Τρία χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωση στην Άνδρο, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, το OpenTourism Κυκλάδων πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου και πάλι στο νησί μας, την προσεχή Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ., στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με ελεύθερη είσοδο.

To 2ο OpenTourism Κυκλάδων συνδιοργανώνoυν το Τουριστικό Δίκτυο Άνδρου Κυκλάδων και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα», με την ευγενική χορηγία της Golden Star ferries και την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Στόχος του OpenΤourism Κυκλάδων, σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι «η διερεύνηση των προοπτικών ανάπτυξης της Άνδρου ως τουριστικού προορισμού, με έμφαση στον πολιτιστικό τομέα και τις καινοτόμες μορφές επιχειρηματικότητας». Να σημειωθεί ότι το πρώτο OpenTourism είχε πραγματοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού.

Το OpenTourism αποτελεί πρωτοβουλία ανθρώπων που αγαπούν τον τουρισμό και αφορά μια σειρά δίωρων ανοικτών συναντήσεων μεταξύ ανθρώπων που εργάζονται ή/και ενδιαφέρονται για τον ευρύτερο τουριστικό τομέα. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων, καθώς και επιχειρηματικών ιδεών, απώτερος στόχος είναι η καλλιέργεια μίας νέας οπτικής αντιμετώπισης του τουρισμού και των τουριστικών επιχειρήσεων.

Οι εισηγητές στο 2ο OpenTourism Κυκλάδων είναι οι  εξής:

  • Προορισμός και πολιτιστικές διοργανώσεις: Πώς η Σκόπελος έγινε προορισμός χορού – Κωνσταντίνα Αγγελέτου, Συνιδρύτρια αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πλέγμα»
  • Η βιώσιμη διαχείριση τουριστικών πόρων για την τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου. Δρ. Γεωργία Ζούνη, Διδάσκουσα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ Τουρισμού,      Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Η φετινή διοργάνωση διεξάγεται λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και ο Δήμος Άνδρου ευελπιστεί να σηματοδοτήσει μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και ιδιαιτέρως για την Άνδρο.Πληροφορίες: http://opentourism.gr και www.plegma.org  και στο τηλ. 6947551969.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.