Μεγάλο αφιέρωμα στην Άνδρο φιλοξένησε στις σελίδες του το γυναικείο ιταλικό περιοδικό Marie Claire. Με τον πολύ χαρακτηριστικό τίτλο «Θέλετε να σνομπάρετε τη Μύκονο; το νησί σας είναι η Άνδρος», η δημοσιογράφος του περιοδικού «συστήνει» το νησί στις αναγνώστριές του ως εξής:

«Πάρτε ένα τυπικό νησί των Κυκλάδων, δηλαδή παραλίες, ταβέρνες, σουβλάκι, φέτα, θάλασσα και μπλε ουρανός – προσθέστε βουνά, λαγκάδια και δένδρα και θα έχετε την Άνδρο. Ένα νησί της Ελλάδας που δεν είναι τόσο γνωστό, αλλά αξίζει σίγουρα να την ανακαλύψει κανείς μέρα με τη μέρα με τα βενετσιάνικα κάστρα της και τις κρυμμένες παραλίες της».

Στη συνέχεια δίνονται αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορεί να φτάσει κανείς στην Άνδρο και τι θα πρέπει να δει στο νησί. Γίνεται αναφορές στα μουσεία και στα μοναστήρια, ενώ ιδιαίτερη μνεία κάνει η δημοσιογράφος στη Μονή Παναχράντου στον γέροντα Ευδόκιμο, γράφοντας πως «με την ευγένειά του και τα μακαρόνια του με σάλτσα ντομάτας έχει κατακτήσει όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτόν μιλάνε οι νέοι που πάνε και τον βρίσκουν αλλά και οι γέροντες, με τους οποίους συνομιλεί περί ανέμων και υδάτων. Ο γνωστός Έλληνας σεφ Μαμαλάκης έκανε μια ολόκληρη εκπομπή μαγειρικής με τον μοναχό, ενώ τα βιβλία του τον έχουν καταστήσει πιο γνωστό και από τον Έλληνα μάστερ σεφ».

Σημαντικό μέρος του κειμένου καλύπτει την πεζοπορία και τις πεζοπορικές διαδρομές, καθώς και το σπήλαιο Φόρος.

Photo: Τα εξώφυλλα του περιοδικού που εμφανίζονται είναι τυχαία

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.