Οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν με το κλείσιμο της πολύπαθης «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε.». και της παραίτησης/ανεξαρτητοποίησης του αντιδημάρχου κ. Χρήστου Βουραζέρη. Ακολούθησε η Ανάρτηση του κ. Δ. Λάσκαρη, η απάντηση του κ. Λ. Μπάλλα, η Ανακοίνωση της «Ανδριακης Ενοτητας» και η Ανακοίνωσης της παράταξης «Η Άνδρος της Ζωής μας». Την θέση των δημοτικών συμβούλων της δημοτικής παράταξης «Νέοι Ορίζοντες» εκφράζει με επιστολή της η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αθηνά Τσατσομοίρου, ενώ ο δήμαρχος απαντά για τις πρόσφατες εξελίξεις με συνέντευξή του στην «Κοινή Γνώμη».

Το καζάνι βέβαια έβραζε από καιρό…

Αυτά είναι τα πολιτικά ήθη στην Άνδρο. Η συνέχεια ορίζει την προεκλογική περίοδο; Θα Έπρεπε; Οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι το 2019; Και μάλιστα όπως δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι προσδιορισμένο το πότε θα γίνουν, δηλαδή στο το τέλος της θητείας. Όμως, εκείνο το οποίο έχουμε ως σκέψη, είναι να αποσυνδεθούν από τις ευρωεκλογές. Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο θα γίνει νόμος του κράτους, τότε θα πάμε κάποιους μήνες πιο πέρα τις αυτοδιοικητικές εκλογές». Να σημειώσουμε εδώ ότι οι προγραμματισμένες ευρωεκλογές είναι για τον Μάιο του 2019, οπότε πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνουν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το αργότερο έως τα τέλη Οκτωβρίου του ίδιου έτους…

Ο δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης στην «Κοινή Γνώμη»

Για τα μεγάλα θέματα ειδικής διαχείρισης που απασχολούν το νησί της Άνδρου και αποτέλεσαν αφορμή παραιτήσεων μελών της δημοτικής αρχής, έδωσε απαντήσεις στην «Κοινή Γνώμη» ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης. Τα δύο καίρια ζητήματα που προκάλεσαν εντάσεις, διχογνωμία και αντιπαραθέσεις όχι μόνο στη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας αλλά και την τοπική κοινωνία, είναι ο ΧΥΤΥ, για την επιλογή της θέσης χωροθέτησης του, όπως και η απόφαση για το μέλλον της Αναπτυξιακής εταιρείας.

Έτοιμοι για μάχες και αντιπαράθεση για τα στάσιμα θέματα

Αποφεύγοντας να αναφερθεί ονομαστικά στα στελέχη της παράταξης του αποχώρησαν, προτίμησε να σκιαγραφήσει την λογική με βάση την οποία χάραξε την πολιτικής της η παράταξη του, με την ανάληψη των καθηκόντων της ως δημοτική αρχή. Όπως ο ίδιος ο κ. Σουσούδης ανέφερε «Εξαρχής, ως δημοτική παράταξη είχαμε λάβει τη γενναία απόφαση να συγκρουστούμε με παλιές και πεπερασμένες νοοτροπίες, έχοντας ως όραμα να ασκήσουμε μια καθαρή πολιτική και να προχωρήσουμε σε λύσεις για τα κακώς κείμενα της Άνδρου.

Από την πρώτη στιγμή που εκλεχθήκαμε ως Δημοτική Αρχή, κάναμε πολιτική πράξη τις αποφάσεις μας και δε διστάσαμε να έρθουμε σε σύγκρουση, προκειμένου με θάρρος και διαφάνεια να επιλύσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα του νησιού μας, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.  Γνωρίζαμε ότι στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια τους κατοίκους του νησιού μας, θα χρειαζόταν να δώσουμε μάχες και να αντιπαρατεθούμε με τα στάσιμα θέματα προηγούμενων ετών. Ήμασταν έτοιμοι να δεχτούμε την κριτική –καλοπροαίρετη και μη- των ανθρώπων του τόπου μας. Στην πορεία, αντιληφθήκαμε ότι έπρεπε να υπερβάλουμε εαυτόν, προκειμένου να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που συναντούσαμε».

Πραγματοποίηση του έργου του ΧΥΤΥ παρά το πολιτικό κόστος

Ένα θέμα με υψηλό πολιτικό κόστος αποδείχθηκε η χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, που επί χρόνια ταλανίζει το νησί και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου, βρίσκεται στην τελική ευθεία υλοποίησης του. Για το κόστος που επέφερε στην παράταξη του η υπόθεση του ΧΥΤΥ, αλλά και για την εξέλιξη της υπόθεσης, ο κ. Σουσούδης απάντησε σχετικά, σημειώνοντας ότι ήταν από τις υποθέσεις που έρεπε να υπερβούν εαυτόν ως δημοτική αρχή για να ξεπεράσουν  τα εμπόδια, καθώς όπως σημείωσε «Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ, ενός σημαντικού έργου μείζονος σημασίας για το νησί μας, που το είχαμε πάντα πρώτο σε προτεραιότητα.  Το θέμα αυτό, μετά την ολοκλήρωση του φακέλου για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έχει μπει, πλέον, στην τελική ευθεία υλοποίησής του. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε η Άνδρος εδώ και δεκαετίες, εξαιτίας πολλών γεγονότων, που δεν κρίνω σκόπιμο να αναφέρω. Παρά τα εμπόδια που μας έβαζαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, τις καθυστερήσεις από τις υπηρεσίες που ζητούσαν κάθε φορά πρόσθετες μελέτες, καθώς και κάποιες πολιτικές παρεμβάσεις, επιμείναμε στη προσπάθειά μας και αποδείξαμε ότι θέλουμε πραγματικά να επιλυθεί το πρόβλημα και να πραγματοποιήσουμε το έργο αυτό με όποιο πολιτικό κόστος και πάντα θεσμικά. Το πολιτικό κόστος της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ, το δεχτήκαμε ήδη, με τις τρεις παραιτήσεις-ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων».

«Απόστημα που έπρεπε να σπάσει» η Αναπτυξιακή Για το μεγάλο θέμα των τελευταίων ημερών που κόστισε και την αποχώρηση από την έμμισθη θέση που κατείχε και την ανεξαρτητοποίηση του αντιδημάρχου Οικονομικών και στενότερου συνεργάτη του Δημάρχου, ο ίδιος ο κ. Σουσούδης χαρακτήρισε την εταιρεία «απόστημα» που, παρά το πολιτικό κόστος, έπρεπε να σπάσει.

Ο Δήμαρχος είπε συγκεκριμένα ότι «Έχοντας χρέος και καθήκον στην ορθολογική διαχείριση του δημόσιου χρήματος και στη διάφανη λειτουργία του Δήμου μας, δε διστάσαμε να λάβουμε την απόφαση να δώσουμε τέλος σε ένα πρόβλημα που χρόνο με το χρόνο μεγεθυνόταν. Αναφέρομαι στο θέμα της Αναπτυξιακής, μιας Εταιρείας που κληρονομήσαμε το 2011 από την Περιφέρεια. Η Αναπτυξιακή Εταιρεία, ως κατασκευαστική που ήταν ουσιαστικά, δεν είχε τη δυναμική εκείνη για να μπορέσει σε ένα μικρό εύρος έργων εντός του νησιού, ιδιαίτερα χωματουργικών και ασφαλτοστρώσεων, να ξεφύγει από τα χρέη της. Την παραλάβαμε με 500.000 ευρώ περίπου χρέη προς τρίτους, ενώ ήδη δεχόμασταν καθημερινά και νέες απαιτήσεις από διάφορους επαγγελματίες και προμηθευτές.

Ακόμα και στους τρεις υπαλλήλους υπήρχαν οφειλές από οικονομικές εκκρεμότητες στη μισθοδοσία τους και στο ΙΚΑ. Προσπαθήσαμε να την εξυγιάνουμε και να σταματήσουμε τη ζημιογόνα πορεία της, αλλά αυτό κατέστη αδύνατον με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διέξοδος.  Ήταν πλέον μονόδρομος για μας το κλείσιμο αυτής της εταιρείας, που αποτελούσε ένα βαρίδι για το Δήμο μας. Έτσι, με καθαρότητα λόγου, σκέψης και πράξεων, με απόλυτα ρεαλιστικά κριτήρια και με στόχο να λάβουμε την ορθότερη απόφαση, όσο αυτή και αν ήταν στενάχωρη, αποφασίσαμε και προτείναμε την εκκαθάριση και λύση της και παράλληλα τον έλεγχο στη διαχείριση της εταιρείας, την οποία κληρονομήσαμε, όπως προανέφερα, με πολλά προβλήματα στα οχήματά της και με υπέρογκα χρέη. Μετά την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε τον πρόσφατο ευεργετικό νόμο του κράτους, για λύση και εκκαθάριση, ο οποίος διασφαλίζει τα δικαιώματα των τριών υπαλλήλων της εταιρείας με τη μεταφορά τους στον Δήμο και ενδεχομένως, την επιχορήγηση για τις οφειλές προς τρίτους από το ΥΠ.ΕΣ. Δυστυχώς, όπως και στη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ, εισπράξαμε εκ νέου το πολιτικό κόστος αυτής της απόφασης με την αποχώρηση-ανεξαρτητοποίηση ακόμη ενός συνεργάτη, ο οποίος εξέφρασε διαφορετική άποψη, διαφωνώντας με τη λύση της εταιρείας. Ο χρόνος θα δείξει τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της απόφασης. Θεωρώ πώς τέτοια «αποστήματα», όπως ήταν αυτή η εταιρεία για τον Δήμο μας, πρέπει να σπάνε και να θεραπεύονται».

Αιχμές προς τους παραιτηθέντες για αποφάσεις βάσει προσωπικών κρίσεων

Για την συνέχιση της πορείας της δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος απάντησε αφήνοντας αιχμές για τους αποχωρήσαντες συνεργάτες του, ως προς την έλλειψη συνεργασίας σε από κοινού λήψεις αποφάσεων, λέγοντας ότι «Τόσο στην περίπτωση του ΧΥΤΥ, όσο και σε αυτήν της Αναπτυξιακής, καθώς και στη διαχείριση όλων των καίριων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως Δημοτική Αρχή, δεν μπαίνουν «τελεσίγραφα». Οι αποφάσεις μας πρέπει να λαμβάνονται από κοινού, με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, αφού προηγουμένως κρίνουμε τα αρνητικά και τα θετικά και πάντα με σεβασμό στον λόγο της πλειοψηφίας. Η ξεχωριστή και ιδιαίτερη ιεράρχηση, βάζοντας τις προσωπικές κρίσεις πάνω από τον κοινό πολιτικό μας στόχο και το κοινό όφελος, δε μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε μπροστά. Τέτοια καίρια ζητήματα απαιτούν συνεργασία, αποφασιστικότητα και πολιτική ωριμότητα.

Σε πείσμα των καιρών της κρίσης και έχοντας ως γνώμονα την πολιτική ευθύνη που μας αναλογεί, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το καλό του τόπου μας και για την επίτευξη των στόχων μας. Πάντα με συνέπεια, ευθύνη, αφοσίωση και σεβασμό στις ανάγκες και τα αιτήματα του ανδριώτικου λαού. Εντείνουμε τις προσπάθειές μας και συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στον Δήμο, αποσκοπώντας, όπως κάναμε από την αρχή της θητείας μας, στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας της Άνδρου.

Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να μπορούμε να κοιτάζουμε τους δημότες μας στα μάτια, να δίνουμε λύσεις σε σημαντικά προβλήματα και να φροντίζουμε για τη βελτίωση της καθημερινότητας και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ανθρώπους του νησιού μας. Ζητούμενο είναι να υπηρετούμε τον τόπο μας με διαφάνεια, τηρώντας τη νομιμότητα. Και προς αυτήν την κατεύθυνση θα βαδίσουμε, πιστοί στον σκληρό καθημερινό μας αγώνα».

 Οι Σύμβουλοι των «Νέων Οριζόντων» δια της κ. Αθηνάς Τσατσομοίρου

«Αγαπητοί συνδημότες,

Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στην παράταξή μας «Νέοι Ορίζοντες» και στον Δήμο Άνδρου, θεωρώ υποχρέωσή μου να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου.

Το 2014, όταν εκλεγήκαμε, οι περισσότεροι από τους δημοτικούς συμβούλους ήμαστε άπειροι σχετικά με τη διοίκηση, τη γραφειοκρατία, το δημόσιο λογιστικό σύστημα και πολλά άλλα που αφορούν στη σωστή λειτουργία ενός δήμου. Ήταν γνωστό αυτό και δεν το έκρυψε κανείς μας. Θεωρώ πως αποτελούσαμε μία άρρηκτα συνδεδεμένη ομάδα, διαθέτοντας όρεξη και όραμα για το νησί μας, διατηρώντας μία πολύ καλή σχέση τόσο μεταξύ μας, όσο και με τους υπολοίπους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, παρά τις όποιες διαφορές μας σε ορισμένα συμβούλια. Άλλωστε, αυτή είναι η ομορφιά και το νόημα της δημοκρατίας.

Ωστόσο, παρ’ όλη την απειρία μας, επιθυμούσαμε να βοηθήσουμε ο καθένας από τη θέση που μας ανέθεσε ο Δήμαρχος, ώστε η Άνδρος να παραμείνει και να γίνει ακόμη περισσότερο ένα από τα ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων. Η πρόθεσή μας ήταν να συνδράμουμε ώστε η καθημερινότητα, για εμάς που μένουμε και έχουμε τα σπίτια μας στο νησί, να γίνει ακόμα καλύτερη. Επιδίωξή μας ήταν να αυξηθούν οι επισκέπτες μας, αλλά και να φεύγουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Μέσα στην ομάδα μας, βέβαια, υπήρξαν και κάποιοι που είχαν εκλεγεί και παλαιότερα. Ήταν περισσότερο γνώστες και έμπειροι. Ήταν αυτοί που μας καθοδήγησαν με προθυμία, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και στο έργο των υπολοίπων συμβούλων. Στην πορεία κάποιοι έφυγαν για λόγους προσωπικούς και απόλυτα σεβαστούς από όλους μας. Κάποιοι, όμως, μείναμε και προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με τον Δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη, να συνεχίσουμε ένα ομολογουμένως δύσκολο έργο σε χαλεπούς καιρούς και μη ευνοϊκές συγκυρίες.

Παραμένουμε, όμως, ομάδα, έστω και με λιγότερα μέλη, και θα συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε και αυτό για το οποίο μας εμπιστευθήκατε και μας τιμήσατε με την ψήφο σας».

Η Δημοτική Παράταξη “Άνδρος της Ζωής μας”

Ποιος πληρώνει τη νύφη; Ώρες ευθύνης για το πολιτικό προσωπικό του Δήμου Άνδρου.

«Η ανταλλαγή διαφόρων επιστολών, ανακοινώσεων, δηκτικών σχολίων, τοποθετήσεων και «διαρροών», κυρίως ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, αποτελεί μια άκομψη και ανεπίτρεπτη δημόσια εικόνα για την παρούσα δημοτική αρχή, αλλά και για τον πολιτικό πολιτισμό μας. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι παράγοντες παραμένουν σιωπηλοί, άλλοι προσπαθούν να λάβουν στήριξη «σεβαστών» προσωπικοτήτων του νησιού, ενώ άλλοι, αμέτοχοι στις διαδικασίες που προηγήθηκαν, σπεύδουν «εκ των υστέρων» και εκ του ασφαλούς να λάβουν θέσεις για κάθε ενδεχόμενο με ευχολόγια ενόψει κυρίως των επερχόμενων εκλογών. Παράλληλα, κάποια ποντίκια πηδάνε από το καράβι που βουλιάζει, γιατί νομίζουν ότι έτσι θα ξεπλυθούν και θα επιπλεύσουν.

Όλα αυτά ήταν αναμενόμενο να συμβούν, αφού όλοι γνώριζαν ότι ο συνδυασμός Σουσούδη αποτελούνταν στην πλειοψηφία του από ετερόκλητους παράγοντες χωρίς κοινή ιδεολογία και προγραμματική σύγκλιση. Συνενώθηκαν ευκαιριακά για να διαχειριστούν τα λάφυρα της εξουσίας μετά τη διαφαινόμενη κατάρρευση του Συνδυασμού Γλυνού και τη μη ύπαρξη αξιόπιστης διάδοχης κατάστασης. Ο Ανδριώτικος λαός μοιραία αποδέχθηκε το σχήμα, αλλά ήταν φυσική και αναμενόμενη η σημερινή εξέλιξη. Αυτά όλα δεν έχουν καμία σημασία, καθώς θέλουμε ακόμη δύο χρόνια για τη λήξη της θητείας της σημερινής Αρχής. Αναγκαστικά, είτε το θέλουμε, είτε όχι, θα πορευτούμε με τη δημαρχία Σουσούδη και ό,τι έχει μείνει από την κυβερνώσα δημοτική παράταξη. Αν όμως αυτό συνοδευτεί με πλήρη ακυβερνησία για τα επόμενα δύο χρόνια, εκείνοι που θα πληρώσουν τη νύφη θα είναι ο τόπος, οι Ανδριώτισσες και οι Ανδριώτες. Μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ορθώνοντας το ανάστημά μας.

Ο τόπος δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο δύο χρόνων με κοκορομαχίες και εξυπνακισμούς. Τα χρονίζοντα προβλήματα, όταν παραμένουν άλυτα, διογκώνονται και μετεξελίσσονται σε γάγγραινα ή οδηγούνται σε όλο και μεγαλύτερο αδιέξοδο προϊόντος του χρόνου. Δεν είναι η στιγμή που πρέπει να συγκρουσθούν τα τραίνα, είναι η στιγμή του διαλόγου και της χάραξης νέων δρόμων. Καλούμε τον Δήμαρχο και όσους σώφρονες και λογικούς έχουν απομείνει γύρω του να προβούν στις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την προώθηση και λήψη αποφάσεων για την επίλυση ζωτικών και ουσιαστικών προβλημάτων που υπάρχουν και από το παρελθόν. Λύσεις σε προβλήματα χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες! Ο πολιτικός χρόνος τελειώνει. Το παράθυρο ευκαιρίας κλείνει ερμητικά.

Πρέπει να συμβάλουμε όλοι στην εκτόνωση της κατάστασης και στην εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων, έστω και ενδιάμεσων αν χρειαστεί, έστω και μεταβατικών. Διότι δεν έχουμε την πολυτέλεια της χρονοτριβής, της αναβολής και κυρίως της αποτυχίας. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν με θέσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες ότι είμαστε σε θέση, και αυτή τη στιγμή ακόμη περισσότερο, να συμβάλουμε στην κατεύθυνση αυτή. Ο τόπος έχει ανάγκη μια βαθιά παραγωγική ανασυγκρότηση. Έχει ανάγκη νέων θεσμών οργάνωσης της οικονομίας που να κάνουν διοίκηση του νησιού και την οικονομία του αποτελεσματικήΓια τον λόγο αυτό, στρατεύομαι στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου όλων των Ανδριωτών που πιστεύουν σε αυτή την πολιτική έκτακτης ανάγκης και που νομίζω ότι στη συντριπτική πλειονότητά τους λειτουργούν και δρουν χωρίς υστεροβουλίες, χωρίς προσωπικές επιδιώξεις και αντιπαραθέσεις, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα – με μοναδικό σκοπό την ακύρωση, αποδόμηση και εξόντωση των αντιπάλων!

Είναι ώρες ευθύνης και ορθών αποφάσεων για όλους. Η υπομονή των δημοτών εξαντλείται. Η ετυμηγορία τους θα είναι αδυσώπητη για όσους λιποτακτήσουν από τις ευθύνες τους».

 

Η Δημοτική Παράταξη «ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Αιδώς Αργείοι

«Ο τίτλος της καταγγελίας θα έπρεπε να είναι «Αιδώς αχρείοι». Γιατί αχρείοι είναι αυτοί που πρώτα διαίρεσαν και διέσπασαν το νησί με περισσή ανικανότητα και απίστευτη αθλιότητα, στη συνέχεια διέλυσαν μόνοι τους την παράταξή τους χάνοντας 7 από τους 13 εκλεγμένους συμβούλους τους, ακολούθως προσεταιρίστηκαν ένα σύμβουλο της δικής μας παράταξης χωρίς ντροπή. Και σήμερα όντας πλέον μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο επιχειρούν να προσεταιριστούν έναν ακόμα σύμβουλο της παράταξης μας.

Καταγγέλλουμε πως ο κ. Σουσούδης, με σκοπό να στηρίξει την μισοδιαλυμένη παράταξη του επιχείρησε να έρθει σε συναλλαγή με σύμβουλο μας ώστε να αλλάξει παράταξη και να τους στηρίξει! Χτες ο κ. Λάσκαρης, που ζήλεψε τη δόξα του «ισχυρού» Χ. Βουραζέρη, «δίδασκε» ήθος τους φευγάτους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, χαρακτηρίζοντας τους γλάστρες και ζητώντας τους να παραδώσουν την έδρα στον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχτηκαν. Αυτοί είναι που διδάσκουν ήθος!

Η παράταξη Σουσούδη από τη μια προσβάλλει όσους διαφώνησαν και ζητά παραιτήσεις και από την άλλη ψάχνει «μεταγραφές» που θα στηρίξουν τον ετοιμόρροπο κύριο τους! Ο Θ. Σουσούδης από τη μια ζητά συναντήσεις με τους επικεφαλής των δύο δημοτικών  παρατάξεων της αντιπολίτευσης και από την άλλη ψάχνει τρόπο να τους πάρει συμβούλους για να στηρίξει την μισοδιαλυμένη εξουσία που έχει εγκαθιδρύσει «για το καλό της Άνδρου».

Μόνο που «το καλό της Άνδρου» δεν μπορεί να είναι διπρόσωπο. Δεν μπορεί να είναι δύο μέτρα και δυο σταθμά! Αυτό είναι μόνο το «καλό του Σουσούδη» που διοικεί χωρίς να διοικεί 3,5 χρόνια και που θέλει να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του. Και αυτό είναι «το καλό του Λάσκαρη», που ψάχνει εναγωνίως με άθλιους τρόπους τον επόμενο θώκο εξουσίας του».

 

Ο κ. Δημήτρης Λάσκαρης

“Άνανδρες ημιπαραιτήσεις και ψιψινισμοί…

«Επτάμισυ δισεκατομμύρια άνθρωποι ο παγκόσμιος πληθυσμός, σε περίπτωση που κάποιος αισθάνεται αναντικατάστατος..Πολλά λέγονται στα καφενεία και στις τοπικές ιστοσελίδες τον τελευταίο καιρό για τη διοίκηση Σουσούδη, τους συνεργάτες του, τους αποστάτες του.. Πολλές σκέψεις περνάνε κι από εμάς που είμαστε δίπλα του και ζούμε κάθε μέρα την αγωνία να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να εξασφαλίσουμε την δύσκολη καθημερινότητα.  Τι είναι σωστό, τι λάθος τι ηθικό, τι πρέπει, τι δεν πρέπει κ.α.. 

Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή, αναρωτήθηκα τι έχει γίνει και κάθε μας κίνηση την κρίνουν τόσο κακοπροαίρετα. Πολλές φορές είχα αμφιβολίες, πήγα να μπερδευτώ. Η ανατροφή μου όμως και η ευθύνη σε αυτό που κάνω, δεν μου επέτρεψαν δεύτερες σκέψεις. Από μικρός έμαθα ό,τι ξεκινώ να το τελειώνω. Σε ότι με εμπιστεύονται, να το προσπαθώ και να το καταφέρνω. Κι αν τυχόν δεν το καταφέρνω, να έχω το ήθος και τη δύναμη να δίνω τη σκυτάλη στον επόμενο-αυτόν που θα τα καταφέρει.

Αυτές τις σκέψεις τις κάνω γι αυτούς που έφυγαν ..αλλά είναι εδώ, αλλά και για αυτούς που σκέπτονται να φύγουν ..αλλά είναι ακόμα εδώ. Παρωδία, κυρίες και κύριοι. Όπως αποφασίσατε να πηδήξετε μέσα στο τρένο που βλέπατε ότι σίγουρα θα κερδίσει τις εκλογές του 2014, έτσι να ξαναπηδήξετε και να φύγετε. Το δημοτικό συμβούλιο δεν χρειάζεται γλάστρες. Χρειάζεται ανθρώπους εργατικούς, με όρεξη, με πάθος και αγάπη για την Άνδρο ! Και να θυμάστε πως τα κενά  ..δεν είναι δυσαναπλήρωτα! Εμείς που μείναμε στο πλάι του Δημάρχου, ναι!! Είμαστε ομάδα! Δουλεύουμε νυχθημερόν και έχουμε καταφέρει αρκετά. Προσπαθούμε για το καλύτερο, με υπευθυνότητα για το κοινό καλό και όχι για την προσωπική μας προβολή.

Μένοντας ως ‘ανεξάρτητοι’, αγαπητοί μας πρώην συνεργάτες, κάνετε κακό στον τόπο σας και μόνο! Κοροϊδεύετε αυτούς που σας εμπιστεύθηκαν. Μη νομίζετε ότι εκδικείστε  τον Σουσούδη, ή τιμωρείτε τον Λάσκαρη, ή κάποιον άλλο. Τον μόνο που τιμωρείτε είναι τον λαό  

Ο κ. Λευτέρης Μπάλλας

Μια απάντηση στον Δημήτρη Λάσκαρη

«Οι λέξεις απόψε βγαίνουν πολύ δύσκολα, τουλάχιστον από τα δικά μου χείλη. Έως τώρα πίστευα πως οι διαφορές γεφυρώνονται με διάλογο και με επιχειρήματα, όχι με χαρακτηρισμούς.

Nοιώθω αιφνιδιασμένος και σας μιλάω σαν πατέρας. Τον Δημητράκη, τον ξέρω από μικρό παιδί στον πεζόδρομο της αγοράς να μαθαίνει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής από τον μπαμπά του. Εξαιρετικό παιδί… Χαιρόμουν μάλιστα πολύ, που η ανανέωση στον Δήμο συντελέστηκε και από εκείνον.
Θεώρησα, τo ίδιο και οι συμπολίτες μας, ότι ανδρώθηκε και άξιζε την θέση.

Τι συνέβη όμως απόψε και εμφάνισε ένα κείμενο χωρίς πολιτική χροιά παρά μόνο χαρακτηρισμούς; Με φωτογράφησε με λέξεις ακραίες και αχαρακτήριστες… Τον συνάδελφο του!!! Γράφει σαν τιμωρός για αποστάτες. Μιλάει για ανατροφή και ήθος που μόνο οι δικοί του γονείς έδωσαν. Για παρωδία, γλάστρες, προσωπική προβολή καλώντας τον Δήμαρχο να με παραιτήσει.

Ας το πράξει…

Θα ολοκληρώσω εδώ το κείμενο μου. Τον Δημητράκη άλλωστε τον ξέρω από παιδί, πίσω από τον μπερντέ με τον υπέροχο, τον αείμνηστο μπαμπά του!

Είναι και οι μυρωδιές βλέπετε από τα καλτσούνια και τα αμυγδαλωτά και δεν θέλω… Εγώ στο Πανεπιστήμιο της Νομικής που με έστειλε ο αγωγιάτης πατέρας μου, δεν έμαθα να μπερδεύω τις… “μυρωδιές”… Σας μιλάω ως μπαμπάς δύο παιδιών… που διατηρεί το δικαίωμα να καμαρώνει για την ανατροφή και το ήθος τους»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.