60 χρόνια από – Τυπώματα ανδριακής Ιστορίας

Τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης της «Ανδριακής» με τίτλο: “60 χρόνια από – Τυπώματα ανδριακής Ιστορίας”, έγιναν την Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017, στο Παγοποιείο Μαντζαβελάκη, την ώρα που ένα εντυπωσιακό θέαμα συντελείτο στον ουρανό, αφού η αυγουστιάτικη πανσέληνος και η μερική έκλειψη σελήνης συνυπήρχαν σε ένα σπάνιο φαινόμενο. Η σκιά της Γης κάλυψε περίπου το ένα τέταρτο (25%) της διαμέτρου του φεγγαριού, κάτι που θα έγινε ορατό (σε διαφορετικό βαθμό) από την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία.

Στην εκδήλωση την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος, εκδότης του περιοδικού «Εύανδρος», κ. Ράνια Τζιφοπούλου -Κωνσταντινίδη και εγκαινίασε ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, μίλησαν η Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας του Π.Α. κ. Λυδία Παλαιοκρασσά – Κόπιτσα, ο συνεργάτης της «Ανδριακής», δημοσιογράφος/Διευθυντής Ημερήσιας Αθλητικής Εφημερίδας κ. Γιάννης Μηνδρινός και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως κ. Νίκος Σιγάλας.

Το κλίμα ήταν συγκινησιακά φορτισμένο, αφού σχεδόν όλοι οι επισκέπτες βρήκαν στα αρχεία της εφημερίδας αλλά και στο video που έπαιζε καθόλη την διάρκεια της έκθεσης, κάτι από το παρελθόν του νησιού και της ζωής τους…

Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησαν τα πανό με τις φωτογραφίες διασημοτήτων, ηθοποιών του Hollywood, που διαβάζουν την «Ανδριακή», υπό το βλέμμα του αειμνήστου ανδριώτη δημοσιογράφου -μέλους της Ενώσεως Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood η οποία ΄Ενωση απονέμει κάθε χρόνο τα OscarsKosta Alexander Αθηναίου. Ήταν δε, τόσο μεγάλη η έκπληξη όλων από τις εικόνες, που πολλοί αναρωτήθηκαν εάν επρόκειτο για προϊόν μοντάζ.

Η βραδιά έκλεισε στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Παγοποιείου της Άνδρου, με μια πολύ όμορφη δεξίωση, υπό το φως της «χλωμής» αυγουστιάτικης πανσελήνου (λόγω έκλειψης), που παρέθεσε η ιδρύτρια του Μουσείου Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης κ. Ειρήνη Μαντζαβελάκη – Βασιλοπούλου.

Τα πανό φιλοτεχνήθηκαν με την ευγενική φροντίδα της Kouros International Signale Solutions και του κ. Γιάννη Τσεπέρκα ενώ το βίντεο είναι δημιουργία της Bright Media και του κ. Αργύρη Κριθαρούλα.

Την γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πανοσιολογιώτατος π. Ιωάννης Στάμος, ο Ναύαρχος Π.Ν. Κωνσταντίνος Γκιώνης, ο Ακαδημαϊκός Μιχάλης Τιβέριος, οι καθηγητές κ. Στυλιανός Κορρές, κ. Δημήτριος Κυρτάτας, κ. Χρήστος Γεραρής, κ. Σπύρος Νικολάου, ο συγγραφέας Γιάννης Ζιώτης, ο σκηνοθέτης Γιώργος Δάμπασης, οι κ.κ. Λ. Κυρτάτα, Λ. Εμπειρίκου, Ν. Μαρκιανού, Μ. Πολέμη, Χ. Τσεπέρκα, Λ. Δανιόλου, Β.&Ε. Μουγή, Κ. & Ν. Σωρούλα, Μ.& Σ. Βροντίση, Α.&Π.. Σαρρή, Φ. Τρικόγλου, Μ. Σπηλιοπούλου, Μ. Γκούμας, Σ. Πορφυράτος, Μ. Πορφυράτου Edgerly, Μ. Δανιόλου, Μ. Πολέμη, Ε. Δάμπαση, Ξ. Γκούμα, κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.