Οι μαθητές της Ά Λυκείου Γυμνασίου Τ.Λ. Γαυρίου στα πλαίσια Σχολικού Προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο «Ενεργός Μαθητής – Ενεργός Πολίτης» στο οποίο συμμετέχουν με συντονίστρια την καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου τους Μελισή Παρασκευή και την καθηγήτρια Εικαστικών Σαμοΐλη Αγγελική, έλαβαν μέρος στο Πρόγραμμα «Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας» το οποίο υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/JuniorAchievementGreece (ΣΕΝ/JA).

Οι μαθητές εξοικειώθηκαν με την έννοια της Κοινωνικής Καινοτομίας και παράλληλα ανέπτυξαν τις δικές του δημιουργικές και καινοτόμες λύσεις σε πραγματικά σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα του τόπου τους, καλλιεργώντας δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξουν για να γίνουν κοινωνικά ευαίσθητοι επαγγελματίες στο μέλλον. Σε ομάδες των 3-4 ατόμων υπέβαλαν 5 επιχειρηματικές προτάσεις, λαμβάνοντας έτσι μέρος στον Εθνικό Διαγωνισμό.Οι προτάσεις αξιολογήθηκαν με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: κοινωνική καινοτομία, περιγραφή υλοποίησης, περιγραφή ομάδας – στόχου, τρόπος παρουσίασης και πιθανότητες επιτυχίας. Σε αυτό όμως που δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση ήταν κατά πόσο μία πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί πραγματικά και να έχει πραγματικό αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων.

Μια από τις επιχειρηματικές προτάσεις των μαθητών της Α΄Λυκείου του Γυμνασίου Τ.Λ. Γαυρίου προκρίθηκε στις 10 καλύτερες ανάμεσα στις 100 μαθητικές επιχειρηματικές ιδέες που υπεβλήθησαν συνολικά. Οι μαθήτριες Αντώνογλου Ασημίνα, Βόσσου Ελένη, Σακαρίδη Κωνσταντίνα  και Φαράντου Μαρία με την επιχείρησή τους “Andros Bonding” κατάφεραν να διακριθούν και να διεκδικούν τώρα την 1η θέση στην Ελλάδα στον Διαδικτυακό Εθνικό Διαγωνισμό στις 4 Μαΐου 2018 που θα τους δώσει το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της χώρας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές Αλέξανδρο, Βασίλη, Γιάννη και Όλγα που με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, καθοδήγησαν, πρότειναν, ενέπνευσαν και οδήγησαν τις ομάδες σε 5 αξιόλογες κοινωνικές επιχειρηματικές προτάσεις που δίνουν λύσεις στα κύρια, κατά τη γνώμη των μαθητών, τοπικά προβλήματα.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και καλή επιτυχία στη συνέχεια του Διαγωνισμού.

Η Συντονίστρια του Προγράμματος

Μελισή Παρασκευή

Οι 10 ομάδες που προκρίθηκαν: http://senja.gr/news/539-students-teams-mentorship-sir.html

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.