Δεκαετία 1990 εκκίνηση από το Μπατσί

Με παράθυρο τον ουρανό της Άνδρου το «ΕΑΡΙΝΟ ΡΑΛΛΥ ΦΙΛΠΑ», μια από τις πιο σημαντικές και καθιερωμένες εκδηλώσεις της ΦΙΛ.Π.Α.(Φίλοι Παλαιού Αυτοκινήτου), διοργανώνεται από τις 21 έως 22 Απριλίου 2018 στο νησί μας και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου απόντα ραλίστα Γιώργου Φίλη, γνωστού συλλέκτη παλαιών αυτοκινήτων.

Πρόκειται για ένα Regularity Rally το οποίο προσμετρά στο Πρωτάθλημα ΦΙΛΠΑ 2018 και όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 70 ιστορικά αυτοκίνητα σε κλασσικές «ειδικές» & απαιτητικές «απλές» διαδρομές, που θα ταξιδέψουν τα πληρώματα μέσα από συναρπαστικές διαδρομές στο νησί και θα τα περάσουν από όμορφα μέρη όπως την Χώρα, το Γαύριο, το Μπατσί, την Παλαιόπολη, την Μεσαριά, το Κόρθι, τον Όρμο κ.α. Τα πληρώματα θα διανυκτερεύσουν σε άνετα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου όπως το Mare Vista Hotel, Aneroussa Beach Hotel, Paradise Hotel, BlueBay Hotel, Perrakis Hotel. Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα επιλογής μεταξύ δύο κατηγοριών: της κλασσικής Regularity με ΜΩΤ έως 50 χιλιόμετρα και της κατηγορίας Touring με λιγότερες Ειδικές Διαδρομές. Δεκτά να συμμετάσχουν είναι διμελή πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως 31/12/1988 για τα οποία έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Αναγνώρισης FIVA ή FIA, καθώς και αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος πού ανήκουν στην κατηγορία “potentially historic” της FIVA, κατασκευής 1/1/1988 – 31/12/1997. Το ράλλυ συνδιογρανώνεται με τον Δήμο Άνδρου.

Δεκαετία 1990 εκκίνηση από το Μπατσί

Τα κλασσικά αυτοκίνητα και οι αντίκες δεν διαβαίνουν για πρώτη φορά τους δρόμους του νησιού μας και ο Γιώργος Φίλης είχε “τρέξει” στα στενά και τις στροφές του τουλάχιστον τις 2 προηγούμενες φορές που οργανώθηκε το ράλλυ με πρωτοβουλία τότε του προέδρου του Σ.Ι.Σ.Α.(Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων) κ. Στέλιου Βαρθολομαίου και συμμετοχή μελών της ΦΙΛ.Π.Α. Αρκετοί είναι οι Ανδριώτες και φίλοι του νησιού που ασχολούνται με το σπορ. Μεταξύ αυτών, οι Robert και Penny Smith από το Γαύριο, ο Άνθιμος Μαλταμπές από το Μπατσί, ο Στέλιος Βαρθολομαίος από την Καππαριά, ο Δημήτρης Γονέος και ο Αλέξανδρος Σταματιάδης από την Χώρα, η υπογράφουσα, ο Μαθιός Μανσόλας από τα Λάμυρα (… του Γαυρίου), ο Νεόφυτος Κουρτέσης από τις Στενιές.

Μικροί και μεγάλοι έλαβαν μέρος με… πάθος, όπως ο Γιάννης Βαρθολομαίος, η Τατιάνα Πάϊκου, η Κλεοπάτρα Παπαδοπούλου με συνοδηγό την Ευτυχία Φίλη ως αμιγώς γυναικείο πλήρωμα κ.α.

Εικόνες μοναδικές, άνθρωποι ενδιαφέροντες

Το Fiat του Άνθιμου Μαλταμπέ

στην εκκίνηση στο Μπατσί

Η απονομή στο Superferry της επιστροφής στην Αθήνα, με καπετάνιο τον Κώστα Τζώρτζη

Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο της εφημερίδας από τα ράλλι που διοργανώθηκαν την δεκαετία του 1990 στην Άνδρο, με εκκίνηση τότε από το Μπατσί, με τα σήματα της τότε Mobil και του κ. Νίκου Σιγάλα. Οι σύλλογοι κάθε χωριού της Άνδρου και ο τότε δήμος επί δημάρχου Μ. Βάμβουκα και επάρχου Ιωάννη Πέρρου είχαν “αγκαλιάσει” το ράλλι που έχει αφήσει σε όλους τις καλύτερες μνήμες.                                           ΜΦΜ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.