Ανακοίνωση προς τους κατοίκους Κορθίου για την ορθή χρήση του νερού

Εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας στο νησί μας, η Δημοτική Ενότητα Κορθίου γνωστοποιεί ότι το νερό στην περιοχή έχει μειωθεί σημαντικά. Δεδομένου ότι το νερό αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό, παρακαλούμε να γίνεται ορθή χρήση του και να περιοριστεί η σπατάλη του.

Συγκεκριμένα, ζητούμε να δίδεται αυστηρή προτεραιότητα στη χρήση του νερού. Λόγω της δεδομένης λειψυδρίας έπονται οι ανάγκες για άλλες χρήσεις του, όπως σε αγροτικές εργασίες, στο πότισμα κήπων και λουλουδιών, στο πλύσιμο αυλών κ.λπ., από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης.

Θα θέλαμε, επίσης, να ενημερώσουμε ότι στο δίκτυο ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Από το γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου Άνδρου

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φίλοι Ανδριώτες ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    Η Φύση πολεμουμένη εκδικείται. Από πέρυσι Λάμυρα, Συνετί, πιό πρόσφατα Στενιές, τώρα τα χωριά του πανέμορφου Κορθίου στερούνται το πιό βασικό αγαθό — το ΝΕΡΟ.
    Ειρωνία της φύσης ή εκδίκηση για την άφρονα ενέργεια του Κορθιανού τέως Δημάρχου Ανδρου Γιάννη Γλυνού και του Χωραίτη νυν Δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη να προσπαθούν να χωροθετήσουν ΧΥΤΥ πάνω στον μεγαλύτερο και πλουσιότερο σε αποθέματα νερού ύδρευσης στην περιοχή Πλούσκα της Υδρούσας, δίπλα στις δημοτικές υδρευτικές γεωτρήσεις του Μπατσιού. Αυτές οι γεωτρήσεις μετρήθηκαν από το ΙΓΜΕ αρχές Μαρτίου, εφέτος στην χρονιά της ανομβρίας, και τις βρήκε να ξεχειλίζουν ΝΕΡΟ !! Σύμφωνα με τους ειδικούς εάν ο Δήμος Ανδρου <> με κατάλληλα απλά έργα (ξηρολιθιές ανά τακτά διαστήματα κατά μήκος του υφιστάμενου ρέματος μέσα στο προτεινόμενο οικόπεδο για χυτυ, προκειμένου να καθυστερεί τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που οδηγούν το νερό των λιγοστών πλέον βροχών στο ποτάμι και να το καθυστερούν αυξάνοντας την απορρόφησή του υπογείως στους ταμιευτήρες θα μπορούσε να αυξήσει ακόμη και κατά 70% το ποσοστό του νερού που αποταμιεύεται σε σχέση με αυτό που ρέει δια του ποταμού στην θάλασσα). Ετσι θα μπορούσε με κατάλληλη διαχείριση των υπόγειων νερών και σε συνδυασμό με σώφρονα πολιτική κατανάλωσης να διασφαλιστεί νερό ύδρευσης για όλη την Ανδρο. Αντ’αυτού τα μωρά παιδία παίζει, δυστυχώς στην πλάτη μας. Θα ζητηθούν όμως ευθύνες, από όλους, για όλους και για όλα. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.