Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου

Αριθ. πρωτ. 2838/2017

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΣΥΡΟΥ

Α Ι Τ Η Σ Η

Ελευθερίου Μπάλλα του Γεωργίου, δικηγόρου, προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άνδρου, κατοίκου της πόλεως Άνδρου, πλατεία Ανεμομύλων .

Κ. Εισαγγελέα,

Είμαι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου.

Ο Δήμος Άνδρου είναι ο μόνος μέτοχος της «Αναπτυξιακής Άνδρου Α.Ε». Την εταιρία αυτή αποδέχθηκε και απέκτησε τις μετοχές της ο Δήμος Άνδρου με την προσκομιζόμενη 22/2011 απόφαση του Δ.Σ. Εν συνεχεία λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης της εταιρίας αυτής η νέα διοίκηση του Δήμου Άνδρου αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ με την 194/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στην «Αναπτυξιακή Άνδρου Α.Ε.».

Η απόφαση αυτή ελήφθη υπό την προεδρεία του προηγούμενου προέδρου του Δ.Σ.

Παρά την απόφαση αυτή δεν έχει διενεργηθεί μέχρι σήμερα ο διαχειριστικός αυτός έλεγχος.

Αντίθετα με την 208/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντων του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Βουραζέρη Χρήστου και εμού του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου) η λύση και θέση σε εκκαθάριση της εταιρίας αυτής κατά τις διατάξεις του ν. 4483/2017 μεταφέροντας έτσι τα χρέη της Αναπτυξιακής που είναι κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (άγνωστο πόσες) στον Δήμο Άνδρου χωρίς να έχει προηγηθεί ο διαχειριστικός έλεγχος που είχε αποφασιστεί. Στο Δημοτικό αυτό Συμβούλιο (όπως προκύπτει και από την σχετική απόφαση) όλοι ήθελαν να γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος με εκατέρωθεν αλληλοκατηγορίες κακοδιαχείρισης.

Επειδή η νομική μου άποψη είναι ότι μετά την λύση της εταιρίας και την θέση αυτής σε εκκαθάριση μόνο κατ’ εντολή Σας μπορεί να γίνει ο διαχειριστικός έλεγχος και να εφαρμοστεί η 194/2014 απόφαση του Δ.Σ. έτσι ώστε να πέσει άπλετο φώς στα οικονομικά και την διαχείριση της εταιρίας, να πάψει να υπάρχει πέπλο αμφιβολίας και αλληλοκατηγορίες και να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θεωρώ υποχρέωση μου ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να απευθυνθώ σε Εσάς για την συνδρομή σας στην πραγματοποίηση του άνω διαχειριστικού ελέγχου.

Σύρος 30 Οκτωβρίου 2017

Ο ΑΙΤΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΠΑΛΛΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.