Την πρόκριση συμμετοχής της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων του 2018 στην Αργεντινή κέρδισε ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου Λεωνίδας Δ. Τσορτανίδης με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων Techno Plus που ολοκληρώθηκε στις 20 Ιουλίου 2017.

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του μικρότερου αδελφού του Πέτρου που τερμάτισε στην 15η θέση της γενικής κατηγορίας σε σύνολο 95 αθλητών.  

Αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά του Ν.Ο.Α που μας έκαναν για μια ακόμη φορά υπερήφανους σαν Ανδριώτες αλλά και σαν Έλληνες, ανοίγοντας καινούριους δρόμους για το υψηλότερο βάθρο του αθλητισμού.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν όμως και στην δεκαμελή οικογένεια Τσορτανίδη που αγωνίζεται σαν μια γροθιά. Όλοι για τον έναν, ένας για όλους και όλοι για όλους, αποδεικνύοντας στην πράξη πως αρκεί να θέλει κανείς, αρκεί να το θέλει με όλη τη δύναμη της ψυχής του… Παράλληλα η οικογένεια Τσορτανίδη δίνει έμπρακτο το παράδειγμα της ενότητας που οδηγεί στην αλληλοβοήθεια καταλήγοντας στο στόχο.

«Αν θες να πας γρήγορα, πήγαινε μόνος. Αν θες να πας μακριά, πήγαινε με άλλους.» λέει μια παλιά ινδική παροιμία. Μια παροιμία που θα πήγαινε το νησί μας πολύ μακρύτερα αν την κάναμε πράξη στις καθημερινότητές μας.

«Να δουλέψουμε όλοι» σχολίασε πρόσφατα νεαρή επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Άνδρο. «Να συνεργαστούμε. Θα τα καταφέρουμε καλύτερα. Μην με αποκλείετε χωρίς να ρωτήσετε» συνέχισε και κατέληξε: «Έχουμε χάσει το στόχο μας, μας ενωμένοι μπορούμε. Όχι ο καθένας μόνος».

Η επιτυχία του Λεωνίδα Τσορτανίδη, και το τι μπορεί να επιτύχει μια δεκαμελής οικογένεια που αγωνίζεται, στην περίοδο της ηθικής και οικονομικής κρίσης που διανύουμε.

Η αγωνία και έκκληση της ανδριώτισσας επαγγελματία για ενότητα θα μπορούσαν ίσως να είναι η απάντηση στην προσπάθεια των νέων αλλά και όλων όσοι δραστηριοποιούνται μόνιμα στο νησί μας.

Απαντώντας σε σχόλιο του φίλου Γιάννη Ζιώτη που βιώνει την Άνδρο σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς της: Μόνο με την συνεργασία και την ενότητα θα έρθει καλοκαίρι.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.