Πρόβα για τον “Οιδίποδα Τύραννο”, Ιούλιος 2016, Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου. Ο Κώστας Τσαπέκος πάντα ζούσε τις πρόβες με όλο του το είναι. Για μένα ήσουν δάσκαλος, εσύ μου έμαθες το θέατρο, χάρις εσένα το αγάπησα. Χαίρομαι που ήμουν μέρος της παράστασης που ονειρεύτηκες και με πολύ δουλειά ανέβασες, τον “Οιδίποδα Τύραννο”, και ένιωσα όπως όλος ο θίασος, την αγωνία, την ενέργεια και την μεγάλη χαρά της επιτυχίας.
Καλό ταξίδι, αγαπημένε μου δάσκαλε…

Αγγελική Στρατή

Και εκεί που πιστέψαμε πως όλα πήγαιναν καλύτερα ήρθε η ζωή και τα ανέτρεψε όλα. Τέλος. Ο αγαπημένος γείτονας στο Τρικόλι, ο διακριτικός άνθρωπος, ο σπουδαίος δάσκαλος, ο συμπαίκτης του Χάρη στο τάβλι, ο συν-τραγουδιστής μου -όπως λέγαμε χαριτολογώντας – ταξίδεψε στη γειτονιά των Αγγέλων τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου 2018, ανήμερα του Αγίου Χαραλάμπους. Καλό σου ταξίδι Κώστα. Κοντά στο Θοδωρή, τον Σπύρο, τον Αργύρη, κοντά στο Λεωνίδα, κοντά στο Γιάννη. Θα σε θυμόμαστε όλοι με αγάπη. Να μας θυμάσαι και εσύ…

ΜΦΜ

“Ο Κώστας Τσαπέκος γεννήθηκε στη Δράμα το 1944. Σπούδασε θέατρο στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν και στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Εργάστηκε ως ηθοποιός σε θιάσους της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, όπως του Ελεύθερου θεάτρου, των Φέρτη – Καλογεροπούλου, του Α. Αντωνόπουλου, του Χαραλαμπίδη, του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κούν, της Ξ. Καλογεροπούλου και του Γ. Αρμένη. Επίσης συμμετείχε σε διάφορες ραδιο-τηλεοπτικές παραγωγές. Δίδαξε υποκριτική στη σχολή Βεάκη. Από το 2002 ζούσε μόνιμα στα Αποίκια της Άνδρου και ως σκηνοθέτης συμμετείχε στον Θεατρικό Όμιλο Άνδρου και κατόπιν δημιούργησε τη Λαϊκή Σκηνή Άνδρου, με την οποία ανέβασε αξιόλογες παραστάσεις, ως σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής.
Έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου”.

Αγγελική Στρατή

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.