Το Ίδρυμα Κυδωνιέως έχοντας πάντα ως στόχο τις πολύπλευρες πολιτισμικές δράσεις, στις οποίες επιδίδεται για 25 χρόνια, μετά από ιδιαίτερη μελέτη και συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, συνενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δράσεις πολιτισμού και παιδείας που προσβλέπουν στο μέλλον.

Έτσι λοιπόν, δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά ακόμα, αλλά και σε εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν «τις φημισμένες μουσειοσκευές» οι οποίες είναι βαλίτσες τέχνης που αναφέρονται σε διάφορα θέματα γνώσεων και περιέχουν αντίγραφα αντικειμένων, εκπαιδευτικό υλικό, εικόνες σε ηλεκτρονική μορφή, βιβλία και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Το θαυμάσιο υλικό των μουσειοσκευών μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους από τους συμμετέχοντες, έτσι ώστε να βοηθήσει μαθητές και εκπαιδευτικούς για την επόμενη κίνηση και τη σημαντικότερη που είναι η επίσκεψη σε ένα μουσείο. Δηλαδή κατ΄αρχάς, να επισκεφθούν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, αλλά και κάποιο πλησιέστερο, που θα διαθέτει ζωντανά τα αντικείμενα που γνώρισαν  στη μουσειοσκευή.

Η Άνδρος λοιπόν για άλλη μια φορά πρωτοπορεί σε θέματα πολιτισμού και παιδείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.