Τα τελευταία χρόνια τα μονοπάτια της Άνδρου αποτελούν σημαντικό κομμάτι της «ταυτότητας» του νησιού. Η αναβίωση 170 χιλιομέτρων υπέροχων διαδρομών που αναδεικνύουν τον πλούτο, τη μοναδική φύση, και το αρχέγονο ανθρωπογενές τοπίο της Άνδρου και η εξασφάλιση της έγκριτης ευρωπαϊκής πιστοποίησης Leading Quality Trails – Best of Europe για τα 100 χλμ, ανέδειξαν το νησί σε κορυφαίο πεζοπορικό προορισμό για επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Φέτος τον Οκτώβριο η Άνδρος φιλοδοξεί να γίνει το επίκεντρο για τους λάτρεις της πεζοπορίας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, καθώς διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό φορέα «Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου», που είναι ο σχεδιαστής και συντονιστής των δράσεων Andros Routes, το 1ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας Άνδρου. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 6 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου και φιλοδοξεί να είναι μια γιορτή εξερεύνησης, με τα πόδια, της μοναδικής ομορφιάς του νησιού. Θα περιλάβει απολαυστικές δράσεις κατά μήκος του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών με τη συνεργασία των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων που συμμετέχουν και στηρίζουν ενεργά την όλη προσπάθεια, ενώ στους επισκέπτες και τους κατοίκους θα παρέχονται σημαντικές διευκολύνσεις και κίνητρα συμμετοχής.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί η τελετή επανα-πιστοποίησης της διαδρομής Andros Route, για άλλα τρία χρόνια, με το ευρωπαϊκό σήμα Leading Quality Trails – Best of Europe, αλλά και η 2η Πανελλήνια συνάντηση για τα μονοπάτια στην οποία μετέχουν φορείς από όλη την Ελλάδα.

Όλα όσα πρόκειται να πραγματοποιηθούν φέτος τον Οκτώβριο στις πεζοπορικές διαδρομές της Άνδρου αλλά και σε όλο το νησί, καθώς και όσα έχουν γίνει όλα τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη, τη σήμανση και την πιστοποίηση των μονοπατιών, θα παρουσιαστούν στις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες την Τετάρτη, 25 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Saint George Lycabettus (Κλεομένους 2 Αθήνα, τηλ. 2107416000).

Η παρουσίαση είναι μια πρωτοβουλία των συλλόγων Ένωσις Ανδρίων, Σύνδεσμος Ανδρίων Πειραιώς, Φιλοπρόοδος Όμιλος “το Γαύριο”, Αδελφότητα Ανδρίων «Το Κόρθιον» και της Εταιρείας Ανδρίων Επιστημόνων, σε συνεργασία με το Andros Routes. Τα Διοικητικά Συμβούλια των 5 συλλόγων πιστεύουν πως τα μονοπάτια της Άνδρου αποτελούν έναν ανεκτίμητο θησαυρό για το νησί μας και καλούν τα μέλη των Ανδριώτικων Συλλόγων που βρίσκονται στην Αθήνα όχι μόνο να ενημερωθούν αλλά και να συμμετέχουν σε κοινές πρωτοβουλίες – δράσεις γύρω από τις πεζοπορικές διαδρομές και τις εκδηλώσεις του Οκτωβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η andriakipress.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται, ενώ η andriakipress.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.