιωμένη συγγραφέας. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διοίκηση και Οργάνωση Γραφείου στην Ελλάδα και στην Αγγλία, Ξένες Γλώσσες και είναι απόφοιτος της Σχολής Ξεναγών Αθηνών. Διδάχθηκε την Αρμονία του Χώρου δυτικού τύπου από κορυφαίους διδασκάλους στις σχολές Feng Shui Network International και Feng Shui School, στην Αγγλία και έχει ειδικευθεί στην Εσωτερική και Περιβαλλoντική Ψυχολογία. Είναι η δημιουργός της Ελληνικής Σχολής της Αρμονίας του Χώρου – της Τέχνης του Ευ Ζην, βασισμένης στις διδασκαλίες των αρχαίων Ελλήνων σοφών και προσαρμοσμένης στην σύγχρονη πραγματικότητα και στις ανάγκες του σημερινού ανθρώπου.

Η σύγχρονη, ολιστική Αρμονία του Χώρου, η οποία έγινε γνωστή από την συγγραφέα στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, έχει μεγάλη απήχηση, διότι είναι η αλάνθαστη φιλοσοφία και τέχνη, η οποία μας οδηγεί στην επίτευξη των στόχων μας, στην ευτυχία και στην επιτυχία. Αποσκοπεί στο αρχαίο ελληνικό ιδεώδες, το ΕΥ ΖΗΝ. Κάνει γνωματεύσεις σε ιδιωτικούς χώρους, σεμινάρια και συμβουλευτική επιχειρήσεων και Ενεργειακή Διαχείριση στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Μεταξύ των πελατών της είναι μεγάλες επιχειρήσεις και γνωστά ονόματα.

Έχει γράψει τα βιβλία FENG SHUI– Η ΤΕΧΝΗ ΤΟY ΕΥ ΖΗΝ , ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ, και ΤΟ ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ/ΤΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΕΥ ΖΗΝ, τα οποία είναι ευπώλητα στο είδος τους. Έχει ποικίλες και σημαντικές δραστηριότητες: ομιλίες σε ανώτατα ιδρύματα, ειδικά σεμινάρια για αρχιτέκτονες και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια. Έχει εμφανισθεί πολλές φορές στην τηλεόραση και έχει λάβει μέρος σε εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Γνωστά περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στον αλλοδαπή, μεταξύ άλλων οι FINANCIAL TIMES, φιλοξενούν άρθρα της και γράφουν για την εργασία της. Ήταν η κυρία αρθρογράφος, επί δύο χρόνια, της μεγαλύτερης ιστοσελίδας της Αρμονίας του Χώρου (Alfengshui), που υπήρχε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ένωσις Ανδρίων σωματείο τιμηθέν με το Βραβείον της Ακαδημίας Αθηνών τίμησε την Ελένη Καίρη για την διακεκριμένη διεθνώς θέση της στην τέχνη της Αρμονίας τού Χώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.