Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας μας “Ἁνδριακή”, στο Λαύριο βρίσκεται ήδη ο πλωτός γερανός, που θα πλεύσει στην Άνδρο, πιθανότατα αύριο Τρίτη 10.10.2017 και συγκεκριμένα στο προσαραγμένο και ημιβυθισμένο από 24.12.2016 φορτηγό πλοίο «Cabrera» -σημαίας Antigua Barbuda- προκειμένου να ανελκύσει το πρυμναίο τμήμα του (το μεγαλύτερο και πλέον ρυπογόνο με τις δεξαμενές καυσίμου κ.λπ).

Υπενθυμίζεται ότι από την προσάραξη του πλοίου είχε προκληθεί μικρής έκτασης ρύπανση 800 τ.μ. πέριξ του ναυαγίου, όπου τοποθετήθηκαν απορροφητικά φράγματα, ενώ είχε διαπιστωθεί η ύπαρξη μικρών διάσπαρτων κηλίδων πετρελαίου στους κολπίσκους «Μικρή» και «Μεγάλη Πέζα» εκτάσεως 10 τ.μ. και 30 τ.μ., αντίστοιχα. Παράλληλα, στην παρακείμενη παραλία «Λευκιδάρι» διαπιστώθηκε ρύπανση των ακτών από πετρελαιοειδή, εκτάσεως 700 τ.μ., που αντιμετωπίστηκε από ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού, με τη χρήση απορροφητικών φραγμάτων.

Σημειώνεται ότι το «Cabrera» είχε κατασκευαστεί το 2007 και είχε αποπλεύσει από τη Λάρυμνα με προορισμό το Τόρνιο Φιλανδίας, έμφορτο με 3.500 μετρικούς τόνους σιδηρονικέλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο ήταν εφοδιασμένο με πάνω από 70 τόνους καύσιμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.