Πόσο ζωντανό μπορεί να είναι το ξύλο; Πόσα αρώματα θάλασσας μπορεί να κλείσει μέσα του; Ο Δημήτρης Ρουσσέτος δημιουργεί με βάση το ξύλο. Διαπλάθει και δημιουργεί χρηστικά και μη αντικείμενα, έπιπλα -γλυπτά. Την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017, στις 7μμ στο Παλαιοπωλείο Μαρτίνος, Πινδάρου 24, Κολωνάκι εγκαινιάζει την πρώτη ατομική έκθεσή του με τίτλο «Εντελέχεια». 

Ο όρος προέρχεται από την  αριστοτελική φιλοσοφία και αναφέρεται στην ολοκλήρωση ή πραγματοποίηση μιας κατάστασης, κατ’ αντιδιαστολή προς τη «δυνάμει» εμφάνισή της. Σε αυτό το πλαίσιο, τα μονοκόμματα ξύλα και οι ρίζες  των δέντρων δουλεύονται από τον τεχνίτη-γλύπτη προκειμένου η ύλη να πάρει μορφή με τη μέθοδο της αφαίρεσης.

 

Τα έπιπλα-γλυπτά που θα εκτεθούν περιλαμβάνουν καθίσματα, τραπέζια, καθρέπτες, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα σκαλισμένα σε ξύλα ελιάς, ευκαλύπτου και καρυδιάς της ελληνικής γης.

Ο Δημήτρης Ρουσσέτος δεν αυτοπροσδιορίζεται ως designer, αλλά ως αυτοδίδακτος τεχνίτης. Η αγάπη του για τη φύση και οι γνώσεις που απέκτησε στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται πάνω από 60 χρόνια στο χώρο της κατασκευής ξύλινων δαπέδων, τον καθοδηγούν στη δουλειά του. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Το ξύλο αποκτά μία διαφάνεια, αποκαλύπτοντας  τις φυσικές γραμμές του, ενώ οι τελικές λείες επιφάνειες επεξεργάζονται μόνο με φυσικά υλικά, όπως κερί μέλισσας ή λάδι.  Το ζητούμενο για τον καλλιτέχνη παραμένει τα αντικείμενα να είναι χρηστικά και να μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.